ToPo avasi pudotuspelit murskavoitolla Kauhajoella

10.4.2012 Kauhajoen Karhun kehuttu joukkuepuolustus oli paperia Korisliigan puolivälierien avauskierroksella tiistaina, kun haastajana ottelusarjaan lähtenyt ToPo hyökkäsi koko arsenaalillaan ja nautiskeli 72–100 (35–42)-voittoon. Muissa puolivälieräpareissa ennakkosuosikit Kataja, Bisons ja Pyrintö pitivät pintansa.

Timo Heinonen säkitti kaikki viisi kolmosyritystään Kauhajoella.

Juho Nenonen keräsi Katajan korkeimmat pisteet puolivälieräavauksessa.

Martin Zenon Bisons piti kotietunsa LrNMKY:a vastaan.

Damon Williams otti kentän haltuunsa KTP:ta vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Eveliina Toivola.

Loppuunmyydyn kotiyleisönsä edessä pelannut Kauhajoen Karhu joutui todelliseen pyöritykseen Korisliigan puolivälierien tiistaisessa avausottelussa.

 

Ensimmäisen jakson puolivälissä Karhu johti vielä turvallisen tuntuisesti lukemissa 8-2, mutta joutui seuraavilla minuuteilla puolustuskannalle Justin Hawkinsin piiskatessa ToPon takaa-ajoon.

 

Näyttävää ja tasapainoista joukkuehyökkäystä esittänyt ToPo karkasi toisella jaksolla 12 pisteen ja kolmannella jaksolla 15 pisteen karkumatkalle, kunnes helsinkiläiset katkaisivat lopulta Karhun selkärangan päätösjaksolla juoksemalla 64–71-johtoasemasta 28 pisteen voittoon.

 

– Jokin loksahti tänään kohdalleen. Olimme pirun hyviä molemmissa päissä kenttää, mutta totuus on se, että tässä vaiheessa on pidettävä vielä jalat tiukasti maassa ja jatkettava työntekoa, analysoi ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen avausottelua.

 

ToPo voitti runkosarjan viidestä viimeisestä ottelustaan vain neljä, mutta Kauhajoella kentälle marssi määrätietoisen näköinen ja alkutakeltelujen jälkeen lähes virheetöntä koripalloa esittänyt joukkue.

 

– Kaikkihan sen tietävät, että meillä on paperilla kova joukkue, jolla ei ole kerta kaikkiaan keväällä peli kulkenut. Nostaisin kuitenkin tässä vaiheessa kautta meidän kokeneiden jätkien johtajuuden korkeaan arvoon. Pelaajat pystyivät siirtämään huolet ja murheet sivuun ja keskittyivät pelaamiseen, Kaminen kiitteli.

 

Helsinkiläismyllytystä johtivat Chase Griffin (24/4/6 syöttöä) ja joukkueen herättäjänä kunnostautunut Justin Hawkins (22/7/5 syöttöä). Amerikkalaispelaajien lisäksi Timo Heinonen (19/4) oli hurjassa heitossa naulaten kaikki viisi kolmosyritystään pussin pohjalle. Joukkueen riveissä nähtiin myös aiemmin vain miesten I divisioonaa pelannut amerikkalaislaituri Ronnie Clark (6/4), joka korvaa Josh Wilsonin joukkueen kokoonpanossa.

 

Karhusta tasolleen pääsi vain Kelly Beidler (22/11/3 riistoa/3 blokkia). Lisäksi Clevin Hannah (16/0) onnistui heittopelissään ajoittain.

 

ToPo johtaa puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 1-0 ja saa seuraavan osaottelun kotiinsa Töölön Kisahalliin torstaina.

 

Katajan peli kontrollissa

 

Joensuun Katajan kevään 2012 pudotuspelitaival alkoi suhteellisen vaivattomasti, kun yhdeksän vuoden tauon jälkeen puolivälieriin selviytynyt Salon Vilpas saapui vieraaksi Joensuun Areenalle.

 

Kataja johti jo neljän pelatun minuutin jälkeen numeroissa 15-5 ja piti toisen jakson avauspuoliskolla salolaiset uudelleen vain viidessä pisteessä. Ottelun jälkipuoliskolla Kataja väänsi turboruuvit entistä tiukemmalle ja masensi Vilppaan piinkovalla puolustuksellaan matkaten vastaansanomattomasti 90–59 (50–30)-voittoon.

 

– Koripallopelin voittaminen ei ole koskaan helppoa, mutta voisin sanoa, että peli pysyi kontrollissamme. Jos vastustajan suurin runi oli 5-0, voimme sanoa puolustuksemme toimineen. Hyökkäyksessämme oli paljon energiaa, kiitteli Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

 

Kelpo ottelun pelannutta Allen Durhamia (23/10) lukuun ottamatta Vilppaalla ei ollut koko ottelussa asiaa joensuulaiskorin alle. Muut Vilppaan pelaajat säkittivät kakkosensa vain 35% tarkkuudella, ja kun kaikkiaan 23 kolmen pisteen heittoyrityksestäkin onnistui vain kolme, pääsi Kataja dominoimaan ottelun tempoa mielin määrin.

 

Ottelun avauspuoliskolla kunnostautuneiden Jared Newsonin (15/7) ja Jeremy Pricen (14/7) lisäksi Katajan pelaajista villitsivät kotiyleisöä B.A. Walker (16/3), Samuel Haanpää (10/2/3 syöttöä) sekä vasta kauden toisen ottelunsa pelannut Juho Nenonen (19/2/3 syöttöä), joka säkitti kahdeksasta pelitilanneheitostaan seitsemän. Vilppaan pelaajista vain Allen Durham ylitti kymmenen pisteen rajapyykin.

 

Kataja johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 1-0. Sarjan toinen osaottelu pelataan torstaina Salossa.

 

– Jos tämä olisi nuori jengi, voisi olla, että lähtisimme takinnapit auki toiseen osaotteluun. Kaikki jätkät ovat kuitenkin kokeneita ja tietävät, että jokainen vierasvoitto pudotuspeleissä on paitsi kiven alla, myös kullanarvoinen. Matkaamme Saloon nöyrin mielin, Toijala vakuutti.

 

Bisons nousi kymmenen pisteen takaa voittoon

 

Liiganousija Nilan Bisons tarjosi kotiyleisölleen jälleen kerran jännitysnäytelmää koko lipun hinnan edestä, kun joukkue nousi Loimaalla kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta (49–59) selkeään 91–84 (42–46)-voittoon puolivälieräavauksessa.

 

Ottelun alussa latautunut Bisons vei peliä Martin Zenon johdolla molemmissa kenttäpäädyissä. LrNMKY pysyi kuitenkin Tyler Tiedemanin hyökkäysansioilla riittävän pitkään mukana pelissä ja alkoi dominoida peliä hyydyttämällä Jouko Järvisen ja DeAndre Haynesin johdolla Bisons-pelinrakentaja Jeb Iveyn.

 

LrNMKY johti ottelua parhaimmillaan kymmenellä pisteellä, kunnes Ivey pääsi viimein lieastaan ja loi vapauttavilla koreillaan uskoa kotijoukkueeseen. Päätösjakson alussa Matti Nuutinen tyylitteli kuudella peräkkäisellä pisteellään loimaalaiset pitkän tauon jälkeen johtoon, kunnes lopulta Clifton Jonesin kaksi koria ja Jeb Iveyn kaksi kolmosta käänsivät ottelun Bisonsille.

 

– Saimme matsiin hyvän alun, mutta kadotimme vireemme huonoon levypallopelaamiseen ja virhevaikeuksiin. Toisella puoliajalla aloimme kuitenkin saada paljon enemmän itsestämme irti hyökkäyksessä, vaikka puolustus tökki edelleen. Kaiken kaikkiaan tärkeä voitto, koska emme todellakaan halunneet menettää kotietuamme, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.

 

Avausjaksolla vain viisi pistettä tehnyt Ivey mätti lopulta 23 pistettä (kakkoset 1/5, kolmoset 5/8, vapaaheitot 6/6), jakoi seitsemän syöttöä, sieppasi kolme levypalloa ja riisti pallon kerran. Ivey oli kentän hahmo yhdessä Martin Zenon (25/7/6 syöttöä) kanssa.

 

– Lappeenranta puolusti Iveytä todella hyvin avauspuoliskolla. Tauon jälkeen halusimme peluuttaa häntä enemmän irti pallosta ja antaa Martin Zenon ja Mikko Koiviston pitää huolta pelinteosta. Jeb sai lopulta rytmistä kiinni, Gibson analysoi Iveyn suoritusta.

 

Iveyn ja Zenon lisäksi ratkaisuhetkillä esiin noussut Matti Nuutinen (11/5), Mikko Koivisto (15/4/2 blokkia) ja väkevän paluun kentälle tehnyt Ryan McDade (7/10/3 syöttöä) antoivat loimaalaisyleisölle aihetta iloon.

 

LrNMKY:n liekkiä piti ahkerimmin yllä huikaisevaa heittopeliä esittänyt DeAndre Haynes (30/5/5 syöttöä). Lisäksi amerikkalaiset Tyler Tiedeman (18/7/3 syöttöä) ja Lawrence Hamm (14/6/4 blokkia) keräsivät kaksinumeroiset pisteluvut.

 

Nilan Bisons johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0. Toinen osaottelu pelataan torstaina Lappeenrannassa.

 

Williams ja Pyrintö kestivät KTP:n kolmosrumban

 

Hallitseva mestari Tampereen Pyrintö sai tiistaina Pyynikillä odotetun kovan vastuksen keväällä hyvään vireeseen päässeestä KTP-Basketista.

 

Kotkalaiset hallitsivat huimalla kolmen pisteen heittoruletillaan kenttätapahtumia ottelun avauspuoliskolla. Kolmannesta jaksosta alkaen Pyrinnön pelätty joukkuepuolustus loksahti kuitenkin kohdalleen, ja toisessa kenttäpäädyssä pelin otti haltuunsa viimeisen kahden kevään finaalien MVP Damon Williams. Ottelun loppuhetkillä KTP:n onnistumiset jäivät yksittäisten kaukoheittojen varaan, ja Pyrintö sai puristettua avausvoiton pistein 81–78 (36–40).

 

– Ekalla puoliajalla KTP sai heittää täysin vapaita kolmosia omasta rytmistään, mutta sitten aloimme puolustaa. Kentälle palattuamme saimme kättä heiton eteen ja KTP:n pallonliikkeen vaikeammaksi, ja sitä mukaa pääsimme juoksemaan paremmin kenttää, summasi Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola puolivälieräavauksen juonen.

 

Kentän hahmo oli täydet 40 minuuttia pelannut Damon Williams (24/13/5 syöttöä/3 blokkia), joka oli pelin jälkipuoliskolla aivan omassa kastissaan.

 

– Isot pelaajat syttyvät isoissa otteluissa. Lopulta mestaruuden ratkaisevat toimiva joukkuepuolustus ja taitavat yksilöt, kommentoi Poikola luoden katseensa jo tulevaan.

 

Williamsin lisäksi Antti Nikkilä (12/10) keräsi vahvan tupla-tuplan. Antwine Williamsin (11/3) ja Kenneth Lowen (10/3/4 syöttöä) ratkaisut onnistuivat Pyrinnön karkumatkan alussa, ja Antero Lehto (12/3) toi heitoillaan Pyrinnölle helpotusta tukalimpiin hetkiin.

 

KTP:n tehokolmikon muodostivat Antonio Crocker (19/9), Jeremy Williams (16/5/4 syöttöä) ja Timothy Blue (18/5), joka tosin jäi täysin tamperelaispuolustuksen hampaisiin ottelun jälkipuoliskolla.

 

Pyrintö johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0. Toinen osaottelu pelataan torstaina Kotkassa.


 

Lisätietoja: Korisliiga
 
20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

Näytä lisää vastaavia