ToPo ja HyPo voitokkaita Korisliigan sunnuntain kierroksella

2.11.2014 Korisliigan sunnuntain koitoksissa voittoihin ylsivät ennakkosuosikit. Helsingin jäähallissa pelattu ToPo-Honka -ottelu tarjosi viihdettä viimeiselle minuutille asti, kun taas Turussa nähtiin Hyvinkään Pontevan historian ensimmäinen vierasvoitto Korisliigassa.

Kari-Pekka Klingan luotsaama ToPo seilaa kolmen ottelun voittoputkessa.

HoNsUsta Hyvinkäälle siirtynyt Titta-Riina Lepistö lukeutui vierailijoiden parhaimmistoon, kun HyPo haki sarjapisteet Turusta. Kuvat: Tytti Nuoramo

Kahden ottelun voittoputkessa seilannut Torpan Pojat lähti ennakkosuosikkina sunnuntain otteluun Tapiolan Honkaa vastaan, mutta helpolla ei Korisliigan sarjataulukon kolmonen Helsingin Jäähallissa pelatusta ottelusta kolmatta perättäistä voittoaan ottanut.

Puoliajalla, kuin myös ottelun päätösminuutilla tappiolla ollut ToPo käänsi lopulta ottelun itselleen luvuin 78-72 (32-36).

- Tehtiin peli vaikeaksi meille. Onnistuttiin  Jennifer Schlottin puolustamisessa, mutta jätettiin muille liikaa tilaa.  Tiedettiin etukäteen, että kolmosia lingotaan , mutta 40 kolmosen yritystä vastustajilla on aika paljon.  Ja meillä taas vain yksi onnistunut kolkki on aika vähän.  Kokemuksella käänsimme ottelun lopussa meille, kertasi ToPon kokenut päävalmentaja Kari-Pekka Klinga.

Viimeiselle minuutille asti tasaisissa merkeissä edennyt ottelu ratkesi lopulta ToPon kokeneempien pelaajien upottaessa Hongan vapaaheittoviivalta. 70-72 -tappiotilanteessa Dionne Poundsin riisto ja siitä seuranneet sisään pussitetut vapaaheitot tasoittivat ottelun, ja Kaisa Valtakarin toistaessa saman tempun käänsi ToPo tilanteen jo kahden pisteen johtoasemaksi.

Hongan Iina Salmenkiven epäonnistunut kolmonen ja Heta Korpivaaran puolustuslevypallo sekä sisään heitetyt vapaaheitot ottelun viimeisen kymmenen sekunnin sisällä olivat viimeiset silaukset jännitysnäytelmälle.

- Erinomainen yleisöön menevä tasainen ottelu, jossa kamppailimme  viime sekuntiin saakka voitosta. Topon kokeneet pelaajat väänsivät  kuitenkin ottelun viime hetkillä voitoksi  kotijoukkueelle, summaa Honka-luotsi Kimmo Kujansivu.

ToPon kuumin nimi oli vastikään kuukauden pelaajaksi valittu Korpivaara, kun 32 pistettä ja 15 levypalloa merkkauttanut laituri jatkoi siitä mihin lokakuussa jäi. Tupla-tuplat kirjauttivat nimiinsä myös Dionne Pounds (19/11/5 syöttöä) sekä Niina Laaksonen (13/18).

Hongan Jennifer Schlott (13/4/5 syöttöä) ei päässyt tuttuun vireeseensä oikein missään vaiheessa, mutta Sara Rokkanen (19 pistetttä) ja Jenni Rantanen (17) tarjosivat riittävää tulitukea jotta Honka pystyi voitosta kuitenkin taistelemaan.

Ottelutilastot: ToPo-Honka

Hyvinkään Ponteva toiseen perättäiseen voittoon

Läpi ottelun kuskin penkillä istunut HyPo kävi Turun Nunnavuoren palloiluhallissa vakuuttavalla ryöstöretkellä, kun se vei sarjapisteet mukanaan luvuin 90-78 (48-43).

- Seurahistorian ensimmäinen vierasvoitto on hienoa. Taru Tuukkanen oli hyökkäyspäässä aivan huikea, ja Titta Lepistön puolustus Amber Moorea vastaan on toinen asia jonka haluan nostaa esiin. Äluttömän hyvä fiilis voitosta, hehkuttaa HyPon pääkäskijä Tero Niskanen.

HyPon voiton takuunaisena todellakin toimi Tuukkanen. Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoihin lukeutuva sentteri oli joukkueensa ykkönen niin pisteissä (23), levypalloissa (9) kuin syötöissäkin (6). Puolustuspäässä loistanut Titta-Riina Lepistö nakutti hyökkäyspäässä Tuukkasen tueksi 18 pistettä.

TuRin nuori sentteri Helmi Tulonen pussitti reilussa 11 minuutissa 13 pistettä, ja lukeutui kotijoukkueen positiivisimpiin yllättäjiin. Shafontaye Myers jatkoi kuitenkin turkulaisten kannattelua harteillaan, kirjauttaen varsin vakuuttavan 32/11/2 syöttöä -tilastorivin.

Ottelutilastot: TuRi-HyPo
 
20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

13.5.2020 12:29 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2013: Suvereenille Catzille toinen perättäinen

2010-luvun ensimmäisinä vuosina Naisten Korisliigan finaaleissa nähtiin toinen toistaan kutkuttavampia jännitysnäytelmiä, mutta keväällä 2013 nupuillaan ollut Catz-dynastia puhkesi täyteen kukintoonsa. ”Kissalauma” päätti kautensa 24 voiton putkeen ja päihitti finaalissa hegemoniavastustajansa Peli-Karhut suoraan otteluvoitoin 3-0.

6.5.2020 11:11 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2012: Catzille kultaa Huiman hermopaineessa

Lappeenrannan Catz palasi kultakantaan yhden välikauden jälkeen keväällä 2012 pyyhittyään mielestään edelliskevään tappionsa Peli-Karhuille. Vaikka Catzin kausi oli riemumarssia voitosta voittoon, sinnikäs haastaja Äänekosken Huima oli laittaa luun kissojen kurkkuun viisimatsiseksi venyneessä finaalisarjassa.

29.4.2020 11:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2011: PeKa saa revanssinsa

Kevään 2010 Naisten Korisliigan finaalit päättyivät kultajuhliin Lappeenrannassa, kun Catz onnistui neljännellä yrittämällä tuomaan seuralle sen historian ensimmäisen SM-kullan. Hopealle jäänyt Peli-Karhut sisuuntui tappiostaan ja tuli kevään 2011 finaaleihin täynnä tulta ja tappuraa. Mestaruus irtosi Kotkaan lopulta Catzin kotikentällä.

25.4.2020 11:47 Naisten Korisliiga

Alexandra Ailus otti päättyneellä kaudella isoja kehitysaskelia Tapiolan Hongan paidassa

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

22.4.2020 09:40 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2010: Catz neljännellä yrittämällä mestariksi

Karahdettuaan perättäisinä finaalikeväinä ensiksi kahdesti Peli-Karhuihin ja sitten Espoo Teamiin käänsi Catz viimein kurssinsa Naisten Korisliigan vuoden 2010 finaaleissa. Lappeenrantalaisjoukkueen historian ensimmäinen Suomen mestaruus lohkesi lopulta ikimuistoisimpaan mahdolliseen tapaan – viidennessä ottelussa.

17.4.2020 11:19 Naisten Korisliiga

EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

14.4.2020 15:27 Naisten Korisliiga

Studio 6: Supertalentti Awak Kuier keskiviikkona vieraana, lähetä kysymyksiä Awakille

Uusi Studio 6 -keskusteluohjelma tuo suomalaisen koripallon huippuvieraat ruudullesi ja antaa sinulle tilaisuuden esittää kysymyksiä koristähdille. Studio 6:ssa vieraana keskiviikkona 15.4. huipputalentti, HBA-Märskystä ammattilaiskentille lähtevä Awak Kuier.

10.4.2020 21:10 Korisliiga

Yleisö äänesti Awak Kuierin ja Henri Kantosen Korisliigojen parhaiksi

Tänä keväänä yleisö sai valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri viidessä eri kategorioissa. HBA:n Kuier ja Vilppaan Kantonen putsasivat palkintopöytää voittamalla kaksi kategoriaa.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

8.4.2020 12:03 Naisten Korisliiga

Minna Stenin mukaan Naisten Korisliigan taso on noussut huimasti

Tällä kaudella Kotkan Peli-Karhujen riveissä Suomen Cupin voittaneen Minna Stenin mukaan Suomen naisten pääsarjan taso on parantunut huimasti hänen uransa alkuajoista.

7.4.2020 14:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Elena Melto ja päävalmentaja Roope Mäkelä jatkavat Peli-Karhuissa

Elena Melto on solminut jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Päävalmentajana jatkaa joukkueen kahteen Suomen mestaruuteen luotsannut Roope Mäkelä. Molempien jatkosopimukset ovat yksivuotiset.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

30.3.2020 13:47 Naisten Korisliiga

Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

Näytä lisää vastaavia