Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

21.5.2021 14:03 Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

Teemu Rannikon ansiokas pelaajaura tuli päätökseen, kun Vilpas juhli Suomen mestaruutta päättyneellä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Upean pelaajauransa kuluneeseen kevääseen lopettanut Teemu Rannikko liittyy Vilppaan valmennusstaffiin kaksivuotisella sopimuksella. 40-vuotias Rannikko aloittaa Vilppaan valmennuksen akatemiavalmentajana kahden vuoden sopimuksella ja hänen tehtäväkenttäänsä kuuluu rooli edustusjoukkueen ja U19-ikäisten pelaajakehittäjänä ja taitovalmentajana. 

Rannikko aloitti HKVT:n suorittamisen Lohjan Kisakalliossa heti mestaruusjuhlien jälkeen. 

– Päällimmäinen syy oli se, että uran aikana on tarttunut tietoa ja taitoa mukaan, jota haluan jakaa eteenpäin. Päävalmentajan tai apuvalmentajan roolissa sitä ei pystyisi viedä niin hyvin eteenpäin, koska ajatukset olisivat silloin enemmän joukkueen päivittäisessä tekemisessä, kertoo Rannikko Yle Urheilun haastattelussa.

Uransa toisen Suomen mestaruuden pokanneella Sami Toiviaisella oli Vilpas-sopimusta jäljellä vielä tuleva kausi, mutta vuoden lisäjatko oli molemmille osapuolille helppo ratkaisu. Toiviaisen apuna ollut Jere Anttila jatkaa Vilppaan valmennuksessa.

- Suurella ilolla lähdetään tekemään hommia tämän porukan kanssa. Hienoa, että Vilpas panostaa isosti myös valmennuksen kehittämiseen ja nyt pystymme tarjoamaan etenkin nuorille pelaajille enemmän henkilökohtaista valmennusta. Jokainen staffin jäsen täydentää toisiaan ja voimme oppia toisiltamme uusia asioita. Aloitamme uuden treenikauden 31. toukokuuta nuorisokaartin kanssa ja harjoittelua tullaan eriyttämään kesän aikana kunkin tarpeen mukaan, toteaa päävalmentaja Sami Toiviainen seuran tiedotteessa

Uutena nimenä salolaisten valmennuskvintettiin astuu Jussi Savolainen, joka on pelannut pitkän uran Vilppaan ja PeU Basketin riveissä. Keväällä HKVT:ltä valmistunut Savolainen on Peu Basketin uusi päävalmentaja I divisioona B:ssä ja hän tulee työskentelemään myös Vilppaan edustuksen apuvalmentajana sekä seuran U19-poikien valmennusryhmässä.

- Nyt oli oikea aika satsata edustusjoukkueen ohella myös junioritoimintaan ja meillä on jatkossa enemmän käsiä nuorten kehittämiseen. Tällä kokoonpanolla pystymme viemään Vilppaan pelaajapolkua ja koko seuran toimintaa paremmin eteenpäin, avaa Vilppaan manageri Antero Jokinen. 

Kesken viime kauden mestareiden fysiikkapuolelle liittyneen Essi Lindgrenin rooli tulee kasvamaan, kun hän tulee olemaan jatkossa edustusjoukkueen lisäksi mukana myös Vilppaan junioripuolen fysiikkavalmennuksessa.

Jussi Savolainen, Jere Anttila, Sami Toiviainen, Essi Lindgren ja Teemu Rannikko vastaavat Vilppaan valmennuksesta tulevalla kaudella. Kuva: Salon Vilpas
Jussi Savolainen, Jere Anttila, Sami Toiviainen, Essi Lindgren ja Teemu Rannikko vastaavat Vilppaan valmennuksesta tulevalla kaudella. Kuva: Salon Vilpas

- Kyseisessä paketissa on monta erinomaista asiaa. Samin sopimuksen vuoden jatko, Teemun mukaantulo edustuksen kuin myös akatemian valmennukseen, yhteistyön tiivistyminen Peu Basketin kanssa, sekä Essin rooli oheisharjoittelun kehittäjänä, Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi avaa.

- Uskon että näillä stepeillä pystymme kehittämään koko seuramme valmennustoimintaa. Tulevalla kaudella meillä tulee olemaan yhteensä 6 päätoimista valmentajaa, sillä junioripuoli tulee täydentymään vielä yhdellä päätoimisella valmentajalla. Tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat jo kirkkaana mielessä ja panostuksia tullaan jatkossakin tekemään junioritoiminnan kehittämiseen. 

Vilpaan valmennus kaudella 2021-22: päävalmentaja Sami Toiviainen, valmentaja Jere Anttila, valmentaja Jussi Savolainen, valmentaja Teemu Rannikko, fysioterapeutti Essi Lindgren, hieroja Timo Lammi, huoltaja Petri Koskinen, joukkueenjohtaja Keijo Poutiainen, manageri Antero Jokinen. 

Voimassa olevat pelaajasopimukset tulevalle kaudelle: Mikko Koivisto, Juho Nenonen, Perttu Blomgren, Onni Mäkynen, Tuukka Juntunen, Niilo Kärkkäinen ja Riku Laine. 

Henkilöt

 
13.9.2021 23:18 Mestarien liiga

Vilpas taipui Mestarien liigan karsinnoissa

Salon Vilppaan historian ensimmäinen euro-ottelu päättyi karvaaseen tappioon romanialaista Cluj-Napocaa vastaan. Vastustajan salama-alusta toipunut Vilpas taisteli takaisin peliin, mutta taipui lopulta 106–97 (51–51).

12.9.2021 12:53 Mestarien liiga

Vilpas-leiri luottavaisena Mestarien liigan karsintaan

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas matkasi perjantaina Ateenaan, jossa se aloittaa maanantaina Mestarien liigan karsinnan romanialaista Cluj Napocaa vastaan. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

Näytä lisää vastaavia