Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukielto

21.3.2024 15:00 Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Kataja Basketin Teemu Knihtiselle yhden ottelun kilpailukiellon.

Kurinpitopäällikkö on tutkinut 19.3. pelatun Kauhajoen ja Kataja Basketin välisessä ottelussa tapahtuneen tilanteen, jossa Katajan Teemu Knihtinen erotettiin ottelusta suoralla pelistä erottavalla virheellä.

Korin jälkeen ennen aikalisää kentälle syntyi kahakka kentällä olevien kahden pelaajan välille. Knihtinen tuli tilanteeseen vaihtopenkiltä ja tönäisi Kauhajoen pelaajaa. Tästä tuomittiin Knihtiselle suora ulosajo (D-virhe) videotarkistuksen jälkeen. Pelaaja poistui rauhallisesti pukuhuoneeseen.

Kurinpitopäällikkö katsoo selvitetyksi, että Knihtinen on syyllistynyt kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 5 kohdan mukaiseen vastustajan pelaajan tahalliseen fyysisen koskemattomuuden loukkaamiseen tönäisemällä vaihtopelaajana pelaajaa.

Koripallon virallisten pelisääntöjen 39.2.1 mukaan vaihtopelaajat, kentältä poistetut pelaajat tai joukkueen avustajat, jotka poistuvat joukkuepenkkialueeltaan tappelun tai sellaiseen mahdollisesti johtavan tilanteen aikana, on erotettava pelistä.

Pelistä erottavasta virheestä (D-virhe) on ratkaisukäytännössä määrätty vähintään yhden ottelun kilpailukielto. Teon moitittavuutta lisää se, että Knihtinen on tilanteessa vaihtopelaaja. Toisaalta itse tönäisy on kevyehkö. Asiassa ei ole ilmennyt perusteita poiketa ratkaisukäytännöstä.

Edellä olevan perusteella määrätään Kataja Basketin Teemu Knihtiselle rangaistukseksi yhden (1) ottelun kilpailukielto. Rangaistus koskee Katajan seuraavaa ottelua, joka on 22.3.2024 pelattava BC Nokia – Kataja.

Asiat

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

Näytä lisää vastaavia