Tuukkasen ja Piiparin muodostama tutkapari jälleen yhdessä

12.6.2006 Suomen naisten koripallomaajoukkueen luottopelaajiin lukeutuvat Taru Tuukkanen ja Reetta Piipari ovat ensi kaudella joukkuetovereita myös seuratasolla. Sekä Tuukkanen että Piipari ovat solmineet tulevan kauden kattavan sopimuksen Espanjan liigaan nousseen Extrugasan kanssa. Viimeksi tutkapari teki tuhojaan samassa ”seurassa” kaudella 2000-01.

Tuukkanen siirtyi Extrugasan riveihin jo menneen kauden aikana. 189-senttinen suomalaissentteri oli ratkaisevassa roolissa Extrugasan voittaessa Espanjan kakkosliigan mestaruuden ja varmistaen näin paikan pääsarjassa.  

Piipari siirtyy Espanjaan kotkalaisseura Peli-Karhuista, jonka hän johdatti kuluneella kaudella toiseen peräkkäiseen Suomen cup –mestaruuteen. Siirron taustalla hääri Tuukkanen.  

- Reetta väläytteli jo viime kesänä haluaan lähteä uudelleen ulkomaille. Keskustelimme kevään aikana paljon Extrugasan päävalmentajan Victor Lapeñan kanssa. Kun seura alkoi etsiä pelintekijää, kerroin Reetasta ja näytin Lapeñalle yhden maaotteluvideon. Siitä kaikki lähti, Tuukkanen selvittää.  

- Olen ollut todella tyytyväinen Extrugasassa, tunnen paikat ja välini valmentajan kanssa ovat erinomaiset. Kun Reetan siirto vielä varmistui, ei ollut vaikea tehdä päätöstä omasta jatkosta. Tämä tuntui kaikin puolin parhaalta ratkaisulta, kertoo Tuukkanen.  

Tuukkaselle tuleva kausi on jo viides Espanjassa. Piipari pelasi Espanjan pääsarjassa kauden 2003-04 ennen paluutaan Suomeen. Sekä Tuukkaselle että Piiparille kaavaillaan tulevalla kaudella Extrugasassa suurta roolia. Viimeksi kun kaksikko oli yhdessä samassa seurajoukkueessa, oli jälki tuloksekasta. Tuukkasen ja Piiparin johdattamana Xavierin yliopistojoukkue selviytyi keväällä 2001 USA:ssa kahdeksan parhaan joukkoon jääden voiton päähän tarunhohtoisesta Final Four –lopputurnauksesta. Piipari oli kyseisellä kaudella koko yliopistokoripalloilun paras koriin johtaneiden syöttöjen jakaja 8,3 ”namupassin” keskiarvollaan. Tuukkanen puolestaan varattiin ensimmäisenä suomalaisena ammattilaisliiga WNBA:han, kun New York Liberty huusi suomalaisen nimen neljännellä varauskierroksella.  

Menneellä kaudella Reetta Piipari tehtaili naisten SM-sarjassa keskimäärin 17,4 pistettä ottelua kohden. Syöttöjä 170-senttinen pelintekijä jakeli 3,96, joka oikeutti sarjan ykköstilaan. Tuukkanen puolestaan kirjautti Extrugasan riveissä keskiarvoikseen 17,2 pistettä ja 7,3 levypalloa.  

Tavoitteena EM-kisapaikka 

Ennen Espanjan-komennustaan Tuukkanen ja Piipari keskittyvät tulevat kuukaudet maajoukkueeseen. Suomella on syyskuussa edessään tiukka rupeama, kun se vääntää kättä EM-kisalipuista Romanian sekä Serbia & Montenegron kanssa.  

Maajoukkue aloitti valmistautumisensa viime viikonloppuna, kun se kokoontui avausleirille Helsinkiin. Ohjelma jatkuu tiukkana, sillä uutuutena maajoukkueen valmistautumisessa on se, että Suomen eliitille on luotu mahdollisuus harjoitella yhdessä läpi kesän kaksi kertaa päivässä.  

- Ensimmäinen leiri oli onnistunut. Haluamme selviytyä EM-kisoihin ja se näkyy niin pelaajissa kuin valmentajissakin. Nyt aloitettiin järjestelmällinen ja kova työ tavoitteen saavuttamiseksi, summasi Tuukkanen.  

EM-karsinnoissa Suomi ottaa mittaa kotimaan kamaralla Romaniasta 13.9. Helsingin jäähallissa ja Serbia & Montenegrosta 20.9. Töölön Kisahallissa. Kolmen joukkueen lohkosta yksi selviytyy suoraan Italiassa 2007 järjestettäviin EM-kisoihin. Kakkossijallakin on vielä mahdollisuudet kisoihin voittosuhteen ollessa parempi kuin muiden lohkojen kakkosten.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/

Henkilöt

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia