Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

28.2.2024 08:49 Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokian vuosi 2024 alkoi juhlallisissa merkeissä, kun pirkanmaalainen tehotiimi keräsi viisi voittoa viidestä ottelusta. Pian sen jälkeen seura paketoi runkosarjan omalta osaltaan toisella sijalla, tasapisteissä paalupaikan vieneen Helsinki Seagullsin kanssa.

24-vuotias yhdysvaltalainen Tucker Richardson palkittiin tammikuun suorituksistaan miesten Korisliigan kuukauden pelaajana. Hänen keskiarvoikseen kertyi tuona aikana 20 pistettä, 5,6 levypalloa ja 5,6 koriin johtavaa syöttöä.

Monipuolinen takamies–laituri pelaa Nokialla parhaillaan uransa ensimmäistä ammattilaiskautta ja laittaa ensimmäisen ammattilaispalkintonsa epäröimättä joukkuemenestyksen piikkiin.

– Tuskin palkintoa olisi tullut, ellei joukkue olisi pärjännyt niin hyvin. Olen onnellinen ja otettu, mutta ei yksilöpalkintoakaan voi voittaa yksin, Richardson toteaa.

Vaikka ura onkin alussa, palkinnoista hänellä on aiempaakin kokemusta. Vuonna 2023, viimeisellä kaudellaan Colgaten yliopistossa, hänet palkittiin NCAA:n Patriot League -konferenssissa sekä vuoden pelaajana että vuoden puolustuspelaajana.

Siirtymistään ammattilaiseksi Pohjois-Eurooppaan ja nimenomaan Nokialle Richardson on pitänyt hyvänä ratkaisuna, koska on päässyt mukaan voittavaan joukkueeseen.

– Ammattilaisura on alkanut osaltani hyvin, ja luulen, että sillä on paljon tekemistä sen kanssa, mikä roolini on Nokialla. Pelitapamme istuu todella hyvin yhteen vahvuuksieni kanssa.

Tämä ei aina ole amerikkalaiselle tuontipelaajalle itsestäänselvyys.

– Monet kokeneemmat, joilta kyselin neuvoa, kertoivat, että tänne tullessa ei ikinä voi tietää, mitä odottaa. Ei koskaan tiedä, keitä pelaajat ja valmentajat joukkueessa sattuvat olemaan, ja molempien tapauksessa Nokialla olen osunut aivan loistavaan ja onnekkaaseen tilanteeseen.

Erityisesti valmentajan kohdalla Richardson on saanut melkeinpä jättipotin. Nokiaa vuodesta 2019 valmentanut Greg Gibson on tehnyt Korisliigassa pitkän uran valmentaen myös Kauhajokea, Bisons Loimaata ja Kataja Basketia. Suomen mestaruuksiakin on kertynyt matkan varrella kolme. Lisäksi Gibsonin amerikkalaisuus helpottaa väkisinkin NCAA:sta saapuvien ulkomaalaisvahvistusten kulttuurishokkia, ja Richardsonkin myöntää tämän.

– Helpottaa ehdottomasti, kun valmentaja on käynyt läpi samat kokemukset kuin itsekin ja puhuu samaa äidinkieltä. Meillä synkkasi heti, ja ymmärrän hyvin, miksi hän on niin legendaarinen hahmo.

Gibson on ollut omiaan kehittämään Nokian valmiuksia mestaruuskamppailuun painottamalla puolustusta ja keskittymisen merkitystä. Richardson kokee, että hyökkäyspää Nokialla toimiikin jo mutta puolustukseen tarvitaan vielä lisää mehua, ja siitä valmentaja pyrkii pitämään huolen.

– Greg on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa. Kentän ulkopuolella hän on hassuttelija, joka kertoo hyviä tarinoita ja juttelee syvällisiä elämästä. Mutta kentällä hän on aina valmis olemaan kova ja piiskaamaan meitä aina vain parempiin suorituksiin. Teemamme läpi kauden on ollut se, että joka pelin välissä pitää kehittyä. Olo ei koskaan saa käydä mukavaksi.

Henkilöt

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia