Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

13.3.2024 20:25 Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

Tuomas Hirvonen johti Katajan pistetiliä tärkeässä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Joensuussa pelattiin tänään miesten Korisliigan ylempää jatkosarjaa, jossa Kataja Basket taivutti Korihait 81–77. Jatkosarjat lähenevät pian loppuaan, joten Katajan voitto oli tärkeä. Seura onnistui tasaamaan toistaiseksi sarjapistetilin Korihaiden kanssa ja nappaamaan nimiinsä myös edun keskinäisten voittojen osalta, mutta asiat eivät kuitenkaan ratkea vielä sillä. Lohkoon on nimittäin muodostunut melkoinen liikenneruuhka.

Ylempää jatkosarjaa johtavat parhaillaan Helsinki Seagulls ja BC Nokia, mutta kaikki neljä seuraavaa joukkuetta ovat keskenään tasapisteissä. Katajan ja Korihaiden lisäksi ryppääseen kuuluvat Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Illan ottelun johtotähti oli eittämättä Katajan kotimainen pelinjohtaja Tuomas Hirvonen, joka pussitti 20 pistettä sekä keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi viisi koriin johtavaa syöttöä. Yhdeksästä kolmen pisteen heitosta upposi neljä, ja kolmannella jaksolla Hirvonen onnistui tekemään joukkueelleen peräti kymmenen pistettä putkeen.

– Oli tullut huteja viime aikoina sen verran paljon, että ajattelin, että jossain vaiheessa pitää ruveta laittamaan heittoja sisäänkin, jotta pystyy jatkamaan koripalloa. Ei ollut meille helpoin ottelu lähtökohtien eikä suorittamisen puolesta, mutta puolustuksella lopulta voitimme. Meille olisi tärkeä asia saada nyt kotietu varmistettua, koska matka Joensuusta on kaikkialle pitkä, joten kotikentällä pelaaminen antaa meille selkeää etua, Hirvonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Korihaiden paras pistesaldo oli Jalen Jacksonin 22. Lisäksi Jacksonille merkittiin seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Ottelutilastot

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia