Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

1.3.2024 10:15 Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

Heinonen aloitti pääsarjauransa 20. tammikuuta 2000 kun hänen kasvattajaseuransa Pussihukat kohtasi Namika Lahden Myyrmäen legendaarisella urheilutalolla 340 silmäparin edessä. Heinosella on menossa kunnioitettava 25:s pääsarjakausi.

Perjantaina Heinosesta tulee ensimmäinen koripalloilija, joka yltää suomalaisessa korishistoriassa huimaan 1000 ottelun rajapyykkiin. Nöyränä tunnettu Heinonen on tulevasta ottelusta ja merkkipaalusta otettu.

- Fiilikset eivät juurikaan eroa normaalista otteluun valmistautumisesta. Tämä on minulle yksi peli muiden satojen joukossa. Hauska merkkipaalu tulossa, mutta ei tämä minulle missään vaiheessa ole ollut mikään tavoite, Heinonen virnistää ottelun aattona.

- Aina silloin tällöin joku huikkaa jostain merkkipaalusta. Itse keskityn pitämään itseni hyvässä kunnossa. Numerot ja pelimäärät eivät ole se juttu, minkä takia menen hallille päivittäin tekemään hommia. Menen sen takia, että pelaaminen ja harjoittelu on kivaa.

”Olen aina nauttinut harjoittelusta”

Heinosella on menossa yhdeksäs kausi Seagullsin riveissä. PuHu-kasvatti on lisäksi mittaavan uransa aikana edustanut Seagullsin ja PuHun lisäksi Torpan Poikia ja KTP:tä. Heinonen on pelannut kuusi aikuisten maaottelua ja kahdeksan haastajamaajoukkueen ottelua.

25 vuoden aikana Heinonen on nähnyt läpileikkauksen suomalaisesta pääsarjakoripallosta paremmin kuin kukaan muu pelaaja.

- Aika monta sarjasysteemiä on tullut nähtyä, jenkkimääriä on laskettu ja nostettu. Mutta kyllähän hommat ovat menneet eteenpäin kaikilla mittareilla. Joukkuetason tekemiset ovat muuttuneet parempaan suuntaan, mutta samalla myös sarjasysteemit ovat kehittyneet jatkuvasti.

Mikä on Timin salaisuus, että hän 42-vuotiaana on ratkaisemassa pelejä?

Kenties suurin salaisuus on se, että ei ole mitään salaisuuksia.

- Olen aina nauttinut harjoittelusta niin pelin suhteen kuin fysiikankin. Kesällä on nautinnollista harjoitella yksin – koskaan ei ole ollut fiilistä, että jotain pitää tehdä, vaan olen saanut tehdä. Olen oppinut kokemuksen myötä kuuntelemaan itseäni ja ymmärtämään sen, mitä minun kannattaa tehdä ja paljon.

Moni asia on muuttunut siitä hetkestä, kun Heinonen ensimmäisen kerran hyppäsi Pussihukkien bussiin ja alkoi kiertämään Korisliigaa.

- Ennen oli kiertävä videovuoro, joka alkoi nuorimmista. Piti tuoda matkaan sopiva määrä leffoja VHS-nauhoilla, joita yhdessä joukkueena bussissa katsottiin. Sitten kokeneemmat pelaajat arvostelivat nuorempien valinnat. Enää ei ole videovuoroja, vaan kaikilla on omaa tekemistä. Onneksi matkat eivät sentään ihan epäsosiaalisiksi ole menneet, Heinonen muistelee.

Timo Heinonen

Ottelut: 999
Pelatut minuutit: 23174
Pisteet: 8871
Levypallot: 3876
Syötöt 930
Riistot: 725
Torjunnat: 368

Heinosen palkintokaapista löytyy viime keväänä voitettu ensimmäinen Suomen mestaruus, kolme SM-hopeaa, seitsemän SM-pronssia ja neljä Suomen Cupin mestaruutta. Heinonen on valittu vuoden 6. pelaajaksi (2019), kehittyneimmäksi (2008) ja kahdesta vuoden puolustuspelaajaksi (2006 ja 2010).

Korisliigan runkosarjaotteluita on 831 ja pudotuspeliotteluita 168. Useimmin Heinonen on kohdannut uransa aikana joensuulaisen Kataja Basketin, jota vastaan hän on pelannut huimat 102 ottelua.

Kaikkien aikojen listalla Heinosen takana ovat nykyiset aktiivipelaajat Antero Lehto (886) ja Bojan Sarcevic (762).

Helsinki Seagulls – Salon Vilpas pe klo 18:30, Töölön Kisahalli

Liput >>

Henkilöt

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia