ToPo eteni välieriin, KTP nitrovoittoon jatkoajalla

16.4.2012 Helsinkiläinen ToPo selvitti tiensä Korisliigan välieriin Joensuun Katajan ja Nilan Bisonsin seuraksi lyömällä neljännessä puolivälieräottelussa Kauhajoen Karhun 82–72 (44–36). KTP puolestaan tasoitti puolivälierävoitot Tampereen Pyrintöä vastaan 111–107 (93–93, 43–48)-jatkoaikatrillerissä, joka tullaan muistamaan Kotkassa ja Tampereella pitkään.

Tuomas Iisalo ja Kimmo Muurinen siivittivät ToPon välieriin.

Hanno Möttölä kunnostautui neljännen ottelun ratkaisuhetkillä.

Kotkassa nähtiin eeppinen kaksintaistelu Tim Bluen..

..ja Damon Williamsin välillä. Kuvat: Tytti Nuoramo, Matti O. Koskinen & Kai Kilappa.

Kuilun partaalla keikkunut Karhu haki lauantaina puolivälieräsarjan avausvoittonsa kotikentällään vakuuttavaan sävyyn, mutta pystyi maanantaisessa neljännessä osaottelussa ehjään peliin vain ajoittain. Lopulta ToPo varmisti paikkansa välierissä lyömällä Karhun kotonaan Töölössä pistein 82–72 (44–36) ja otteluvoitoin 3-1.

 

– Me kävimme läpi joukkueen kanssa tappio-ottelumme Kauhajoella ja totesimme, että meidän on vastattava heidän fyysisyytensä ja hyökättävä rohkeasti heitä vastaan myös puolustuksellamme. Tänään emme enää hävinneet juuri lainkaan 1-1-tilanteita kummassakaan päässä kenttää, arvioi ottelua ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen.

 

ToPo alkoi karata Karhulta jo avausjakson loppuminuuteilla levypallopelinsä ja vahvan sisäpuolustuksensa turvin. Kolmannella jaksolla Kimmo Muurinen (12/9/5 riistoa) nosteli yhdeksällä perättäisellä pisteellään helsinkiläiset 50–45-lukemista 62–45-johtoon. Karhu taisteli lopussa Vesa Mäkäläisen (19/6) onnistumisilla viiden pisteen päähän, mutta ToPo säkitti lopussa ratkaisevat vapaaheittonsa.

 

Kamista ilahdutti omiensa taisteluilme. Tuomas Iisalo (5/3) ja Eero Lehtinen (0/1) pitivät Karhun pelin sielun Clevin Hannahin (14/3/8 syöttöä) kurissa, Justin Hawkins (19/7) palasi tasolleen kolmannen osaottelun lamansa jäljiltä, Chase Griffin (13/5) teki tukun tärkeitä koreja Karhun loppurynnistyksen aikana. Muurisen lisäksi jälkipuoliskon ToPo-voimahahmona kunnostautui Hanno Möttölä (16/5).

 

– Muurinenhan on ikitaistelija. Hänestä tietää, että hän saattaa ratkaista ottelun tällaisilla suorituksillaan. Möttölä puolestaan lupasi edellisen ottelun jälkeen nostavansa tasoaan, ja sen hän toden teolla teki. Kovien pelaajien kokemus näkyi, Kaminen kiitteli.

 

Kautensa päättäneestä Karhusta esille nousi Mäkäläisen lisäksi Kelly Beidler (22/9/3 blokkia).

 

ToPo aloittaa välieräsavottansa lauantaina vieraskentällä. Jos Pyrintö voittaa omassa puolivälieräsarjassaan KTP:n, matkustaa ToPo lauantaiksi Joensuuhun, mutta KTP:n päihittäessä Pyrinnön saa ToPo vastaansa Bisonsin.

 

– Asetelmat välieriin ovat sikäli hyvät, että olemme jo joutuneet puolivälierissä joutuneet kärsimään tappion ja toipumaan siitä. Lisäksi saamme alle yhden kokonaisen lepopäivän ennen kuin jatkamme välieriin valmistautumista. Lepo on kallisarvoista, vaikka emme ole joutuneet peluuttamaan yhtään pelaajaa puhki tässä ottelusarjassa, Kaminen kaavailee.

 

KTP tasoitti voitot kaikkien aikojen trillerissä

 

Kaiken nähneet KTP-kannattajat saivat maanantaina haukkoa henkeään kerta toisensa jälkeen, kun KTP ja hallitseva mestari Tampereen Pyrintö iskivät yhteen puolivälierien neljännen kohtaamisen merkeissä. Pudotuspeleistä karsiutumista vastaan taistellut KTP räjäytti lopulta kotiyleisönsä raikuviin suosionosoituksiin 111-107 (97-97, 43-48)-jatkoaikavoitollaan, joka venytti sarjan viidenteen otteluun.

 

Molemmat joukkueet esittivät 1197-päisen kotkalaiskatsomon seuratessa parastaan. Joukkueet säkittivät kahteen pekkaan 23 kolmen pisteen heittoa 45% osumatarkkuudella ja vaihtoivat johtoasemaa muhkeat 13 kertaa. Kirsikkana kakun päällä yleisölle tarjoiltiin liigan parhaimpiin pelaajiin kuuluvien Timothy Bluen (38/12/4 blokkia) ja Damon Williamsin (37/21/5 syöttöä/2 blokkia) raskaan sarjan kaksinkamppailu.

 

– Todella kovia yksilösuorituksia molempien joukkueiden pelaajilta. Pyrinnöllä oli vielä jatkoajan lopussa tilaisuutensa päästä rinnalle ja ohi, mutta kanttimme kesti. Onnistuimme tällä kertaa jopa vapaaheittoviivalta, KTP:n päävalmentaja Sami Toiviainen kiitteli.

 

KTP säkitti 34 vapaaheittoyrityksestään 25. Tappioon päättyneissä ensimmäisessä ja kolmannessa puolivälieräottelussa KTP epäonnistui viime hetkien vapaaheitoissaan järjestäen.

 

Pyrintö runnoi ottelun alussa pisteitä koko arsenaalillaan KTP:n pyristellessä kymmenen pisteen päässä kolmosillaan. Kolmannesta jaksosta alkaen KTP onnistui kuitenkin estämään tamperelaisten ajot korille, ja ottelu alkoi tasoittua.

 

Kolmannen jakson lopulla ottelusta tuli armotonta raskaan sarjan iskunvaihtoa, jonka keskushahmot Blue ja Williams vaihtoivat kovia koreja toistensa perään. Pyrintö siirtyi minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Antero Lehdon (19/4) kolmosella 90-93-johtoon, mutta KTP:n Bojan Sarcevic (14/1/3 syöttöä/3 riistoa) ja Antonio Crocker (31/4) tasoittivat pelin vapaaheitoillaan.

 

Jatkoajalla ensimmäisen iskun antoi Pyrinnön Kenneth Lowe (15/3), mutta KTP vei Juho Lehtorannan (8/7/3 syöttöä) vapauttavan kolmosen jälkimainingeissa kolmeminuuttisen 11-2. Pyrintö kiipesi vielä kahdesti kahden pisteen päähän, mutta KTP pysyi tarkkana vapaaheittoviivalta.

 

KTP:n runkopelaajista Jukka Matinen (0/0) pelasi vain kaksi minuuttia.

 

– Jukka yritti pelata, mutta ei pystynyt jatkamaan. Emme tiedä vielä, onko kyseessä ruokamyrkytys vai vatsatauti, Toiviainen paljasti.

 

Pyrintö ja KTP ratkaisevat neljännen välieräpaikan kohtalon puolivälieräsarjan viidennessä osaottelussa Tampereella keskiviikkona 18.4. URHOtv:n kameroiden loisteessa.

 

– Pelaajat varmaan sanoisivat, että väsyttää kyllä, mutta ei se tunnu. Sen verran isoin panoksin tässä pelataan. Sekä meidän että vastustajan avainpelaajat ovat pelanneet sen verran isoja minuutteja tässä ottelusarjassa, että viidennen matsin jälkipuoliskolla saattaa tempo olla hivenen hitaampaa kuin tähän asti, Toiviainen uumoilee.

 

Jos Pyrintö voittaa viidennen ottelun, saa joukkue vastaansa Nilan Bisonsin. Jos KTP hakee voiton Pyynikiltä, pelaavat kotkalaiset välierissä Katajaa vastaan.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

24.4.2022 19:52 Korisliiga

Finaalirevanssi luvassa – Kauhajoki ja Vilpas samana iltana välieristä voittoon

Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat päättyivät tänään, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas sinetöivät itselleen 4–1-voiton.

22.4.2022 21:02 Korisliiga

Kataja laittoi tuulemaan uudessa hallissa – kavensi sarjan 3–1:een

Kataja Basket otti uuden kotihallinsa kunniaksi ensimmäisen voittonsa miesten Korisliigan välierissä.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:25 Korisliiga

Kauhajoki vei välierät katkolle – puolustus piti Seagullsin 60 pisteessä

Kauhajoki taivutti Helsinki Seagullsin roimalla erolla Korisliigan välierissä. Ottelusarja nyt 3–1.

20.4.2022 20:22 Korisliiga

Vilpas kohtasi aiempaa vahvemman vastarinnan – Kataja silti kotimatkalle selkä seinää vasten

Salon Vilpas ja Kataja Basket mittelivät miesten Korisliigan välierissä viimeiseen sekuntiin, mutta lopulta Vilpas kairasi kolmannen voittonsa.

19.4.2022 20:33 Korisliiga

Lassi Nikkarinen pääsi irti – Seagulls kavensi välierät 2–1:een

Helsinki Seagulls taivutti Kauhajoen ensimmäisen kerran miesten Korisliigan tämän vuoden välierissä.

18.4.2022 19:30 Korisliiga

Salon Vilpas välierissä 2–0-johtoon – pistetilastoissa Griffinien ilta

Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat ovat nyt 2–0-tilanteessa korkeammin sijoittuneen joukkueen hyväksi.

16.4.2022 20:42 Korisliiga

Vilppaalle avausvoitto omista välieristä – toisessa sarjassa Kauhajoki 2–0-johtoon

Miesten Korisliigan välierissä voitot menivät tänään Salon Vilppaalle ja Kauhajoelle.

14.4.2022 20:44 Korisliiga

Kauhajoen amerikkalaisnelikko varmisti välierien avausvoiton

Kauhajoki taivutti Helsinki Seagullsin Korisliigan välieräavauksessa.

14.4.2022 13:00 Korisliiga

Kymmeniä miljoonia katselukertoja korisvideoilla kerännyt Tristan Olson tuo uuden lähestymiskulman Pantterijahtiin

Välierävaiheeseen edennyt Korisliiga saa kevääksi mielenkiintoisen vahvistuksen sometiimiinsä, kun Tristan Olson, 21, analysoi Pantterijahtia Korisliigan somekanavilla.

Näytä lisää vastaavia