ToPolle seitsemäs perättäinen voitto, Huima voittoon trillerissä Robinsonin kolmosella

29.11.2014 Lauantain Korisliiga-kierroksella nähtiin kasa hienoja otteluita. ToPo esiintyi jälleen vahvasti keräten jo seitsemännen perättäisen voittonsa, Huiman voittaessa oman trillerinsä Kenya Robinsonin viime hetken kolmosella. Sarjataulukon häntäpään joukkueet TuRi ja FoA esittivät myös hyviä otteita, vaikka ihan loppuun asti ei bensa riittänytkään.

ToPo ja Heta Korpivaara jatkavat vakuuttavaa etenemistään Korisliigassa. Tänään kaatui Vimpelin Veto.

Ilpo Rantasen johtama Tampereen Pyrintö haki lauantaina äärimmäisen tärkeän vierasvoiton Forssasta.

Jennifer Schlott oli kentän kuningatar 36 pisteellään kun Tapiolan Honka nousi päätösjaksolla voittoon ohi Turun Riennon. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis

Torpan Pojat jatkaa vakuuttavaa tahtiaan Lappeenrannan Catzin perässä Korisliigan kärkipäässä. ToPon pysäyttämättömältä näyttävän kulkueen uhriksi joutui Töölön kisahallissa lauantain Korisliiga-kierroksella Vimpelin Veto.

ToPon voiton sinetöi joukkueen materiaalin laajuuden ja pelaajien kokemuksen tuoma varmuus ja suorittamisen korkea taso ottelun toisella puoliajalla. 38-39 –tappiotilanteesta toiselle puolikkaalle lähtenyt ToPo tuli astetta terävämpänä ulos pukukopista, ja päätösneljänneksellä oli kentällä enää yksi joukkue joka voitosta kilpaili.

- Tehtiin jälleen kerran peli meille vaikeaksi. Vimpeli pelasi ensimmäisen jakson ennakkoluulottomasti ja voitti kaikki kaksinkamppailut. Toisella puoliajalla pelasimme omilla vahvuuksillamme, parannettiin puolustustamme ja hyökkäyksessä liikuimme paremmin, summasi ToPo-luotsi Kari-Pekka Klinga

Vierailijoiden leirissä oltiin syystäkin tyytyväisiä ottelun ensimmäiseen puoliaikaan.

- Tänään tulimme eri ilmeellä, kuin Kotkassa edellisellä viikolla. Olen tyytyväinen, pelasimme hyvällä ilmeellä ja puolustimme hyvin.  Hävittiin levypallot ja Topo ratkaisi kokemuksella ja kypsyydellä. Ekan matsin hävisimme  Topolle 40 pinnaa ja nyt pysyimme hyvin mukana viimeisen jakson loppuvaiheille saakka, niputti Vedon pääkäskijä Jukka-Pekka Kujala

Kotijoukkueen tehokkaimpina Kisahallin lauantaissa toimivat todella vakuuttavaa jälkeä tehnyt sentteri Niina Laaksonen (28 pistettä/20 levypalloa), sekä tasaista suorittamistaan jatkanut Heta Korpivaara (22/8/5 syöttöä).

Vierailijoiden Kenya McBee (18/13) suoriutui puhteestaan tupla-tuplan arvoisesti, ja sai kiitettävää tukea Breanna Salleylta (14/4 syöttöä).

Ottelutilastot: ToPo-ViVe

Kenya Robinsonin kolmonen toi Huimalle voiton trillerissä

Kenya Robinsonin viimeisellä sekunnilla sukkaan upottama kolmen pisteen heitto lähetti Äänekosken liikuntahallin yleisön tyytyväisenä kotiin, kun Huima päihitti lauantai-illan tiukimmassa ottelussa Hyvinkään Pontevan lukemin 82-81 (34-37).

Ottelu kulki päätösneljänneksellä Huiman hallinnassa aina päätösminuutille asti, kunnes Titta-Riina Lepistön kahden pisteen hyppyheitto vei HyPon pisteen johtoon. Anni Jämsällä oli mahdollisuus siirtää Huima vapaaheittoviivalta kolmen pisteen karkumatkalle seitsemän sekuntia ennen loppua, mutta vain ensimmäisen kahdesta heitosta osuttua sukkaan, jäi Huimalle mahdollisuus tasoittaa ottelu, tai voittaa se kolmosella.

Tässä vaiheessa kuvaan astui ikinuori Kenya Robinson. Chandra Harrisin otettua puolustuslevypallon, siirtyi Huima nopeasti toiseen päähän, eikä Robinson erehtynyt kaaren takaa. Pallo sukkaan ja kellossa sekunti aikaa. HyPon Taru Tuukkanen pääsi vielä yrittämään voittoa, mutta naisen lay-up ei riman läpi tietään löytänyt.

Kotijoukkue Huiman parhaana esiintyivät tupla-tuplan tehoillut Chandra Harris (20/14), peliä mallikkaasti johtanut Michaela Houser (18/5 syöttöä) sekä tietysti ottelun ratkaissut Robinson (16/7/4 riistoa).

HyPon kirkkaimpana tähtenä tuikki tälläkin kertaa sentteri-tähti Tuukkanen joka oli joukkueensa ykkönen niin pisteissä (18), levypalloisa (12) sekä syötöissä (4). Parasta tukea pisteiden muodossa tarjosivat Anni Jämsä (17) sekä Mirka Kilpijärvi (16).

Ottelutilastot: Huima-HyPo

Pyrinnön toinen puoliaika liikaa Forssan Alulle

Forssan Alun nousujohteinen pelaamisen taso ei lauantaina kestänyt Feeniksin kotiyleisön harmiksi kuin avauspuolikkaan ajan. Toisella puoliajalla Pyrintö tuli ensin rinnalle ja sen jälkeen heittämällä ohi, voittaen ottelun lopulta lukemin 95-73 (41-45).

Vierailijoiden voiton takuunaisina toimivat ottelun pisteykkönen Jessica Schroll (25), tupla-tuplan operoinut Brittany Hedderson (14/10) sekä Pyrinnön hyökkäystä mallikkaasti johtanut takamies Meral Bedretdin (17/6 syöttöä).

Alun jenkkikolmikon avausottelu ei luonnollisestikaan ollut virheetöntä suorittamista, mutta tupla-tuplan toimittanut laituri Sarah Hansen (12/11/3 syöttöä), 14 pistettä pussittanut takamies Ashley Evans ja palloa hyvin liikuttanut takamies Brittany Kennedy (5/5/5 syöttöä) nostattivat epäilemättä toiveita Feeniksin yleisössä.

Ottelutilastot: FoA-Pyrintö

Honka päätösjaksolla Riennon ohi

Nunnavuoren Palloiluhallissa nähtiin pitkästä aikaa positiivisin esitys Turun Riennolta. Kolme jaksoa vierailija Hongan kanssa tasaisesti kamppailleet turkulaiset eivät kuitenkaan saaneet kuuden ottelun mittaiseksi kasvanutta tappioputkeaan katkaistua, vaan vierasjoukkue keräsi sarjapisteet matkaansa lukemin 91-83 (39-48).

Tapiolan Hongan Jennifer Schlott oli jatkuva riesa turkulaisille, päästessään vapaaheittoviivalle käytännössä koska tahansa tahtoi, ja kaikki 14 heittoaan bonusviivalta upottikin osana 36 pisteen iltapuhdettaan. Elina Koskimies esiintyi myös edukseen, tarjotessaan Schlottille tukea pussittaen 18 pistettä.

TuRin pisteykkönen oli tuttuun tapaan Shafontaye Myers (32/11 levypalloa), ja myös Amber Moore jatkoi positiivisia esityksiään upottamalla 21 pistettä ja repien käsiinsä 7 levypalloa.

Ottelutilastot: TuRi-Honka
 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia