Tuomas Iisalo on Tapiolan Hongan uusi päävalmentaja

8.5.2014 Tapiolan Hongan miesten Korisliiga-joukkueen uudeksi päävalmentajaksi on valittu pitkän pelaajauransa päättävä Tuomas Iisalo, 31. Edelliset kaksi kautta Hongan edustusjoukkueen kapteenina toiminut loviisalaislähtöinen Iisalo siirtyy espoolaisjoukkueen penkin päähän kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

Tuomas Iisalo vaihtaa pelitossut pukuun ja siirtyy Hongan penkin päähän.

Iisalon valmennukseen pääsee kaudella 2014/15 mm. Villematti Kopio. Kuva: Francois Perthuis.

 Urallaan 532 Korisliiga-ottelua ja 57 miesten maaottelua pelannut Iisalo aloittaa ensimmäisen kautensa päätoimisena valmentajana.

Valmennuskokemusta Iisalolle on peliuran ohella kuitenkin kertynyt runsaasti: kaksi edellistä kautta Iisalo on vastannut Hongan miesten edustusjoukkueen fysiikkaharjoittelusta, ja lisäksi hän on toiminut mm. Kouvoissa ja EBT:ssä juniorien ja talenttiryhmien valmentajana.

 

Parhaillaan Iisalo suorittaa Suomen Koripalloliiton Huippukoripallovalmentaja-tutkintoa. Uusi päävalmentaja on täynnä virtaa uuden haasteen edessä.

 

– Olen erittäin innoissani uudesta roolistani seurassa ja joukkueessa. Tapiolan Honka on ollut vuosia Suomen paras juniorikoripalloseura. Aikuistasolla Hongalla on rikas ja upea historia, johon haluamme joukkueena lisätä oman välilehtemme, Iisalo kertoo seuran tiedotteessa.

 

– Haluni on tuoda juniori- ja aikuiskoripalloa lähemmäksi toisiaan. Uskon Honka-yhteisön olevan suuri voimavara, jonka hyödyntäminen on ottanut vasta alkuaskeleita.

 

– Tuomas on juuri oikea henkilö aloittamaan Hongassa seuraavan kehitysvaiheen. Saamme itsellemme päävalmentajan, joka tuntee entisenä maajoukkue- ja mestaruussarjapelaajana menestykseen vaadittavan työn luonteen ja määrän, kehuu Tapiolan Hongan edustuskoripallosta vastaavan Korishonka Oy:n puheenjohtaja Kari Kaario.

 

Honkaa kaksi viimeisintä kautta luotsanneen Pekka Salmisen sopimus päättyi tähän kevääseen.

 

Hongalla on tulevaksi kaudeksi voimassa kaksi pelaajasopimusta. Takamiehet Villematti Kopio ja Joni Herrala nähdään varmuudella Honka-paidassa myös ensi kaudella.

 

Iisalo päätti pääsarjauransa komeasti upottamalla kauden viimeiset 46 vapaaheittoyritystään. Iisalon onnistuneiden vapaaheittojen putki on kaikkien aikojen neljänneksi pisin Jeb Iveyn (51), Kalevi Pietikäisen (48) ja Hanno Möttölän (48) jälkeen.

 

Lisätietoja: Tuomas Iisalo

 

Lisätietoja: Hongan tiedote
 
27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

2.3.2020 21:38 Korisliiga

Okko Järvi kulutti korisukkaa – Kauhajoki piti KTP:n kurissa

Okko Järvi osui 24 pistettä ja Bojan Sarcevic keräsi tuplatuplan, kun Kauhajoki kaatoi KTP:n 88–75.

2.3.2020 09:20 Korisliiga

Korismaanantai: KTP haastaa Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun runkosarjan neljännellä sijalla oleva KTP-Basket haastaa kolmannella sijalla olevan Karhubasketin Kauhajoella.

1.3.2020 00:08 Korisliiga

Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

Näytä lisää vastaavia