ToPolle, SäyRille, EBT:lle, FoKoPolle divaripaikat

15.4.2010 Miesten ja naisten I divisioonakarsinnat on saatu päätökseen. Miesten divarissa nähdään ensi kaudella uusina joukkueina Torpan Poikien kakkosjoukkue sekä Säynätsalon Riento. Naisten divariin nousivat puolestaan EBT Akatemia ja Forssan Koripojat.

ToPon liigajoukkueessakin pelannut Mikael Sandberg lukeutui TomPon I divisioonaan nostaneeseen joukkueeseen. Kuva: Tytti Nuoramo.

Torpan Poikien kakkossikermä Tompan Pojat selvitti divisioonakarsinnat puhtaalla pelillä. TomPo voitti BC Jyväskylä II:n 83-55, Team Uusimaan 104-66, Säynätsalon Riennon 82-59 ja PUS-Basketin 92-83.

Virallisesti ToPo Juniorit –nimeä kantavan seuran edustusjoukkue valmistautuu parhaillaan Korisliigan välieriin, joihin se selviytyi lyömällä UU-Korihait puolivälierissä 3-0.

Divarikarsinnan toisessa vaiheessa Säynätsalon Riento varmisti divaripaikkansa, kun se voitti ratkaisupelissä Team Uusimaan lukemin 93-86 ja sijoittui karsinnan kakkoseksi. Team Uusimaa putosi näin ollen karsintojen kautta II divisioonaan.

Helsinkiläinen Wartti Basket putosi jo aiemmin jäätyään divisioonan runkosarjassa viimeiseksi.

EBT Akatemia ylivoimainen naisten karsinnassa

Espoo Basket Teamin joukkue EBT Akatemia oli omaa luokkaansa naisten I divisioonan karsinnassa. Joukkueen pienin karsintavoitto tuli Panttereista, joka joutui höykytetyksi 25 pisteellä (82-57). Muissa karsintaotteluissaan EBT Akatemia kukisti Naantalin Koripalloilijat 108-58, Forssan Koripojat 73-42 ja Lappeenrannan NMKY:n 73-45.

Espoolaisilla on jo ennestään vahva edustus naisten pääsarjoissa. EBT:n ja Tapiolan Hongan yhteistyöjoukkue Espoo Team pelaa naisten SM-sarjassa sarjapaikan ollessa virallisesti Espoo Basket Teamilla. Lisäksi Honka Akatemia pelaa naisten I divisioonassa.

Divisioonakarsintojen kakkoseksi ja toiseksi divarinousijaksi kiilasi FoKoPo, kun se voitti ratkaisupelissä Pantterit 75-61. Pantterit putosi näin karsintojen kautta. Toinen putoaja oli MU/Hongikko, jonka kohtalo sinetöityi jo divisioonan runkosarjassa.

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

9.4.2018 Ajankohtainen

Catz II ja Tapiolan Honka lunastivat sarjapaikat I divisioonien nousukarsinnoissa

Viikonloppuna pelatuissa nousukarsinnoissa Catz II varmisti nousukarsinnoissa sarjapaikan naisten I divisioonaan. Miesten I divisioona B:hen nousee Tapiolan Honka.

Elisa on jälleen kotimaisen koriksen ykköskanava

Elisa Viihde Sportilla sekä Fanseatilla seurattavien Korisliigojen sekä miesten I Divisioona A:n lisäksi Elisan kanavilla seurataan tiiviisti Susijengin pelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

ToPon edustusjoukkueilla riittää nousuhaluja

Torpan Poikien edustusjoukkueet lähtevät kauteen valtakunnan toiseksi korkeimmalle tasolle korkein tavoittein. Joukkueet pyrkivät voittamaan sarjansa ja nousemaan ensi kaudeksi pääsarjoihin.

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Hyvinkään Pontevalle uusi graafinen ilme.

Valkoista ja vihreää se on Ponteva ja Hyvinkää. Hyvinkään Pontevan Uusi graafinen ilme ponnistaa seuran tunnetuimmista piirteistä, valkoisesta ja vihreästä väristä.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

Korisliiga-joukkueille myönnettiin sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikat pelikaudelle 2017-18. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten Divisioona A:han 12, Divisioona B:hen 12 sarjalisenssiä sekä Naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin. Kaikkiaan aikuisten valtakunnallisia koripallosarjoja pelataan 27 eri kaupungissa ympäri Suomen.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

3.2.2017 Ajankohtainen

Reetta Piipari Espoo Unitedin urheilutoimenjohtajaksi

Espoo United on nimennyt koripallon urheilutoimenjohtajakseen Reetta Piiparin. Ville Neva jatkaa miesten divarijoukkueen luotsina myös kaudella 2017/18.

1.11.2016 Ajankohtainen

Aleksi Valavuori toimintakieltoon 25.12. asti

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on asettanut Aleksi Valavuoren toimintakieltoon kahdeksi kuukaudeksi. Valavuori asetettiin väliaikaiseen toimintakieltoon 26. lokakuuta, joten nyt määrätty toimintakielto päättyy 25.12.2016.

Hongan edustusjoukkueet Espoo Unitedin viirin alle

Naisten Korisliigassa ja miesten Divari A:ssa pelaavat Tapiolan Hongan edustusjoukkueet ovat siirtyneet keväällä 2016 perustetun Espoon alueen urheilun katto-organisaation, Espoo Unitedin, alaisuuteen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

Korisliigat jatkavat tutulla mallilla kaudella 2016/17, miesten Divari B:ssa 14 joukkuetta

Sekä miesten että naisten Korisliigojen pelitavat pysyvät entisellään kaudella 2016/17 – sillä erotuksella, että miesten Korisliigan joukkuemäärä nousee 10:sta 11:een kaudeksi 2017/18. Miesten Divari B:n joukkuemääräksi on vahvistettu puolestaan 14.

Fanseat menossa mukana myös miesten divarin ja Naisten Korisliigan finaaleissa

Korisliiga-faneja pudotuspelien loppuun asti hemmotteleva Fanseat-palvelu tuo myös miesten divarien ja Naisten Korisliigan kauden huipennukset kotipäätteille.

Miesten Divari-B:n ja naisten I divisioonan pudotuspelit käyntiin

Miesten I divisioona B:n ja naisten I divisioonan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin tänään 16.3., kun Divari-B:ssä runkosarjavoittaja Tapiolan Honka saa vastaansa Namika Lappeenrannan ja runkosarjakakkonen Lahti Basketball PeU-Basketin. Naisten puolella ylivoimainen runkosarjavoittaja Helmi Basket HBA emännöi Torpan Poikia ja toiseksi sijoittunut Helmi Capitals Kouvottaria.

Näytä lisää vastaavia