Trey Zeigler johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon – Ura taipui Matti Nuutisen kuumasta kolmoskädestä huolimatta

6.1.2021 20:54 Miesten Korisliigan viiden ottelun kierros tarjoili toinen toistaan tiukempia vääntöjä, joissa voittajiksi selvisivät KTP-Basket, Salon Vilpas, Kouvot, Tampereen Pyrintö ja kauden ensimmäisen kerran myös Korihait.

Trey Zeiglerin johdolla hyökännyt Korihait saalisti vihdoin kauden avausvoittonsa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korisliigan jumbona vailla voittoja pitkään kamppaillut Korihait saalisti 12 ottelun tappioputkensa jälkeen vihdoinkin kauden ensimmäiset sarjapisteensä. Ne tulivat vierasmatkalla BC Nokian kustannuksella. Isännät nöyrtyivät tasaväkisen kamppailun jälkeen 72–76.

Nokialaisten tehokkainta hyökkäysjälkeä teki Antero Lehto, joka tilastoi 18 pistettä ja neljä koriin johtavaa syöttöä, mutta Korihaiden Trey Zeigler näytti kaapin paikan koko kentälle. Hänen sarakkeisiinsa merkittiin 26 pistettä, 11 levypalloa ja viisi syöttöä.

– Kaksitoista peliä se vaati ennen kuin voitimme sen yhden. En muista, että omana aikanani valmentajana olisimme koskaan vieneet Nokialla pisteitä. Ei muuta kuin hattu pois päästä pojille, totesi Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula Ruutu+:n haastattelussa.
Ottelutilastot

 

Toinen Korisliigan pohjasijoille jumiutuneista joukkueista, Ura Basket, isännöi Kotkasta saapunutta KTP-Basketia ja joutui taipumaan vierailleen 85–90. Kotijoukkue oli niskan päällä suurimman osan ottelusta mutta joutui lopulta taipumaan KTP:n loppukirin alla.

Uran Matti Nuutinen syttyi liekkeihin kaaren takaa ja upotti kaikki viisi viidestä kolmen pisteen heitostaan keräten lopulta yhteensä 16 pistettä. Joukkuetoverit Kevin Bracy-Davis ja Kevaughn Allen lisäsivät tilastoihin 17 pistettä mieheen.

KTP:n korinalusjyrää Greg Manganoa ei kuitenkaan ollut pysäyttäminen. Amerikkalainen iso laituri tykitti tauluun peräti 35 pistettä ja keräsi kylkeen 11 levypalloa.

– Tämä oli henkilökohtaisesti hyvä peli, mutta olin koko ajan vähän huolissani, koska vastustajajoukkue on paljon parempi kuin mitä heidän voittotilastonsa antaa ymmärtää, kommentoi Mangano.

Ottelutilastot

 

Tuomas Hirvonen tykitti Kouvojen voitossa 28 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

 

Tiukkoja taistoja ympäri Suomen

Kauhajoki ja Salon Vilpas taistelivat oikeudesta sarjataulukon kolmanteen sijaan, ja kotijoukkue Kauhajoki taipui lopulta luvuin 76–86.

Isännät lähtivät otteluun hieman poikkeuksellisista lähtökohdista, sillä Kauhajoki joutui pelaamaan ottelun ainoastaan kuuden miehen kokoonpanolla. Kentän sankariksi taipuneiden rivistössä nousi lopulta 21-vuotias takamies Thomas Vehmanen, joka taiteili kunnioitettavat 26 pistettä ja antoi viisi koriin johtavaa syöttöä.

Voittajien puolella sen sijaan ehdoton joukosta erottuja oli kaaren takaa tarkasti räiskinyt Mikko Koivisto, jolla upposi 23 pistettä, joista 18 tuli kolmen pisteen yrityksistä. Lisäksi Koivisto saalisti neljä riistoa.

– Otin tänään paljon heittoja, ja oli ihan hyviä paikkoja. Meni ihan hyvin sisään, mutta menihän niitä paljon ohikin. Ottelu oli kokonaisuudessaan tahmeaa, ja meillä tapahtui paljon nukahduksia. Vastustaja pelasi kyllä kuudella miehellään todella hyvin, Koivisto totesi Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

 

Kouvot taivutti kotikentällään Kataja Basketin tiukoin luvuin 88–86.

Isäntien rynnäkköä johtivat kotimaiset konkarit Tuomas Hirvonen, Severi Kaukiainen ja Teemu Knihtinen. Pelinjohtaja Hirvonen johti pisteissä 28:lla, heittävä takamies Kaukiainen antoi eniten syöttöjä viidellä, ja kovimmaksi levypallorohmuksi osoittautui Knihtinen 11:llä.

– Tulimme ensimmäiselle ja kolmannelle jaksolle hyvällä energialla ja pidimme homman kasassa pienistä mustista jaksoista huolimatta. Kun pallo liikkuu, sitä kautta pääsee itse hyökkäämään, kertoi pistekuningas Hirvonen Ruutu+:lle.

Katajan vahvin pistenikkari ottelussa oli Dantez Walton 16:lla.

Ottelutilastot

 

Myös Lahdessa nähtiin tasaväkinen kamppailu kentän herruudesta, kun tamperelaiset saapuivat vierailulle. Isäntäjoukkue Lahti Basketball taipui väännön jälkeen Tampereen Pyrinnölle 97–100.

Pyrinnön tähdeksi ottelussa nousi Brady Skeens, joka upotti 17 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Lahden puolella pistetilasto oli yksipuolisempi, sillä kotijoukkueen pisteistä peräti 33 tuli Wayne McCulloughilta.

Pyrinnön riveissä ehdottoman vaikutuksen teki myös Valtteri Leppänen, joka käytti 12 peliminuuttiaan tehokkaasti hyödyksi tekemällä niiden aikana 15 pistettä. Takamies heilutti sukkaa kovissa paikoissa voiton sinetöineellä päätösneljänneksellä.

– Totta kai se on kivaa, kun pallo menee sisään. Joukkuekaveri löysivät minut hyvin vapaisiin heittoihin, hymyili Leppänen Ruutu+:n haastattelussa.

Ottelutilastot

 
15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

28.3.2021 11:45 Korisliiga

Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

Näytä lisää vastaavia