Teemu Rannikko: ”Näissä peleissä kyse on koko joukkueen panoksesta”

12.12.2016 Kataja Basket on voittanut pelaamistaan Mestarien liigan otteluista puolet ja hakenut vierasvoitot muun muassa Israelista ja Turkista. Joensuulaiset ovat viime vuosina kaataneet useita Euroopan huippujoukkueita, mutta Teemu Rannikko ei suostu pitämään joukkuetta yllättäjänä.

Kataja on päässyt juhlimaan voittoa Mestarien liigan otteluissa neljästi, ja peräti kolme kertaa se on hakenut voiton vieraskentältä.

Muun muassa Daniel Mullings on päässyt nauttimaan Rannikon namupasseista. Kuvat: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

Mestarien liigan lohkovaihetta on pelattu kahdeksan ottelua ja Kataja on päässyt eurosarjassa mukavaan vauhtiin. Viidestä viimeisimmästä ottelustaan joukkue on voittanut kolme, ja taskussa on muun muassa historialliset vierasvoitot Turkista ja Israelista.

- Fiilis joukkueessa on hyvä. Etenkin jos unohdettaisiin se, mitä Salossa tapahtui, Katajan kapteeni Teemu Rannikko toteaa.

Kataja voitti keskiviikkona Israelissa Maccabi Rand Median, mutta lauantaina Korisliigassa Salon Vilpas rökitti joensuulaisia tylysti 93-63. Salolaiset ovat liigassa toisena ja Kataja kolmantena.

- Moni on kysynyt sitä, miksi välillä Korisliigassa tulee huonoja pelejä ja Euroopassa kulkee, mutta olemmehan me europelejäkin pelanneet huonosti. Se vaan ehkä näyttää vähän pahalta, kun voittaa Turkissa ja ottaa turpaan Suomessa, Rannikko pohtii.

- Olisi kiva sanoa, että peli alkaa olla uomissaan, mutta lauantainen Vilpas-ottelu kyllä romutti sen kaiken ja huomattiin, että on tässä tekemistä. Suomessa pelaavat joukkueet ovat oikeasti aika hyviä, eikä ketään vastaan pärjää 70 prosentin tekemisellä.

Rannikko ei halua syyttää tappioista väsymystä, mutta oman veronsa vieraspelireissut Joensuusta kauas Eurooppaan silti vievät.

- Fakta on, että kun Euroopassa mennään ja matkustus kestää noin 13 tuntia, viimeksi jopa 15, niin ei se lepopäivänä mene, vaan on melkein kovempi kuin kahden treenin päivä. Istut kolmessa lentokoneessa ja syöt silloin tällöin, etkä saa nukuttua. Palautuminen kestää, mutta se on osa tätä. Uskon, että energiatasot ovat ihan hyvät.

Altavastaajan mahdollisuus

Käynnissä oleva kausi on Katajalle viides peräkkäinen eurokentillä ja joukkue on raivannut sinnikkäästi suomalaisten seurajoukkueiden tietä kohti kansainvälisyyttä. Vuosien saatossa Kataja on napsinut tasaisin väliajoin kovia voittoja Euroopan huippujoukkueista ja kerännyt mainetta ”yllättäjäjoukkueena”.

- On hieno asia, että Kataja on tehnyt niin ennenkin, mutta tunne Katajasta yllättäjäjoukkueena johtuu ehkä ennemmin siitä, että muut seurat eivät ole juurikaan europelejä pelanneet. Bisons otti aikamoisia päänahkoja ja voitti VTB-liigassa esimerkiksi Lokomotiv Kubanin, joka myöhemmin eteni Euroliigan final fouriin, Rannikko muistuttaa suomikoriksen tasosta.

Suomalaisille Katajan otteiden ei siis pitäisi enää tulla yllätyksenä, mutta Mestarien liigassa joensuulaiset ovat hämmentäneet vastustajia urakalla. Turkissa Pinar Karsiyakan valmentaja totesi Kataja-tappion olleen hänen uransa pahin.

- Fakta on, että altavastaajana on helpompaa lähteä otteluun. Silloin kun on ennakkosuosikki, on vain hävittävää. Mestarien liigassa olemme tänä vuonna käyttäneet altavastaajan mahdollisuutemme siinä mielessä hyvin, Rannikko pohtii.

- Onko siellä sitten parempi ruoka vai tykkäämmekö matkustaa lentokoneella… Pitää kyllä nostaa jätkille hattua, kaikki ovat pelanneet hyvin. Näissä peleissä kyse on koko joukkueen panoksesta, eikä otteluita voi voittaa henkilökohtaisella onnistumisella. Aina vaaditaan myös kova joukkuepuolustus.

Akseli Rannikko-Mullings

Hyvässä joukkueessa myös yksilöt pääsevät kuitenkin loistamaan. Viime viikolla Rion Brown pussitti Israelissa 40 pistettä ja Daniel Mullings on donkannut itsensä Mestarien liigan highlight-videoille – usein juuri Rannikon oivaltavan syötön seurauksena.

- He ovat hyviä pelaajia molemmat, siitä ei pääse mihinkään. Kaikki ovat tässä jengissä hyviä mutta joidenkin kanssa klikkaa paremmin. Danny on hurjan kimmoisa ja nousee korkealle, jolloin tulee näyttäviä suorituksia. Se vaatii kuitenkin aikamoisen määrän toistoja, videoiden katselua ja juttelua treeneissä, että niitä syntyy, Rannikko paljastaa.

- Siinä on kyse pelin lukemisesta ja toisinaan tuntuu, että luemme toisiamme tosi hyvin. Välillä kuitenkin huomaa, että emme ole olleet pitkään yhdessä. Sitä kaipaa, että saisi pelata samojen jätkien kanssa vähän pitempään kuin yhden vuoden, mitä se sitten mahtaisikaan olla…

 
8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

22.3.2018 Ajankohtainen

Tarkennuksia pelaajien edustusoikeuksiin KTP:n ja BC Nokian uusintaottelussa

KTP:n Antto Nikkarinen sekä James Sinclair ovat edustuskelpoisia perjantaina 23.3.2018 uudelleen pelattavassa Korisliigan ottelussa KTP-BC Nokia. Sen sijaan Michael Pounds ja Timothy Williams eivät saa pelata kyseisessä ottelussa.

19.3.2018 16:00 Ajankohtainen

KTP-Basketin ja BC Nokian uusintaottelu pelataan perjantaina 23.3.

Koripalloliiton liittohallitus on hylännyt KTP-Basketin valituksen koskien 2. helmikuuta pelatun Korisliigaottelun KTP-Basket–BC Nokia lopputuloksen mitätöimistä. Uusintaottelu pelataan Kotkassa perjantaina 23.3.

11.2.2018 21:00 Ajankohtainen

BC Nokian vastalause hyväksyttiin, Nokian ja KTP:n Korisliigaottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt BC Nokian tekemän vastalauseen 2.2.2018 pelatusta KTP-Basket–BC Nokia -ottelusta. Vastalause on hyväksytty, minkä vuoksi ottelun lopputulos mitätöidään ja ottelu uusitaan sääntö- ja kurinpitoyksikön äänin 3-2.

26.1.2018 Ajankohtainen

VeikkausTV:n Korisliigakevät käyntiin – katso tästä kaikki ottelut

Miesten Korisliigan runkosarjan otteluita on keväällä katsottavissa runsaasti myös VeikkausTV:n kautta. Tämän päivän kierrokselta VeikkausTV näyttää Kouvojen ja Helsinki Seagullsin kamppailun.

5.1.2018 21:25 Haastattelu

Syöttötilaston kärkeen noussut Teemu Rannikko: ”Pitää vain tietää kenelle pallo pelataan”

Kotimaisessa pääsarjakoripallossa tehtiin loppiaisaattoiltana 2018 historiaa, kun ensimmäistä kauttaan Salon Vilppaassa pelaava Turun NMKY:n kasvatti ja kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Rannikko, 37, nousi Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen. Rannikko on jakanut yhdeksänvuotisella liigaurallaan nyt hurjat 2287 syöttöä.

22.11.2017 Haastattelu

Vilppaan Aaron Jones: ”En koe, että meidän kehityksellemme on olemassa kattoa”

Salon Vilpas siirtyi maajoukkueiden karsintatauolle Korisliigan sarjataulukon piikkipaikalta, seilaten parhaillaan yhdeksän ottelun voittoputkessa. Yksi iso syy tuohon voittoputkeen on ollut joukkueen sentteri, järisyttävän vahvan alkukauden pelannut Aaron Jones.

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

26.9.2017 Ajankohtainen

Korisliigan kauden 2017-2018 erotuomaristot julkaistu

Koripalloliiton erotuomariyksikkö on nimennyt kaudella 2017-18 Korisliigaa tuomitsevat erotuomarit.

21.9.2017 Ajankohtainen

Korisliiga-kauden 2017-18 infopaketti

Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9., kun kauden ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita.

7.9.2017 Ajankohtainen

Seagulls sopimukseen Marshallin ja Locken kanssa

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimukset 193-senttisen Jermaine Marshallin sekä 196-senttisen Kayel Locken kanssa.

6.9.2017 Ajankohtainen

Devonne Giles Pyrinnön paitaan

Pyrintö on kiinnittänyt viimeisen pelaajansa, kun kokenut Devonne Giles palaa suomeen ja tällä kertaa Tampereelle.

28.8.2017 Ajankohtainen

Saunders ja Hezekiah täydentävät Kataja Basketin rivejä

Hallitseva Korisliiga-mestari Kataja Basket on kiinnittänyt kaksi uutta amerikkalaispelaajaa. Joukkueeseen liittyvät 196-senttinen Wesley Saunders, 24, sekä 206-senttinen Matthew Hezekiah, 25.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

10.7.2017 Ajankohtainen

Javontae Hawkins Vilppaan laituriksi

Salon Vilpas on solminut sopimuksen amerikkalaisen Javontae Hawkinsin, 23, kanssa. Laiturin paikalla pelaavalle 196-senttiselle Hawkinsille sopimus Suomeen on ensimmäinen askel ammattilaisena.

30.5.2017 Ajankohtainen

Lauri Toivonen jatkosopimukseen Espoo Unitedin kanssa

I divari A:sta Korisliigaan nouseva Espoo United on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Lauri Toivosen kanssa.

22.5.2017 Ajankohtainen

Juho Nenonen jatkaa Vilppaan paidassa

Tuore Korisliigan hopeamitalisti Salon Vilpas on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Juho Nenosen, 29, kanssa.

22.5.2017 Ajankohtainen

Aapeli Alanen kahden vuoden sopimuksella Nokialle

BC Nokia on solminut kaksivuotisen sopimuksen 21-vuotiaan laiturin Aapeli Alasen kanssa. Lahtelaislähtöinen 201-senttinen Alanen pelasi edelliskaudella Korisliigaa Korihaiden riveissä 6,5 pisteen ja 1,7 levypallon keskiarvoilla.

Näytä lisää vastaavia