ToPo vahvisti asemiaan pudotuspelikamppailussa, Korisliigassa vierasvoittojen kierros

24.1.2015 Torpan POjat vankisti asemiaan Korisliigan sarjataulukon neljännellä sijalla, kun se kaatoi Hyvinkään Pontevan vieraskentällä vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 87-60 (45-26). Lauantain neljän ottelun kierroksella vierasjoukkueet olivat muutenkin vahvoilla, kun kaikki neljä ottelua päättyivät kotiyleisöiden pettymyksiksi vierasvoitoihin.

ToPon Heta Korpivaara oli totutun vahva, kun joukkue kaatoi vieraskentällä Hyvinkään Pontevan.

Peli-Karhujen Keira Peak lukeutui vierasjoukkueen onnistujiin, kun PeKa haki sarjapisteet mukaansa Vimpelistä.

 

ToPon hieman ailahteleva pelivire on kääntymässä jälleen kerran totutun hyvälle mallille, kun joukkue haki kolmannen perättäisen voittonsa Hyvinkään Pontevan vieraana. Sarjapisteet matkasivat helsinkiläisten mukaan dominoivan esityksen jälkeen, vierailijoiden voittaessa ensimmäiset kolme kymmenminuuttista selkein lukemin, päätösneljänneksen kuljettua lähinnä pelailun merkeissä.

 

Jo avausneljänneksellä ottelusta komennon ottanut ToPo vei ylösheittoa seuranneen kymmenminuuttisen nimiinsä 21-8, eikä joukkueen hyökkäyspeli osoittanut takkuamisen merkkejä myöskään puoliaikaa lähestyttäessä, joukkueen karattua ratkaisevan tuntuiseen 45-26 puoliaikajohtoon. Kaikkia 12 pelaajaansa ottelussa käyttänyt ToPo pyöritti hyökkäystään mallikkaasti myös ison tauon jälkeen, eikä Ponteva pysynyt helsinkiläisten mukana kuin päätösneljänneksellä ToPon nostettua jalan kaasupolkimelta.

 

- Olemme harjoitelleet erinomaisesti ja kovaa. Pelasimme iloisesti kuten joulun jälkeiset kaikki pelimme. Pointtimme ovat taas hyvässä vedossa ja se näkyy hyökkäyspelissämme. Alkupelimme oli niin vahvaa, että käytännössä ratkaisu oli jo siinä, iloitsi ToPo-luotsi Kari-Pekka Klinga.

 

Vierailijoiden luottopelaajista etenkin Heta Korpivaara (22 pistettä/8 levypalloa/3 syöttöä/ 3 torjuntaa) ja Niina Laaksonen (21/18/3) olivat jatkuva päänvaiva hyvinkääläisten puolustukselle. Dionne Pounds tarjosi tulitukea pussittaen 19 pistettä ja jakaen 4 koriin johtanutta syötöä.

 

Kotijoukkueen tähtisentteri Taru Tuukkanen pidettiin ToPon puolustuksen toimesta vain yhdessä pisteessä, eikä kaksinumeroisiin pistelukemiin lopulta yltänyt kuin Anni Mäkitalo (12).

 

 

Ottelutilastot: HyPo-ToPo

 

Alku arvokkaaseen vierasvoittoon Tapiolassa

 

 

Tapiolan urheiluhallin yleisö joutui lähtemään pettyneenä kotimatkalle, kun kotijoukkue Honka ei pystynyt pitämään seitsemän pisteen puoliaikajohtoaan Forssan Alkua vastaan. Vahvan päätösjakson turvin forssalaiset karkasivat lopulta 81-76 (25-32) -voittoon. Voiton ansiosta FoA nousi voiton päähän viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Hongasta, ja jo kolmen voiton päähän sarjajumbo Turun Riennosta.

 

Alun kokoonpanosta itsensä esille nostivat vakuuttavasti Alun paidassa jatkava Sarah Hansen (17/17/3), ottelun isoimman pistesaaliin kirjauttanut Brittany Kennedy (21/9), sekä oman puolituntisensa parketilla vakuuttavasti hoitanut Minna Sten (16/7/3 torjuntaa).

 

Ilman Jennifer Schlottia pelannut Honka sai onnistumisia mukavan laajalta rintamalta, kun 19-vuotias Jenni Rantanen pelasi kauden ehjimmän ottelunsa, pussitti 12 pistettä ja kirjautti nimiinsä 4 koriin johtanutta syöttöä. Elina Koskimies vastasi joukkueen isoimmasta pistemäärästä 18:lla, ja muista tutummista onnistujista Tuuli Menna (17/12) sekä Saara Sandell (17/7/3) suoriutuivat myös kiitettävin arvosanoin iltapuhteestaan.

 

 

Ottelutilastot: Honka-FoA

 

Peli-Karhut säilytti sarjataulukon kakkospaikkansa

 

 

Vimpelin Vedon vieraaksi lauantaina matkannut Peli-Karhut ei jättänyt epäilyksiä joukkueiden keskinäisestä paremmuudesta, sen karattua jo tuntuvaan 47-29 -johtoon avauspuolikkaan lopuksi. Toisella puolikkaalla kotkalaisten puolustus päästi Vedon paremmille heittopaikoille, mutta joukkueen tehtailtua 52 pistettä ison tauon toisella puolen, ei puolustuksen intensiteetin laskeminen heilauttanut vaakaa merkittävästi suuntaan taikka toiseen.

 

Kahdeksan pelaajan kokoonpanoaan loukkaantumisensa jälkeen kentälle palannutta Reetta Piiparia lukuunottamatta tasaisesti pyörittäneen PeKan riveistä peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille. Tehokkainta jälkeä teki tupla-tuplan urakoinut laituri, joulukuun pelaajaksi valittu Jasmine Gill (17/14/3 riistoa).

 

Kotijoukkue Vedon riveistä edukseen erottuivat selkeiten tupla-tuplan toimittaneet Korinne Campbell (25/10) ja Breanna Salley (15/10/2 syöttöä/3 riistoa).

 

 

Ottelutilastot: ViVe-PeKa

 

Äänekosken Huima kuudenteen perättäiseen voittoon Riennon vieraana

 

 

Turun Nunnavuoren palloiluhallin yleisö sai lauantain kierroksella todistaa valitettavan tuttua näkyä, kun Äänekosken Huima vei sarjapisteet mukaansa Turusta turvallisin 91-62 (52-32) -lukemin. Ottelun voittaja selvisi hyvin pitkälti jo avausjakson aikana, kun Huima karkasi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vakuuttavaan 31-15 -johtoon.

 

Vierailijoiden jenkkikolmikko oli jälleen kerran vakuuttavalla pelipäällä, kun Kenya Robinson (10/15/3/3 riistoa), Michaela Houser (20) ja etenkin Chandra Harris (26/17/2/8 riistoa/2 torjuntaa) olivat kaikki jatkuvasti Riennolle lähes pitelemättömiä.

 

Riennon pisteykkösenä toimi totuttuun tapaan Shafontaye Myers (18/7/3), mutta Myers sai vakuuttavaa tukea pirteästi esiintyneeltä Sanni Saloselta (15/9/5 riistoa).

 

Ottelutilastot: TuRi-Huima

 

 

 

 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia