Teemu Rannikosta Slovenian mestari

8.6.2006 Suomen maajoukkueen tukipilareihin kuuluva Teemu Rannikko voi lisätä jälleen yhden meriitin ansiolistalleen. Rannikon edustama Union Olimpija Ljubljana varmisti Slovenian mestaruuden kukistamalla viidennessä ja ratkaisevassa finaalissa Geoplin Slovanin myöhään keskiviikko-iltana vieraskentällä luvuin 85-71.

Olimpija Ljubljana vei erikoisen finaalisarjan nimiinsä otteluvoitoin 3-2. Niin ikään Ljubljanan kaupungissa majailevaa Geoplin Slovania vastaan käydyn mestaruustaiston erikoisuus oli se, että kaikki finaalit päättyivät vierasjoukkueen voittoon.  

- En muista milloin olisin pelannut viittä näin tasaista ja kovaa ottelua. Union Olimpija osoitti ansaitsevansa tittelinsä, kertoi Rannikko Euroliigan nettisivustolla.  

Rannikko oli mestarimiehistön avainpelaaja myös ratkaisevassa ottelussa. 189-senttinen suomalaispelintekijä pussitti 17 pistettä, riisti pelivälineen vastustajalta kolmesti ja antoi myös kolme koriin johtanutta syöttöä. Peliminuutteja Rannikolle kertyi 33.  

Voitto karkasi Geoplin Slovanilta kolmannella jaksolla, jonka päätteeksi Olimpija karkasi Rannikon, Yotam Halperinin sekä Dragisa Drobnjakin johdolla 61-53-johtoon. Erinomaisesti heittäneen ja 19 pistettä viimeistelleen Drobnjakin sekä Rannikon avulla Olimpija onnistui pitämään päätösneljänneksellä ottelun kontrollissa ja pääsi mestaruusjuhliin.  

Triplamestaruus 

Olimpija Ljubljanalle Slovenian mestaruus oli kolmas peräkkäinen. Kautta aikain seura on voittanut mestaruuden 13 kertaa, kun se on nuoren maan historiassa ollut vasta jaossa 15 kertaa.  

- Tämä oli valmentajaurani 25. mestaruus ja se on totisesti kaunis luku, iloitsi Olimpijan luotsi Zmago Sagadin.  

Kotimaassaan Olimpija putsasi pelikauden 2005-06 palkintopöydän. Maan mestaruuden ohella se voitti Slovenian cupin sekä ennen kautta pelatun Slovenian supercupin. Voitot toivat balsamia haavoille, joita Ljubljana sai kansainvälisillä kentillä. Maanosamme ykkössarjassa Euroliigassa sekä entisen Jugoslavian alueen yhteisessä Adriatic-liigassa joukkue jäi vaille jatkopaikkoja.  

25-vuotias Rannikko teki vakuuttavaa jälkeä erityisesti Adriatic-liigassa. Hän oli liigan kolmanneksi kovin pistemies keskiarvolla 15,15. Kolmen pisteen heittonsa Rannikko upotti 44,09 prosentin tarkkuudella, mikä riitti neljänteen sijaan. Koriin johtavia syöttöjä turkulaislähtöisen takamiehen käsistä irtosi 3,3, ottelua kohden. Keskiarvo toi tilastojen viidennen sijan.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

Näytä lisää vastaavia