ToPo eteni välieriin, KTP nitrovoittoon jatkoajalla

16.4.2012 Helsinkiläinen ToPo selvitti tiensä Korisliigan välieriin Joensuun Katajan ja Nilan Bisonsin seuraksi lyömällä neljännessä puolivälieräottelussa Kauhajoen Karhun 82–72 (44–36). KTP puolestaan tasoitti puolivälierävoitot Tampereen Pyrintöä vastaan 111–107 (93–93, 43–48)-jatkoaikatrillerissä, joka tullaan muistamaan Kotkassa ja Tampereella pitkään.

Tuomas Iisalo ja Kimmo Muurinen siivittivät ToPon välieriin.

Hanno Möttölä kunnostautui neljännen ottelun ratkaisuhetkillä.

Kotkassa nähtiin eeppinen kaksintaistelu Tim Bluen..

..ja Damon Williamsin välillä. Kuvat: Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Kuilun partaalla keikkunut Karhu haki lauantaina puolivälieräsarjan avausvoittonsa kotikentällään vakuuttavaan sävyyn, mutta pystyi maanantaisessa neljännessä osaottelussa ehjään peliin vain ajoittain. Lopulta ToPo varmisti paikkansa välierissä lyömällä Karhun kotonaan Töölössä pistein 82–72 (44–36) ja otteluvoitoin 3-1.

 

– Me kävimme läpi joukkueen kanssa tappio-ottelumme Kauhajoella ja totesimme, että meidän on vastattava heidän fyysisyytensä ja hyökättävä rohkeasti heitä vastaan myös puolustuksellamme. Tänään emme enää hävinneet juuri lainkaan 1-1-tilanteita kummassakaan päässä kenttää, arvioi ottelua ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

 

ToPo alkoi karata Karhulta jo avausjakson loppuminuuteilla levypallopelinsä ja vahvan sisäpuolustuksensa turvin. Kolmannella jaksolla Kimmo Muurinen (12/9/5 riistoa) nosteli yhdeksällä perättäisellä pisteellään helsinkiläiset 50–45-lukemista 62–45-johtoon. Karhu taisteli lopussa Vesa Mäkäläisen (19/6) onnistumisilla viiden pisteen päähän, mutta ToPo säkitti lopussa ratkaisevat vapaaheittonsa.

 

Kamista ilahdutti omiensa taisteluilme. Tuomas Iisalo (5/3) ja Eero Lehtinen (0/1) pitivät Karhun pelin sielun Clevin Hannahin (14/3/8 syöttöä) kurissa, Justin Hawkins (19/7) palasi tasolleen kolmannen osaottelun lamansa jäljiltä, Chase Griffin (13/5) teki tukun tärkeitä koreja Karhun loppurynnistyksen aikana. Muurisen lisäksi jälkipuoliskon ToPo-voimahahmona kunnostautui Hanno Möttölä (16/5).

 

– Muurinenhan on ikitaistelija. Hänestä tietää, että hän saattaa ratkaista ottelun tällaisilla suorituksillaan. Möttölä puolestaan lupasi edellisen ottelun jälkeen nostavansa tasoaan, ja sen hän toden teolla teki. Kovien pelaajien kokemus näkyi, Kaminen kiitteli.

 

Kautensa päättäneestä Karhusta esille nousi Mäkäläisen lisäksi Kelly Beidler (22/9/3 blokkia).

 

ToPo aloittaa välieräsavottansa lauantaina vieraskentällä. Jos Pyrintö voittaa omassa puolivälieräsarjassaan KTP:n, matkustaa ToPo lauantaiksi Joensuuhun, mutta KTP:n päihittäessä Pyrinnön saa ToPo vastaansa Bisonsin.

 

– Asetelmat välieriin ovat sikäli hyvät, että olemme jo joutuneet puolivälierissä joutuneet kärsimään tappion ja toipumaan siitä. Lisäksi saamme alle yhden kokonaisen lepopäivän ennen kuin jatkamme välieriin valmistautumista. Lepo on kallisarvoista, vaikka emme ole joutuneet peluuttamaan yhtään pelaajaa puhki tässä ottelusarjassa, Kaminen kaavailee.

 

KTP tasoitti voitot kaikkien aikojen trillerissä

 

Kaiken nähneet KTP-kannattajat saivat maanantaina haukkoa henkeään kerta toisensa jälkeen, kun KTP ja hallitseva mestari Tampereen Pyrintö iskivät yhteen puolivälierien neljännen kohtaamisen merkeissä. Pudotuspeleistä karsiutumista vastaan taistellut KTP räjäytti lopulta kotiyleisönsä raikuviin suosionosoituksiin 111-107 (97-97, 43-48)-jatkoaikavoitollaan, joka venytti sarjan viidenteen otteluun.

 

Molemmat joukkueet esittivät 1197-päisen kotkalaiskatsomon seuratessa parastaan. Joukkueet säkittivät kahteen pekkaan 23 kolmen pisteen heittoa 45% osumatarkkuudella ja vaihtoivat johtoasemaa muhkeat 13 kertaa. Kirsikkana kakun päällä yleisölle tarjoiltiin liigan parhaimpiin pelaajiin kuuluvien Timothy Bluen (38/12/4 blokkia) ja Damon Williamsin (37/21/5 syöttöä/2 blokkia) raskaan sarjan kaksinkamppailu.

 

– Todella kovia yksilösuorituksia molempien joukkueiden pelaajilta. Pyrinnöllä oli vielä jatkoajan lopussa tilaisuutensa päästä rinnalle ja ohi, mutta kanttimme kesti. Onnistuimme tällä kertaa jopa vapaaheittoviivalta, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen kiitteli.

 

KTP säkitti 34 vapaaheittoyrityksestään 25. Tappioon päättyneissä ensimmäisessä ja kolmannessa puolivälieräottelussa KTP epäonnistui viime hetkien vapaaheitoissaan järjestäen.

 

Pyrintö runnoi ottelun alussa pisteitä koko arsenaalillaan KTP:n pyristellessä kymmenen pisteen päässä kolmosillaan. Kolmannesta jaksosta alkaen KTP onnistui kuitenkin estämään tamperelaisten ajot korille, ja ottelu alkoi tasoittua.

 

Kolmannen jakson lopulla ottelusta tuli armotonta raskaan sarjan iskunvaihtoa, jonka keskushahmot Blue ja Williams vaihtoivat kovia koreja toistensa perään. Pyrintö siirtyi minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Antero Lehdon (19/4) kolmosella 90-93-johtoon, mutta KTP:n Bojan Sarcevic (14/1/3 syöttöä/3 riistoa) ja Antonio Crocker (31/4) tasoittivat pelin vapaaheitoillaan.

 

Jatkoajalla ensimmäisen iskun antoi Pyrinnön Kenneth Lowe (15/3), mutta KTP vei Juho Lehtorannan (8/7/3 syöttöä) vapauttavan kolmosen jälkimainingeissa kolmeminuuttisen 11-2. Pyrintö kiipesi vielä kahdesti kahden pisteen päähän, mutta KTP pysyi tarkkana vapaaheittoviivalta.

 

KTP:n runkopelaajista Jukka Matinen (0/0) pelasi vain kaksi minuuttia.

 

– Jukka yritti pelata, mutta ei pystynyt jatkamaan. Emme tiedä vielä, onko kyseessä ruokamyrkytys vai vatsatauti, Toiviainen paljasti.

 

Pyrintö ja KTP ratkaisevat neljännen välieräpaikan kohtalon puolivälieräsarjan viidennessä osaottelussa Tampereella keskiviikkona 18.4. URHOtv:n kameroiden loisteessa.

 

– Pelaajat varmaan sanoisivat, että väsyttää kyllä, mutta ei se tunnu. Sen verran isoin panoksin tässä pelataan. Sekä meidän että vastustajan avainpelaajat ovat pelanneet sen verran isoja minuutteja tässä ottelusarjassa, että viidennen matsin jälkipuoliskolla saattaa tempo olla hivenen hitaampaa kuin tähän asti, Toiviainen uumoilee.

 

Jos Pyrintö voittaa viidennen ottelun, saa joukkue vastaansa Nilan Bisonsin. Jos KTP hakee voiton Pyynikiltä, pelaavat kotkalaiset välierissä Katajaa vastaan.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
29.11.2023 20:29 Korisliiga

Kataja lunasti viimeisen lipun Suomen Cup -välieriin – Pyrintö yllätti Kauhajoen

Miesten Korisliiga-illan voitot merkittiin Tampereen Pyrinnölle, Kouvoille ja Kataja Basketille, joka ansaitsi samalla paikan miesten Suomen Cupissa.

28.11.2023 20:43 Korisliiga

Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

25.11.2023 19:00 Korisliiga

Korihait epäsi Pyrinnöltä ensimmäisen vierasvoiton – Kataja ja Bisons kamppailivat kalkkiviivoille asti

Miesten Korisliigassa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun Korihait ja Kataja Basket puolustivat onnistuneesti kotikenttiään.

24.11.2023 20:47 Korisliiga

Kobrat tyly vieras Nokialla – Mäntysen tehoilta ei riittänyt Seagullsia vastaan

Miesten Korisliigan otteluvoitot merkittiin Kobrille ja Helsinki Seagullsille.

22.11.2023 20:47 Korisliiga

Tyree Eady ratkoi voiton Vilppaalle virhevaikeuksien täyttämästä trilleristä

Miesten Korisliigassa Salon Vilpas taivutti Lahti Basketballin niukalla piste-erolla.

22.11.2023 20:45 FIBA Europe Cup

Katajalle avausvoitto FIBA Europe Cupin lohkovaiheen päätösottelussa

Suomalaisjoukkueiden tie FIBA Europe Cupissa päättyi keskiviikkona lohkovaiheeseen. Kataja Basket kaatoi slovakialaisen Levicen päätösottelussa. Kauhajoki puolestaan taipui kotikentällään kyproslaiselle AEK Petrolinalle.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:41 Korisliiga

Korihait juhlisti vanhoja mestareita voitolla – Kobrat vei derbyn nimiinsä

Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Seagulls, BC Nokia, Kobrat ja Korihait.

17.11.2023 21:00 Korisliiga

KTP vaisun alun jälkeen 24 pisteen voittoon – Pyrintö jumiutunut sarjataulukon pohjalle

Korisliiga-illan ainoa ottelu päättyi KTP-Basketin kotivoittoon.

15.11.2023 21:48 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui loppuhetkillä Bundesliiga-joukkue Rostockille – Kataja ei onnistunut nappaamaan avausvoittoaan

Suomalaisjoukkueet pelasivat keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkojen viidennet ottelut. Ilta ei kasvattanut suomalaisjoukkueiden voittosarakkeita.

15.11.2023 20:41 Korisliiga

Teemu Suokkaan tehoilta johti Vilppaan voittoon

Salon Vilpas haki vierasvoiton Loimaalta. Teemu Suokas pommitti kaukaa ja jakoi ahkerasti syöttöjä.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

11.11.2023 20:13 Korisliiga

Fortsonilla ja Palmilla jyvä kohdallaan – alkukaudesta yskähdellyt Kauhajoki miltei 50 pisteen voittoon

Miesten Korisliigan otteluvoitot menivät tänään Kauhajoelle, Helsinki Seagullsille ja Kataja Basketille.

10.11.2023 22:30 Korisliiga

Both Gachin triplatupla johti Nokian voittoon – Korihait kaatoi KTP:n

BC Nokia ja Korihait saivat sarjapisteitä miesten Korisliigassa.

9.11.2023 12:00 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Erik Sajantila: ”Joutuu kysymään itseltään, miten voisi auttaa joukkuetta enemmän”

Lahti Basketballin vaikeasta kaudenalusta huolimatta seuran riveistä on erottunut yllättäen tähdeksi syttynyt 22-vuotias Erik Sajantila. Hänet palkittiin lokakuun 2023 parhaana pelaajana.

8.11.2023 21:25 FIBA Europe Cup

Katajalle ja Kauhajoelle kirvelevät tappiot eurokentillä

Suomalaisjoukkueet taipuivat niukasti keskiviikkona FIBA Europe Cupin alkulohkovaiheen otteluissa. Kataja Basket hävisi kotikentällään lohkon kärkijoukkue Legia Varsovalle 85–89, kun taas Kauhajoki taipui jatkoajan jälkeen Jonavalle CBetille 94–98.

8.11.2023 21:15 Korisliiga

Kobrille sarjapisteet Tampereelta – "Kokonaisuudessaan kautemme paras vieraspeli"

Kobrat kävi nappaamassa vierasvoiton Tampereen Pyrinnöstä.

5.11.2023 20:16 Pääjuttu

Bisons yllätti Kauhajoen – Kataja Korihaita vahvempi

Miesten Korisliigan sarjapisteet keräsivät tänään Bisons Loimaa ja Kataja Basket.

4.11.2023 19:17 Korisliiga

KTP vierasvoittoon Lapualla – Roydell Brown jatkoi vahvoja otteitaan

Kobrat taipui kotonaan KTP-Basketille 79–83.

3.11.2023 20:32 Pääjuttu

Seagulls siirtyi sarjajohtoon kuudennella voitollaan – Kouvot kotonaan Vilpasta vahvempi

Miesten Korisliigassa päivitettiin taas kärkikolmikkoa, kun sarjapisteet illan otteluista saivat Helsinki Seagulls ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia