Timo Elo jatkaa puheenjohtajana, Hietala ja Mattila uusina Koripalloliiton hallitukseen

23.4.2022 12:29 Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Jaakko Hietalan ja Kari Mattilan hallituksen uusiksi jäseniksi. Timo Elo puolestaan jatkaa Koripalloliiton puheenjohtajana seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kuten myös Elisa Hakanen hallituksen jäsenenä. Tenho Ulmanen palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla.

Timo Elo jatkaa Suomen Koripalloliiton puheenjohtajana.

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 23.4. lähikokouksena ensimmäistä kertaa syksyn 2020. Kokous järjestettiin Helsingin NMKY:n päämajassa ja suomalaisen koriksen syntysijoilla Hotelli Arthurissa.

Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seuraavaksi kolmeksi toimintavuodeksi hallitukseen valittiin Jaakko Hietala ja Kari Mattila ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti. Kaksi vuotta hallituksessa toiminut Elisa Hakanen puolestaan valittiin kolmivuotisjatkokaudelle. 

Jaakko Hietala, 44, toimii Korikobrat Lapuan ry:n hallituksen puheenjohtajana ja seuran juniorivalmentajana. Lisäksi Hietala on toiminut viimeisen kolmen vuoden ajan Keskisen alueen aluehallituksen varapuheenjohtajana. Hän on koulutukseltaan KTM ja siviiliammatiltaan liiketoimintajohtaja.

Kari Mattila, 61, on toiminut Espoo Basket Teamin tyttöjunioreiden valmentajana sekä naisten edustusjoukkueen johtoryhmässä. Mattila on koulutukseltaan KTM. Hän on työuransa aikana toiminut toimitus- ja talousjohtajana eri yrityksissä.

Keväästä 2019 Koripalloliiton puheenjohtajana toiminut Timo Elo valittiin uudelle kolmivuotiskaudelle. Erovuorossa jäsenistä Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Elisa Hakanen valittiin niin ikään kolmivuotisjatkokaudelle ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti.

Jaakko Hietala, Elisa Hakanen ja Kari Mattila valittiin kolmivuotiskaudelle Koripalloliiton hallitukseen.
Jaakko Hietala, Elisa Hakanen ja Kari Mattila valittiin kolmivuotiskaudelle Koripalloliiton hallitukseen.

- Kiitos luottamuksesta, tämä on minulle sydämen asia. Tässä ei ole sirkustemppuja, vaan kyse on asioiden hoitamisesta. Koripalloliiton tehtävänä on tukea seuroja ja näin yhdessä saamme korista suuremmaksi lajiksi ja pelaajia entistä paremmiksi, Timo Elo lausui.

Liittokokous hyväksyi toimintasuunnitelman, joka keskittyy perustoimintojen ohella mm. auttamaan erotuomaripulaa yhdessä seurojen kanssa ja ottamaan kilpailutoiminnan digiloikkaa. Liittokokous hyväksyi konsernin 9,4 miljoonan euron suuruisen talousarvion kaudella 2022–23.

Timo Elo jakoi ylistyssanoja korisperheelle uudesta lisenssiennätyksestä

Lauantaisen kokouksen puheenjohtajana toimi Helsingin NMKY:n pääsihteeri Timo Laulaja. Paikalla kevätliittokokouksessa oli edustettuna 23 seuraa. 

Kokouksen avasi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo, joka esitti kiitoksensa seuroille uudesta lisenssiennätyksestä. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun uusi ennätyslukema kirjataan nyt 21 586. Viimeisen kymmenen vuoden aikana lisenssimäärä on kasvanut 38 %.­

- Emme ole vielä täysin selvinneet koronasta, mutta silti olemme tehneet uuden lisenssiennätyksen. Mielestäni tämä on todella huima suoritus tässä maailman ajassa. On hienoa, että korisporukka on palannut harrastuksen pariin, vaikka korona on vieläkin osittain läsnä elämässämme. Kiitos kaikille seuroille, voidaan olla todella ylpeitä kaikkialla tästä saavutuksesta, Timo Elo jakoi kiitosta.

Lauantaista liittokokousta edelsi perjantaina järjestetty vuosittainen seurajohtajien tapaaminen Hotelli Arthurissa. Aktiivista keskustelua saatiin jälleen aikaiseksi mielenkiintoisten asioiden ympärillä. Yksi kuulluista tietoiskuista oli sarjahallintajärjestelmän uudistus, joka tullaan viemään loppuun tulevan sarjakauden aikana.

Heikki Tuomala -palkinto Tenho Ulmaselle

Heikki Tuomala -palkinto myönnetään vuosittain henkilölle, jonka vapaaehtoistyö seura-, alue- tai liittotoiminnassa katsotaan merkittävästi edesauttaneen suomalaista koripalloilua.

Tenho Ulmanen palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla.
Tenho Ulmanen palkittiin Heikki Tuomala -palkinnolla.

Tenho Ulmanen tehnyt pitkän päivätyön koripallon parissa ja työ jatkuu vielä tänäkin päivänä. Ulmanen on toiminut Lohjan Urheilijoiden puheenjohtajana ja koripallojaoston puheenjohtajana. Hän on muun muassa toiminut Seurapalvelu yksikön puheenjohtajana ja eteläisen alueen aluehallituksen puheenjohtajana ja liittohallituksen jäsenenä. Lisäksi hän on toiminut ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajana.

- Kiitos kovasti, tämä lämmittää paljon. Tämä toimikoon myös muistutuksena kaikille seuroille, että muistakaa hakea huomionosoituksia seurojen jäsenille, Ulmanen sanoi.

 
4.5.2022 12:17 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon tuore lisenssitutkimus: Koripallo vastasi erinomaisesti koronan haasteeseen nostaen pelaajamäärän ennätyslukemiin

Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin taustoja uuden lisenssiennätyksen takana. Junioripelaajien ennätysmäärä luo loistavat edellytykset pelaajamäärän kasvattamiselle tulevaisuudessa edellyttäen, että uudet harrastajat saadaan pidettyä kiinni hyvin lajin parissa.

30.10.2021 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

30.4.2021 10:21 Susiladies

Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

24.4.2021 13:25 Koripalloliitto tiedottaa

Meri Löyttyniemi ja Siiri Sarias uusina Koripalloliiton hallitukseen – Petri Peltoniemi jatkokaudelle

Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Meri Löyttyniemen ja Siiri Sariaksen hallituksen uusiksi jäseniksi. Petri Peltoniemi valittiin kolmivuotiselle jatkokaudelle.

31.10.2020 14:38 Koripalloliitto tiedottaa

Dettmann kiitteli koripalloväkeä reagointikyvystä liittokokouksen alkajaisiksi

Maajoukkueiden päävalmentaja Henrik Dettmann otti puhevuorossaan kiinni tärkeisiin asioihin Suomen Koripalloliiton liittokokouksessa. Lisäksi kokous käsitteli ensimmäistä siirtymävaiheen jälkeistä kokonaista kilpailukautta vastaavaa tilikautta.

1.9.2020 11:30 Koripalloliitto

Koripalloliiton verkkoaivoriihen tulokset ovat nyt kaikkien vapaassa käytössä

Koripalloliitto ja Fountain Park järjestivät verkkodialogin, jossa ihmiset pääsivät kertomaan omia ideoitaan sekä kehittämään koripallotoimintaa ja sitä kautta palvelemaan Koripalloliiton jäseniä entistä paremmin. Kaikki materiaalit ovat nyt kaikkien käytettävissä.

29.8.2020 15:06 Koripalloliitto

Marko Airamaa Koripalloliiton hallitukseen, Rauno Segersvärd valittiin kunniajäseneksi

Koripalloliiton liittohallitus sai uuden jäsenen, kun liittokokous valitsi Marko Airamaan hallitukseen. Koripalloliitto sai historiansa 12. kunniajäsenen, kun Rauno Segersvärd valittiin kunniajäseneksi hienosta päivätyöstään koripallon eteen.

14.8.2020 14:00 Koripalloliitto tiedottaa

Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton liittokokoukseen 29.8.

Suomen Koripalloliitto ry:n liittokokous järjestetään lauantaina 29.8. klo 12.30 alkaen Dipolissa, Espoon Otaniemessä (Otakaari 24, Espoo). Tuleva kokous on malliltaan hybridi, jossa jäsenseuralla saa kokouksessa olla yksi edustaja paikalla. Kokoukseen suositellaan osallistumista etäyhteyden avulla.

1.7.2020 10:23 Koripalloliitto

Koriskauden 2020-21 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2020–2021 käynnistyi virallisesti 1.7.2020 ja samalla käynnistyi uuden kauden lisenssien myynti.

27.4.2019 15:00 Koripalloliitto

Timo Elo on Koripalloliiton uusi puheenjohtaja

Espooseen lauantaina kokoontuneet Koripalloliiton jäsenseurat ovat valinneet yksimielisesti liiton uudeksi puheenjohtajaksi joensuulaisen Timo Elon, 56. Elo seuraa tehtävässä Antti Zittingiä, joka jättäytyy sivuun kesäkuun lopussa toimittuaan puheenjohtajana edelliset kuusi vuotta.

29.11.2022 08:39 Seurat

Parempaa korista -webinaarit tuomaan lisäarvoa seuroille

Koripalloliitto käynnistää uuden webinaarikokonaisuuden tarjoamalla jäsenseuroilleen maksuttoman etätapaamisen, jonka tarkoituksena on tukea seuroja vaihtuvin aihepiirein. Seuraava järjestetään 8.12., jolloin aiheena on seuratoiminnan mahdolliset EU-rahoitukset.

22.11.2022 12:26 Koripalloliitto

Koripalloliitolle Liikunnan yhdenvertaisuus -tunnustuspalkinto

Palkinnon myönsi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen valtakunnallisille ja alueellisille liikuntaa edistäville järjestöille ansiokkaista yhdenvertaisuussuunnitelmista ja niiden toimeenpanosta.

29.10.2022 15:40 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton tulos ylijäämäinen, Tammivaara aplodien kera uusiin haasteisiin

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Kokouksen avauspuheenvuorossaan Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo kiitteli toimitusjohtajan pestistä EM-kotikisojen pääsihteeriksi siirtyvää Ari Tammivaaraa.

12.10.2022 11:14 Koripalloliitto

Neljän koripalloseuran yhteiskunnallinen arvo laskettu UEFA SROI -mallinnuksella

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suomalaisen koripalloseuran yhteiskunnallinen arvo mitattiin. UEFA SROI on työväline, jolla mitataan urheiluseuran sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Koripalloliitto osallistui Palloliiton pilottihankkeeseen neljän jäsenseuran kanssa.

4.10.2022 13:13 Yhteistyökumppanit

We deliver -tuet jaettu, 200 000 tukieuron rajapyykki rikkoontui

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi syyskuussa 77 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

30.9.2022 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

Kati Packalén Koripalloliiton toimitusjohtajaksi

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Kati Packalénin. Vankan kokemuksen organisaatiojohtamisesta omaava Packalén aloittaa tehtävässä heti lokakuun 2022 alussa.

14.9.2022 09:49 Lisenssit

Koripalloliitto järjestää seuroille webinaarin lisenssitilastoista – tule kuuntelemaan, miten seurat voivat hyötyä datasta

Webinaarissa käydään läpi kauden 2021–2022 loppuun saakka kerättyä lisenssidataa ja siitä johdettua analyysia. Uutena ominaisuutena lisenssityökaluun on saatu päivitetty kunta- ja postinumero selvitys, joka auttaa seuroja tunnistamaan omaan alueensa potentiaalin tarkemmin.

15.8.2022 10:29 Susijengi

Koripalloliiton ”The Game That Unites Us”-ohjelma käyntiin Jyväskylän maaottelun yhteydessä

Suomen Koripalloliitto on käynnistämässä uuden ”The Game That Unites Us”-ohjelman. Monivuotisen ohjelman ensimmäisenä askeleena on 18.8. Jyväskylässä pelattavan Susijengi-Ukraina-maaottelun yhteydessä järjestettävä tempaus, jonka puitteissa autetaan koripalloa harrastavien ukrainalaisten lasten integroitumista Suomeen.

Näytä lisää vastaavia