ToPo avasi pudotuspelit murskavoitolla Kauhajoella

10.4.2012 Kauhajoen Karhun kehuttu joukkuepuolustus oli paperia Korisliigan puolivälierien avauskierroksella tiistaina, kun haastajana ottelusarjaan lähtenyt ToPo hyökkäsi koko arsenaalillaan ja nautiskeli 72–100 (35–42)-voittoon. Muissa puolivälieräpareissa ennakkosuosikit Kataja, Bisons ja Pyrintö pitivät pintansa.

Timo Heinonen säkitti kaikki viisi kolmosyritystään Kauhajoella.

Juho Nenonen keräsi Katajan korkeimmat pisteet puolivälieräavauksessa.

Martin Zenon Bisons piti kotietunsa LrNMKY:a vastaan.

Damon Williams otti kentän haltuunsa KTP:ta vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Eveliina Toivola.

Loppuunmyydyn kotiyleisönsä edessä pelannut Kauhajoen Karhu joutui todelliseen pyöritykseen Korisliigan puolivälierien tiistaisessa avausottelussa.

 

Ensimmäisen jakson puolivälissä Karhu johti vielä turvallisen tuntuisesti lukemissa 8-2, mutta joutui seuraavilla minuuteilla puolustuskannalle Justin Hawkinsin piiskatessa ToPon takaa-ajoon.

 

Näyttävää ja tasapainoista joukkuehyökkäystä esittänyt ToPo karkasi toisella jaksolla 12 pisteen ja kolmannella jaksolla 15 pisteen karkumatkalle, kunnes helsinkiläiset katkaisivat lopulta Karhun selkärangan päätösjaksolla juoksemalla 64–71-johtoasemasta 28 pisteen voittoon.

 

– Jokin loksahti tänään kohdalleen. Olimme pirun hyviä molemmissa päissä kenttää, mutta totuus on se, että tässä vaiheessa on pidettävä vielä jalat tiukasti maassa ja jatkettava työntekoa, analysoi ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen avausottelua.

 

ToPo voitti runkosarjan viidestä viimeisestä ottelustaan vain neljä, mutta Kauhajoella kentälle marssi määrätietoisen näköinen ja alkutakeltelujen jälkeen lähes virheetöntä koripalloa esittänyt joukkue.

 

– Kaikkihan sen tietävät, että meillä on paperilla kova joukkue, jolla ei ole kerta kaikkiaan keväällä peli kulkenut. Nostaisin kuitenkin tässä vaiheessa kautta meidän kokeneiden jätkien johtajuuden korkeaan arvoon. Pelaajat pystyivät siirtämään huolet ja murheet sivuun ja keskittyivät pelaamiseen, Kaminen kiitteli.

 

Helsinkiläismyllytystä johtivat Chase Griffin (24/4/6 syöttöä) ja joukkueen herättäjänä kunnostautunut Justin Hawkins (22/7/5 syöttöä). Amerikkalaispelaajien lisäksi Timo Heinonen (19/4) oli hurjassa heitossa naulaten kaikki viisi kolmosyritystään pussin pohjalle. Joukkueen riveissä nähtiin myös aiemmin vain miesten I divisioonaa pelannut amerikkalaislaituri Ronnie Clark (6/4), joka korvaa Josh Wilsonin joukkueen kokoonpanossa.

 

Karhusta tasolleen pääsi vain Kelly Beidler (22/11/3 riistoa/3 blokkia). Lisäksi Clevin Hannah (16/0) onnistui heittopelissään ajoittain.

 

ToPo johtaa puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 1-0 ja saa seuraavan osaottelun kotiinsa Töölön Kisahalliin torstaina.

 

Katajan peli kontrollissa

 

Joensuun Katajan kevään 2012 pudotuspelitaival alkoi suhteellisen vaivattomasti, kun yhdeksän vuoden tauon jälkeen puolivälieriin selviytynyt Salon Vilpas saapui vieraaksi Joensuun Areenalle.

 

Kataja johti jo neljän pelatun minuutin jälkeen numeroissa 15-5 ja piti toisen jakson avauspuoliskolla salolaiset uudelleen vain viidessä pisteessä. Ottelun jälkipuoliskolla Kataja väänsi turboruuvit entistä tiukemmalle ja masensi Vilppaan piinkovalla puolustuksellaan matkaten vastaansanomattomasti 90–59 (50–30)-voittoon.

 

– Koripallopelin voittaminen ei ole koskaan helppoa, mutta voisin sanoa, että peli pysyi kontrollissamme. Jos vastustajan suurin runi oli 5-0, voimme sanoa puolustuksemme toimineen. Hyökkäyksessämme oli paljon energiaa, kiitteli Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

 

Kelpo ottelun pelannutta Allen Durhamia (23/10) lukuun ottamatta Vilppaalla ei ollut koko ottelussa asiaa joensuulaiskorin alle. Muut Vilppaan pelaajat säkittivät kakkosensa vain 35% tarkkuudella, ja kun kaikkiaan 23 kolmen pisteen heittoyrityksestäkin onnistui vain kolme, pääsi Kataja dominoimaan ottelun tempoa mielin määrin.

 

Ottelun avauspuoliskolla kunnostautuneiden Jared Newsonin (15/7) ja Jeremy Pricen (14/7) lisäksi Katajan pelaajista villitsivät kotiyleisöä B.A. Walker (16/3), Samuel Haanpää (10/2/3 syöttöä) sekä vasta kauden toisen ottelunsa pelannut Juho Nenonen (19/2/3 syöttöä), joka säkitti kahdeksasta pelitilanneheitostaan seitsemän. Vilppaan pelaajista vain Allen Durham ylitti kymmenen pisteen rajapyykin.

 

Kataja johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 1-0. Sarjan toinen osaottelu pelataan torstaina Salossa.

 

– Jos tämä olisi nuori jengi, voisi olla, että lähtisimme takinnapit auki toiseen osaotteluun. Kaikki jätkät ovat kuitenkin kokeneita ja tietävät, että jokainen vierasvoitto pudotuspeleissä on paitsi kiven alla, myös kullanarvoinen. Matkaamme Saloon nöyrin mielin, Toijala vakuutti.

 

Bisons nousi kymmenen pisteen takaa voittoon

 

Liiganousija Nilan Bisons tarjosi kotiyleisölleen jälleen kerran jännitysnäytelmää koko lipun hinnan edestä, kun joukkue nousi Loimaalla kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta (49–59) selkeään 91–84 (42–46)-voittoon puolivälieräavauksessa.

 

Ottelun alussa latautunut Bisons vei peliä Martin Zenon johdolla molemmissa kenttäpäädyissä. LrNMKY pysyi kuitenkin Tyler Tiedemanin hyökkäysansioilla riittävän pitkään mukana pelissä ja alkoi dominoida peliä hyydyttämällä Jouko Järvisen ja DeAndre Haynesin johdolla Bisons-pelinrakentaja Jeb Iveyn.

 

LrNMKY johti ottelua parhaimmillaan kymmenellä pisteellä, kunnes Ivey pääsi viimein lieastaan ja loi vapauttavilla koreillaan uskoa kotijoukkueeseen. Päätösjakson alussa Matti Nuutinen tyylitteli kuudella peräkkäisellä pisteellään loimaalaiset pitkän tauon jälkeen johtoon, kunnes lopulta Clifton Jonesin kaksi koria ja Jeb Iveyn kaksi kolmosta käänsivät ottelun Bisonsille.

 

– Saimme matsiin hyvän alun, mutta kadotimme vireemme huonoon levypallopelaamiseen ja virhevaikeuksiin. Toisella puoliajalla aloimme kuitenkin saada paljon enemmän itsestämme irti hyökkäyksessä, vaikka puolustus tökki edelleen. Kaiken kaikkiaan tärkeä voitto, koska emme todellakaan halunneet menettää kotietuamme, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.

 

Avausjaksolla vain viisi pistettä tehnyt Ivey mätti lopulta 23 pistettä (kakkoset 1/5, kolmoset 5/8, vapaaheitot 6/6), jakoi seitsemän syöttöä, sieppasi kolme levypalloa ja riisti pallon kerran. Ivey oli kentän hahmo yhdessä Martin Zenon (25/7/6 syöttöä) kanssa.

 

– Lappeenranta puolusti Iveytä todella hyvin avauspuoliskolla. Tauon jälkeen halusimme peluuttaa häntä enemmän irti pallosta ja antaa Martin Zenon ja Mikko Koiviston pitää huolta pelinteosta. Jeb sai lopulta rytmistä kiinni, Gibson analysoi Iveyn suoritusta.

 

Iveyn ja Zenon lisäksi ratkaisuhetkillä esiin noussut Matti Nuutinen (11/5), Mikko Koivisto (15/4/2 blokkia) ja väkevän paluun kentälle tehnyt Ryan McDade (7/10/3 syöttöä) antoivat loimaalaisyleisölle aihetta iloon.

 

LrNMKY:n liekkiä piti ahkerimmin yllä huikaisevaa heittopeliä esittänyt DeAndre Haynes (30/5/5 syöttöä). Lisäksi amerikkalaiset Tyler Tiedeman (18/7/3 syöttöä) ja Lawrence Hamm (14/6/4 blokkia) keräsivät kaksinumeroiset pisteluvut.

 

Nilan Bisons johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0. Toinen osaottelu pelataan torstaina Lappeenrannassa.

 

Williams ja Pyrintö kestivät KTP:n kolmosrumban

 

Hallitseva mestari Tampereen Pyrintö sai tiistaina Pyynikillä odotetun kovan vastuksen keväällä hyvään vireeseen päässeestä KTP-Basketista.

 

Kotkalaiset hallitsivat huimalla kolmen pisteen heittoruletillaan kenttätapahtumia ottelun avauspuoliskolla. Kolmannesta jaksosta alkaen Pyrinnön pelätty joukkuepuolustus loksahti kuitenkin kohdalleen, ja toisessa kenttäpäädyssä pelin otti haltuunsa viimeisen kahden kevään finaalien MVP Damon Williams. Ottelun loppuhetkillä KTP:n onnistumiset jäivät yksittäisten kaukoheittojen varaan, ja Pyrintö sai puristettua avausvoiton pistein 81–78 (36–40).

 

– Ekalla puoliajalla KTP sai heittää täysin vapaita kolmosia omasta rytmistään, mutta sitten aloimme puolustaa. Kentälle palattuamme saimme kättä heiton eteen ja KTP:n pallonliikkeen vaikeammaksi, ja sitä mukaa pääsimme juoksemaan paremmin kenttää, summasi Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola puolivälieräavauksen juonen.

 

Kentän hahmo oli täydet 40 minuuttia pelannut Damon Williams (24/13/5 syöttöä/3 blokkia), joka oli pelin jälkipuoliskolla aivan omassa kastissaan.

 

– Isot pelaajat syttyvät isoissa otteluissa. Lopulta mestaruuden ratkaisevat toimiva joukkuepuolustus ja taitavat yksilöt, kommentoi Poikola luoden katseensa jo tulevaan.

 

Williamsin lisäksi Antti Nikkilä (12/10) keräsi vahvan tupla-tuplan. Antwine Williamsin (11/3) ja Kenneth Lowen (10/3/4 syöttöä) ratkaisut onnistuivat Pyrinnön karkumatkan alussa, ja Antero Lehto (12/3) toi heitoillaan Pyrinnölle helpotusta tukalimpiin hetkiin.

 

KTP:n tehokolmikon muodostivat Antonio Crocker (19/9), Jeremy Williams (16/5/4 syöttöä) ja Timothy Blue (18/5), joka tosin jäi täysin tamperelaispuolustuksen hampaisiin ottelun jälkipuoliskolla.

 

Pyrintö johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0. Toinen osaottelu pelataan torstaina Kotkassa.


 

Lisätietoja: Korisliiga
 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

Näytä lisää vastaavia