Teemu Rannikko ja Kataja Basket kaksivuotiseen jatkosopimukseen, myös Marius Van Andringa jatkaa Joensuussa

17.3.2015 Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket ja kapteeninsa, takamies Teemu Rannikko, 34, ovat tehneet sopimuksen kahdesta seuraavasta pelikaudesta. Yksi suomalaisen koripalloilun ikoneista jatkaa näin ollen peliuraansa ainakin kevääseen 2017. Myös tulokaskauttaan pelaava takamies Marius Van Andringa, 20, nähdään ensi kaudella seuran väreissä. Hänen sopimuksensa on mallia 1+1.

Vajaan yhdeksän syötön keskiarvolla Korisliigassa operoiva Rannikko jatkaa uraansa ainakin kahden kauden ajan Joensuussa.

Rannikko on pelannut miesten maajoukkueessa, Susijengissä vuodesta 1997 ja esiintynyt 136 miesten maaottelussa.

Suomi-koriksen lupauksiin kuuluva Marius van Andringa on solminut myös jatkosopimuksen Kataja Basketin kanssa. Kuvat: Vesa Kuukka.

Rannikko palasi 13 vuotta kestäneeltä ulkomaanreissulta Suomeen ja Kataja Basketiin keväällä 2013. Viime kaudella joukkue selvisi johdollaan Korisliigan finaaleihin ja tänä vuonna nuorentunut ryhmä on parantanut peliään sitä mukaa mitä pidemmälle runkosarjassa on edetty.

Suomikoriksen ikoneihin lukeutuva, 136 miesten maaottelua pelannut takamies on ollut kovassa vedossa sekä alkukauden europeleissä että omassa liigassa. FIBA EuroChallengen kuudessa ottelussa hänelle kirjattiin keskimäärin 10,2 pistettä ja 7,2 koriin johtanutta syöttöä (tilastokakkonen), joita korkeimmillaan merkittiin 16 ottelussa Benficaa vastaan. Korisliigan 22 ottelussa vastaavat lukemat ovat 14,2 pistettä ja 8,5 syöttöä (tilastokärki). Korkein yksittäinen syöttönoteeraus, 16, nähtiin vajaa viikko sitten loimaalaista Bisonsia vastaan.

Pelintekijän otteet on laitettu merkille myös ulkomailla, mutta näillä näkymin perhe Rannikko pysyy Suomessa.

- Kauden mittaan olen saanut joitakin kyselyjä ensi kaudesta ja myös siirtymisestä kesken kauden vähän etelämpään osaan Eurooppaa. Perheen kanssa ollaan kuitenkin päätetty ettei ihan helpolla Suomen ulkopuolelle enää lähdetä, Rannikko kertoo seuran tiedotteessa.

- Seuraavat kaksi vuotta nyt ainakin vielä pelaan ja itselleni olen sanonut että niin kauan kun pelaamisesta nauttii sillä tavalla kun juuri nyt niin lopettamista ei kannata edes ajatella.

Tähtäin konkarilla on Suomen kentillä selvä:

- Pantterin nostaminen ilmaan olisi tietenkin mahtavaa. Seuraavan kahden vuoden aikana haluaisin myös nähdä näiden nuorten pelaajien ottavan isoja kehitysaskeleita ja tietenkin Areenan katsomot täynnä - jokaisessa pelissä.

Marius Van Andringan nousukiidossa oleva ura jatkuu Joensuussa

Perjantaina 21-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä helsinkiläisen Malmin Super-Koriksen kasvatti on nauttinut Rannikon ohjauksesta reilun puoli vuotta. Debyyttikausi Korisliigassa alkoi luonnollisesti hieman haparoiden mutta sittemmin Van Andringa on jo profiloitunut varteenotettavaksi kaukoheittäjäksi ja hyväksi puolustajaksi.

- Ensimmäinen liigakausi alkoi aika hitaasti jos niin voi sanoa, Van Andringa kertaa.

- Parin kuukauden jälkeen tempoon ja tasoon alkoi tottua, joten pystyin alkaa pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Siirtyessään Katajaan viime kesänä Van Andringa asetti yhdeksi tavoitteekseen saada peliaikaa. Sitä onkin kehityksen myötä tullut keskimäärin 18 minuuttia per ottelu ja onpa paikka aloitusviisikkoonkin lohjennut jo 17 kertaa. Rannikon oltua hetken sivussa loukkaantuneena päävalmentaja Pekka Salminen jakoi nuorukaiselle vastuuta jopa pelintekijän tontilla.

Pelaamassaan 29 ottelussa tilastoihin on kirjattu keskimäärin 5,8 pistettä ja 1,3 levypalloa sekä hyvät 57 ja 34 prosentin heittotarkkuudet (kakkoset ja kolmoset).

- Kauden alussa oli henkilökohtaisella tasolla paljon tavoitteita. Niistä jotkut on saavutettu mutta paljon on vielä saavuttamatta. Vaikka olen saanut hyvin vastuuta olen tyytymätön omiin heittoprosentteihini. Niitä pitää pystyä nostamaan, Andringa toteaa päättäväisesti.

Lisätiedot: Teemu Rannikko
Lisätiedot: Marius van Andringa

Asiat

 
14.1.2019 09:26 NCAA

Maxhuni jatkaa pistetehtailuaan NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Edon Maxhuni oli jälleen tulessa pussittaen 15 pistettä Long Beach Staten voittopelissä. Suomalaisonnistujiin viikonloppuna kuuluivat myös Andre Gustavson ja Tomas Murphy.

14.1.2019 09:01 Susiladies

Susiladiesin pelaajat tehokkaina viikonloppuna – Poundsille 24 pistettä

Anissa Pounds heitti Espanjan Liga Femenina 2:ssa komeasti 24 pistettä viikonloppuna, Ruotsissa Sofia Pelander kasasi jälleen tupla-tuplan, Saksassa Veera Pirttinen esitti vahvoja otteita ja Helmi Tulonen juhli kovaa voittoa.

14.1.2019 08:47 Susijengi

Koponen auttoi Bayern Münchenin voittoihin – Susijengiläiset hyvässä iskussa

Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin tehopelaajia loppuviikosta, kun saksalaisjoukkue nappasi nimiinsä voitot Euroliigassa ja Bundesliigassa. Espanjassa Sasu Salin pääsi tärkeän voiton makuun ja lisäksi Erik Murphy, Jamar Wilson, Antti Kanervo ja Carl Lindbom tehtailivat taas kovia pistemääriä.

14.1.2019 08:47 NCAA

Augustinin yliopisto voittoputkessa, Koskimies 17 pistettä

Naisten NCAA:n konferenssiottelut ovat alkaneet Nina Augustinin ja Robert Morrisin osalta loistavasti kolmella voitolla. Viikonlopun ottelussa Elina Koskimies nakutti varmoin ottein 17 pistettä ja johdatti Americanin tärkeään kotivoittoon.

13.1.2019 18:54 Korisliiga

Kataja karkasi Kobrilta heti ottelun alussa

Joensuulaisten viikonlopun urakointi tuotti yhden kotivoiton.

13.1.2019 16:25 Naisten Korisliiga

Kouvottaret juoksivat Catzin kumoon

Naisten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Kouvottaret katkaisivat kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa voittamalla Catzin vieraissa numeroin 63-73 (32-31).

13.1.2019 09:53 Sudenpennut

Sudenpentujen Perttu Blomgren: ”Pallollisen puolustus on vahvuuteni”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa Perttu Blomgren, 17, valittiin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi, kun Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue huuhtoi kultaa puhtaalla pelillä.

12.1.2019 20:47 Korisliiga

Seagulls murskasi Korihait Kisahallissa – Mangano johdatti Kauhajoen kotivoittoon

Pyrintö nousi arvokkaaseen voittoon Joensuussa.

12.1.2019 15:11 Naisten Korisliiga

Honka ja HBA nousivat yllätysvoittoihin - pisteet myös HyPolle ja ViVelle

Naisten Korisliigaa pelattiin neljän ottelun verran. Honka onnistui nousemaan Espoon paikalliskamppailuun voittoon, ja HBA katkaisi PeKan voittoputken. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva kasvatti etumatkaansa ja Vimpelin Veto haki sarjapisteet vieraskentältä.

11.1.2019 20:49 Korisliiga

KTP otti jo kauden kolmannen voittonsa Kymenlaakson paikalliskohtaamisessa

Kotkalaisjoukkue on pitänyt kotiparkettinsa voittamattomana jo kuuden ottelun ajan.

11.1.2019 18:27 Susijengi

Tule tekemään Susijengin MM-karsintaottelua – vapaaehtoisten haku käynnissä

Miesten koripallon MM-karsintaottelu Suomi–Ranska pelataan torstaina 21.2.2019 Espoo Metro Areenalla. Iloiseen ja osaavaan vapaaehtoisten joukkoon haetaan nyt uusia vapaaehtoisia. MM-karsintaottelun järjestämisessä tarvitaan noin 100 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 27.1. saakka.

11.1.2019 13:10 Nuorten SM-sarjat

Kevätkausi käyntiin tyttöjen ja poikien SM-sarjoissa

Nuorten SM-sarjat ovat edenneet vauhdikkaasti puoliväliin ja taistelu kevään pudotuspelipaikoista kiihtyy. 19- ja 16-vuotiaiden SM-sarjojen lisäksi kuluvalla kaudella pelataan Suomen mestaruudesta ensimmäistä kertaa myös 17- ja 15-vuotiaiden sarjoissa.

10.1.2019 19:27 Naisten Korisliiga

HBA murskasi ToPon kotikentällään

Naisten Korisliigan torstain ainoassa ottelussa kohtasivat sarjan häntäpäät. HBA katkaisi tappioputkensa murskaamalla ToPon kotikentällään numeroin 97-56.

10.1.2019 16:24 Korisliiga

Kobrien ja Ekströmin tiet erosivat – Ville Turja debytoi päävalmentajana voitokkaasti

Ekström aloitti Kobrien päävalmentajana kesällä 2017.

10.1.2019 08:58 NBA

Bullsille viides peräkkäinen tappio, Markkanen kymmenen pistettä

NBA:ssa Chicago Bulls aloitti viiden pelin mittaisen vieraskiertueensa lännessä tappiolla, kun Portland Trail Blazers voitti chicagolaiset 112-124 Lauri Markkasen heittäessä kymmenen pistettä.

9.1.2019 22:53 FIBA Europe Cup

Kataja ei onnistunut avaamaan jatkolohkon voittotiliään Hollannissa

Joensuulaisjoukkue on avannut FIBA Europe Cupin jatkolohkon kolmella tappiolla.

9.1.2019 21:08 Naisten Korisliiga

Forssan Alun vapaaheitot upottivat Catzin täpärästi

Naisten Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa Forssan Alku kaatoi niukasti Catzin lukemin 64-60. Alku onnistui voiton myötä katkaisemaan Catzin kolme ottelua kestäneen voittoputken.

9.1.2019 20:55 Korisliiga

Korisliigassa kotivoittojen keskiviikko – Vilpas ja Kobrat mättivät kotisaleissaan yli sata pistettä

Myös Seagulls ja Pyrintö juhlivat täysiä sarjapisteitä.

9.1.2019 13:14 Pääjuttu

Gerald Lee Junior jättää Israelin

Alkukaudella Israelin liigan Ironi Nes-Zionaa edustanut pitkäaikainen Susijengi-sentteri ja Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Gerald Lee Junior, 31, jättää seuransa. Sopimus purettiin Leen omasta aloitteesta.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia