Teemu Rannikko siirtyy Scavolini Pesaroon

2.7.2003 Italian liigassa heti tulokaskaudellaan itsensä sarjan eliittiin pelannut Teemu Rannikko vaihtaa seuraa. Suomen maajoukkueen pelintekijä on solminut kaksivuotisen sopimuksen italialaisseura Scavolini Pesaron kanssa. Kuluneen kauden 22-vuotias Rannikko edusti Euro Rosetoa.

Rannikon siirrosta on liikkunut huhuja jo reilun kuukauden verran. Huhumylly lähti käyntiin, kun Roseton omistaja Enzo Amalio osti osuuden Pesarosta. Ensitöikseen Amadio palkkasi Pesaron valmentajaksi Rosetoa valmentaneen Phil Melillon ja yhteistuumin kaksikko ilmoitti haluavansa myös Roseton tähtikaksikon Rannikko-Marko Milic Pesaroon.  

- Olo on helpottunut. En ole viime viikkojen aikana tarkkaan tiennyt mitä tulee tapahtumaan. Olen saanut paikallisten lehtien välityksellä seurata tilanteen kehittymistä. Missään vaiheessa en ollut huolissani, koska minulla oli vuosi sopimusta Roseton kanssa jäljellä. Siirrosta johtuen uudet neuvottelut piti kuitenkin käydä, kertoi Rannikko.  

- Olen erittäin tyytyväinen sopimukseeni ja pidän sitä selkeänä askeleena eteenpäin urallani. Roseto oli koripallokaupunki, mutta Pesaro on sitä vielä enemmän. Pesarossa on mielestäni koripalloilullisesti Italian parhaat olosuhteet, mahtavat kannattajajoukot ja kuulemani perusteella koko organisaatio on huippuluokkaa.  

Rannikko lukeutui saamallaan vastuulla ja kypsillä peliesityksillään Italian sarjakauden sensaatioihin. Ensimmäisen Italian pääsarjakauden keskiarvoikseen 189-senttinen Rannikko merkkautti 11,8 pistettä, 2,2 levypalloa, 2,2 syöttöä ja erinomaiset 2,8 riistoa 33,6 minuutissa.  

Peliajasta kilpailua 

Scavolini Pesarossa Rannikkoa odottaa mitä todennäköisimmin kovempi kilpailu peliajasta kuin viime kaudella. Pesarossa rakennetaan joukkuetta, jonka on tarkoitus selviytyä ensi kaudella kahdeksan parhaan joukkoon eli pudotuspeleihin ja sitä kautta ansaita paikka eurokentille kaudeksi 2004-05. Kolme mestaruutta 1980- ja 1990-lukujen taitteessa voittanut Pesaro jäi viime kaudella Italian liigassa 13:nneksi ja pudotuspelien ulkopuolelle.  

- En voi kuvitellakaan, että pelaisin Pesarossa yhtä paljon kuin pelasin Rosetossa. Pelaamani 34 ottelua kohden ovat äärirajoilla ja melkein joka pelissä jouduin pyytämään vaihtoa. En tiedä vielä tuleeko joukkueeseemme yksi vai kaksi pelintekijää minun lisäkseni, mutta aloitusviisikon paikasta lähden tappelemaan, Rannikko kaavaili. 

Rannikon vastuullisen roolin säilymisen puolesta puhuu se, että Scavolini Pesaroa käskyttää siis sama valmentaja kuin Rosetoa kuluneella kaudella. Lisäksi Rannikko ja Marko Milic muodostivat jo viime kaudella tehokkaan takamiesparin.  

- Asetelma ensi kauteen on erilainen kuin aiemmilla Italian kausillani. Kaksi ensimmäistä vuotta meni Italian kakkosliigassa, ja niiden aikana kärsin loukkaantumisen. Viime kaudella ykkösliigassa kukaan ei oikein osannut odottaa minulta mitään – ei ainakaan sellaisia peliminuutteja, joita pelasin. Nyt on tavallaan ensi kertaa todellisia paineita. Minun pitää pystyä osoittamaan, ettei viime kausi ollut sattumaa. Uskon, että nämä haasteet ja kilpailu peliajasta antavat sopivaa lisäpotkua, pohdiskeli Rannikko.  

Rannikko mielii Tampereen turnaukseen 

Rannikon kesäohjelmaan kuuluu niin omatoimista kuin miesten maajoukkueenkin kanssa tapahtuvaa harjoittelua. Lisäksi nuori turkulainen toimii ohjaajana Hanno Möttölän juniorileirillä ja edustaa Suomea tulevissa maaotteluissa. Harjoittelussaan Rannikko pyrkii parantamaan kaikkia osa-alueita.  

- Nyt on menossa kolmas kesä, kun teen yhteistyötä fyysisen valmentajan Jussi Hirvosen kanssa ja toista kesää harjoittelemme maajoukkueen kanssa viikottain. Näistä muodostuva yhteisohjelma on loistava. Tulokset huomaa erityisesti nopeudessa ja terävyydessä. Erityisen tyytyväinen olen puolustuspelini kehitykseen. Pelasin viime kaudella nimekkäitä vastustajia vastaan, eikä sellaisia tilanteita, joissa olisin jäänyt selkeästi kakkoseksi, ollut montaa. Jokaista osa-aluetta voi kuitenkin aina parantaa ja se on lähestymistapani harjoitteluun, Rannikko selvitti.  

Osoituksena viime kauden menestyksestä Italian arvostettu koripallolehti Superbasket valitsi Rannikon äskettäin Italian liigan alle 23-vuotiaiden pelaajien tähtiviisikkoon. Lisäksi samainen Superbasket valitsi Rannikon liigan syyskauden parhaaksi takamieheksi.  

Italiaan Rannikko suuntaa näillä näkymin elokuun puolivälissä. Rannikko toivoo hartaasti, että kyseinen suunnitelma pitää.  

- Toivottavasti yhtään aikaisemmin ei käsky Italiaan käy. Toivon, että voisin pelata maajoukkueen turnauksessa Tampereella.  

Suomen maajoukkue isännöi 6.-8.8. Tampereella Sokos Hotel Tournamentin, johon osallistuu Suomen lisäksi MM-kolmonen Saksa, MM-kymppi Venäjä sekä Viro. Huipputurnaus järjestetään vuosittaisen junioriturnauksen Delfin Basketin yhteydessä. Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

Näytä lisää vastaavia