Turun Riennon naisten SM-joukkueeseen lisää mestaruussarjakokemusta

2.7.2012 Turun Riennon koripallonaiset saavat ensi kaudeksi joukkoonsa lisää SM-sarjakokemusta. Riennon uudet vahvistukset ovat HoNsUa viime kaudella edustanut Katleena Kärkkäinen sekä kilpakoripallouransa jo kertaalleen lopettanut Anette Juvonen.

Anette Juvonen tekee paluun mestaruussarjaan vuoden tauon jälkeen.

Juvonen kuuluu Suomen kaikkien aikojen juniorikoripalloilijoihin. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

– Sekä Katleena että Anette tuovat joukkueeseen kaivattua mestaruussarjakokemusta, myhäilee Riennon lajivalmennuksesta vastaava Juha Ruohonen.

 

– Molemmat uudet pelaajamme ovat tottuneet pelaamaan isossakin roolissa ja ottamaan kentällä myös ratkaisijoita vastuuta, Ruohonen jatkaa.

 

Suomen maajoukkuehistorian kaikkien aikojen juniorikoripalloilijoihin lukeutuva 167-senttinen, 19-vuotias Juvonen on pelannut urallaan 84 nuorten ja viisi aikuisten maaottelua. Edellisen kokonaisen pääsarjapelikauden Juvonen pelasi 2010/11, jolloin hän tyylitteli ToPon pelinrakentajana 8,1 pistettä, 4,8 levypalloa, 2,0 syöttöä ja 1,6 riistoa ottelua kohden.

 

Juvonen vetäytyi pääsarjakentiltä syksyllä 2011 terveydellisten seikkojen johdosta, mutta tekee nyt paluun SM-koripallon pariin.

 

174-senttinen, marraskuussa 20 vuotta täyttävä Katleena Kärkkäinen pussitti viime kaudella HoNsUlle 5,6 pistettä, keräsi 3,0 levypalloa, jakoi 1,4 syöttöä ja napsi 1,4 riistoa ottelua kohden. Kärkkäinen on pelannut myös 26 nuorten maaottelua.

 

Riennon valmennusryhmä on nyt kasassa, kun hiljattain huippukoripallovalmentajan tutkinnon suorittanut naantalilainen Jukka Valpola on kiinnitetty ryhmän kakkosvalmentajaksi. Valpola on valmentanut usean vuoden ajan Riennon A-tyttöjä.

 

Joukkueen sparraajaksi Nina Pajanti-Raudus

 

Riento panostaa fyysisen harjoittelun ohella myös henkiseen valmennukseen tekemällä yhteistyötä entisen huippupelaajan Nina Pajanti-Rauduksen kanssa.

 

– Nina on pelannut itsekin aiemmin Turussa mestaruussarjassa koripalloa ja oli todella innostunut tulemaan mukaan joukkueen kehittämiseen nimenomaan tässä tilanteessa, kun rakennamme uutta nousua turkulaiselle koripallomenestykselle, kertaa Turun Riennon koripallo ry:n puheenjohtaja Minna Palonen.

 

Seura neuvottelee yhä muutamien maajoukkuetasoisten ja ulkomaalaisten pelaajien kanssa siirtymisestä Rientoon.

 

– Olemme iloisia siitä positiivisesta kierteestä, jonka Riennon naisten nousu mestaruussarjatasolle on saanut aikaan. Sekä Riennosta kiinnostuneet pelaajat että yritykset ovat ottaneet meihin päin yhteyttä, mikä on tietysti valtavan hieno asia, Palonen jatkaa.

 

– Toivomme, että hyvät uutisemme kantautuvat oikeiden ihmisten korviin ja saamme lähiaikoina paitsi joukkueen, myös tarvittavat yhteistyötahot kokonaisuudessaan kasaan.

 

Lisätietoja: Turun Riennon tiedote
 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia