ToPolle toinen tappio peräkkäin

22.10.2010 Koripallon naisten SM-sarjassa kauden kolme ensimmäistä otteluaan voittanut helsinkiläinen sarjanousija Torpan Pojat hävisi toisen kerran peräkkäin, kun Peli-Karhut voitti sen kotikentällään perjantaina 85–79 (43–35).

Viime keväänä SM-sarjan vuoden tulokkaana palkitun Linda-Lotta Lehtorannan 20 pistettä avittivat Peli-Karhut voittoon. Kuva: Kai Kilappa.

ToPo hävisi keskiviikkona Forssan Alulle. PeKa otti nyt kolmannen voittonsa. Tappioita sillä on vain yksi.

Ensimmäisen jakson jälkeen PeKa johti yhdeksällä pisteellä, ja puoliajalla tilanne oli kotijoukkueen hyväksi 43–35. ToPon tehot olivat Taru Tuukkasen ja Dandra Mossin harteilla, sillä he olivat tehneet ToPon pisteistä peräti 33.

Kolmannen neljänneksen ToPo vei nimiinsä 29–18, kun Janika Sundström pääsi vauhtiin ja teki 12 pistettä. ToPo siirtyi erän puolivälissä ensimmäisen kerran johtoon sitten ottelun alkuhetkien, ja viimeiselle kympille lähdettäessä vierailijat johtivat kolmella pisteellä.

Päätösjaksolla Sundström ei tehnyt enää pistettäkään. PeKassa onnistujia oli tasaisemmin kuin ToPossa. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat Krystal Vaughn, joka teki 25 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa. Jill Martinin saldo oli 21/14 ja Linda-Lotta Lehtorannan 20/8.

Sarjan pistekärki eli ToPon Moss teki nyt 31 pistettä ja Tuukkanen 26.

HoNsU:n yritys ei aivan riittänyt, Huimalle kolmas voitto

Kauden kolme ensimmäistä otteluaan hävinnyt jyväskyläläinen HoNsU haastoi kaksi ottelua voittaneen ja yhden tappion kärsineen Äänekosken Huiman kotikentällään, mutta ihan loppuun asti sen voimat eivät riittäneet. HoNsU hävisi lopulta yhdeksällä pisteellä eli 66–75 (36–34) ja on näin hävinnyt kaikki neljä otteluaan.

Huimalla on nyt tilillään kolme voittoa ja yksi tappio.

Ottelu oli tasainen, sillä johtoasema vaihtui seitsemän kertaa ja tasatilanteessa oltiin yhtä monta kertaa.

Kolmannen neljänneksen jälkeen HoNsU johti kahdella pisteellä ja jakson loppupuolella jo yhdeksällä pisteellä (51–42), mutta Huima kavensi eron kahteen pisteeseen kaksi sekuntia ennen loppua. Neljännellä jaksolla tilanne oli vielä 60–64, mutta sen jälkeen vierailijat ratkaisivat ottelun.

Huiman ykkönen oli 40-vuotias Kenya Robinson, joka teki 31 pistettä ja nappasi 15 levypalloa. Maiju Pekkarinen teki kauden piste-ennätyksensä (17).

HoNsU:n tehokkain oli totutusti Dionne Pounds 18 pisteellään ja kahdeksalla levypallollaan. Margaret Roundtreen saldo oli 17/9.

Lisätiedot: Ottelutilastot

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

25.4.2024 08:35 Naisten Korisliiga

Peppi Tyynilä jatkaa Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö on solminut jatkosopimuksen tulevasta Korisliiga-kaudesta 21-vuotiaan takapelaajansa Peppi Tyynilän kanssa.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.