Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

13.10.2021 20:14 Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

Topias Palmi juhlisti Pyrintö-comebackia 32 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigaan juuri paluun tehneen Topias Palmin kisakuntoa ei tarvitse ainakaan enää jossitella. Kauden ensimmäisessä ottelussaan Tampereen Pyrinnön paidassa pistetykki Palmi teki sitä, mitä tekee parhaiten, eli heilutti korisukkaa voiton arvoisesti. Kotijoukkue taisteli kumoon kovaan takaa-ajoon sisuuntuneen Korihait 96–90.

Neljästi kaaren takaa pussittaneen Palmin pistesaldo ottelussa oli lopulta vakuuttavat 32. Kylkeen kertyi seitsemän levypalloa ja kolme koriin johtavaa syöttöä. Joukkuetoveri Shaqille Keith säesti 15 pisteellä ja niin ikään seitsemällä levypallolla.

Ottelun jälkeen Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen hymyili varsin tyytyväisen näköisenä.

– Ihan OK suoritus Topiakselta, mutta eipä varsinaisesti yllättänyt minua, koska olen nähnyt jo harjoituksissa, minkälaisessa tikissä poika on. Toisella jaksolla meillä ei oikein puolustus toiminut, kun emme ymmärtäneet, miten meidän pitäisi mätsätä, ja vastustajalla oli aivan liikaa tilaa keskellä, kommentoi Sopanen Ruudun haastattelussa.

Huomiota esityksestään tosin ansaitsee myös tappion kärsinyt vierasjoukkue. Korihait näytti jo taipuneen, kun Pyrinnön johto venyi 20 pisteeseen, mutta loppua kohden joukkue hengittikin jo niskaan. Erityisesti suomalaislaituri Sebastian Lindberg nosti tasoaan ja näytti luonnetaan pussittamalla arvokkaita kaukoheittoja kriittisillä hetkillä ja kasasi nimiinsä 17 pistettä – siitäkin huolimatta, että keräsi lopulta viisi virhettä. Paras pistemies Korihaiden kokoonpanossa oli Manuel Barnes 26 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä, tähtipelinjohtaja Bojan Sarcevic pudotteli tyynesti 13 pistettä ja siinä ohessa kuin huomaamatta jakoi tajuttomat 18 koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Kataja piti huolta kotikentästään

Joensuussa vierasjoukkue BC Nokia kävi parhaimmillaan 12 pisteen johtoasemassa, mutta kotijoukkue Kataja Basket käänsi lopulta pöydän. Kotivoitto tuli ennusmerkeistä huolimatta niinkin selkeällä erolla kuin 83–74, vaikka vain kaksi minuuttia ennen loppusummeria joukkueet olivat vielä tasoissa.

Ottelun sankariksi voittajien riveissä nousi Susijengi-legenda Jamar Wilson, joka teki 22 pistettä ja jakoi sen lisäksi viisi syöttöä. Liekeissä oli myös Christopher McKnight, joka osui 20 pistettä ja nappasi kuusi levypalloa.

– Ensimmäinen puoliaika oli aika nihkeä esitys. Puolustimme viidellä viittä vastaan ihan kohtalaisesti mutta annoimme karmivan määrän hyökkäyslevypalloja, ja hyökkäämisemme meni vuorotellen yksi vastaan yhden yrittämiseksi. Kolmannen jakson alku edusti huonointa koripalloa, mitä olen Kataja-aikanani nähnyt valmentajana, apuvalmentajana, pelaajana tai katsojana. Sen jälkeen ääni kellossa muuttui täysin, ja aloimme pelata kimpassa, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Nokian puolella eniten pisteitä kekoon kantoivat Terry Thomas 14:llä ja Max Besselink 13:lla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.