Nenonen heilutti korisukkaa Vilppaan toisessa voitossa – Seagulls kohtasi vahvempaa vastarintaa kuin viimeksi

15.3.2021 20:26 Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls nostivat miesten Korisliigan puolivälierissä kumpikin voittosaldonsa 2–0:aan.

Juho Nenonen (oik.) oli liekeissä kaaren takaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas nosti puolivälierien voittosaldonsa kahteen, kun Lahti Basketball taipui tiukoin luvuin 97–99. Ottelussa nähtiin voimasuhteiden heiluntaa puolelta toiselle, ja Lahti pysytteli kannoilla viimeisiin hetkiin asti.

Lahden loppukiri ei missään nimessä ollut löysä, sillä erityisesti Nijal Pearson tykitti pistettä toisen perään saadakseen Vilppaan kiinni. Viimeinen pelastautumisyritys sai starttinsa vielä Wayne McCulloughin pyssystä, kun hän kavensi tilanteen yhteen pisteeseen neljän sekunnin peliajalla. Rikkomiskilpailun jälkeen Brandon Myerillakin oli vielä viimeinen mahdollisuus tasoittaa peli hyökkäyslevypallon perään, mutta Vilpas selvisi säikähdyksellä.

Lahden Pearson keräsi lopulta ottelussa kunnioitettavat 30 pistettä. Joukkuetoveri McCullough ylsi 25:een.

Vilppaan puolella kovimmat pistejuhlat nähtiin hieman yllättäen korinalustaistelija Juho Nenosen toimesta, joka innostui ampumaan toistuvasti kaaren takaa. Innostuminen ei ollut Vilppaan kannalta missään nimessä huono asia, sillä Nenonen upotti seitsemästä yrityksestään peräti viisi ja tilastoi yhteensä 20 pistettä.

– Tämä oli fyysisesti kova matsi. Saadaan onneksi huilata huominen. En ole ennen valmentanut sellaista ottelua, jossa ensimmäisellä puoliajalla vapaaheitot ovat 19–0 vastustajalle ja sen jälkeen saamme kolmannella jaksolla 17 vapaaheittoa, totesi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Seagulls yhtä lailla 2–0:aan

Tiukkaa ottelua todistettiin myös Lapualla, jossa Kobrat haastoi edellistä kertaa ansiokkaammin Helsinki Seagullsia mutta taipui silti 81–86.

Seagulls pääsi kolmannella jaksolla vahvaan johtoon, mutta Kobrat tuli vielä loppumetreillä viiden pisteen päähän. Loppukiri jäi kuitenkin pelkäksi yritykseksi, mihin iso syy oli se, että Kobrien kaukoheittojen osumaprosentti koko ottelussa jäi tuhoisasti 14:ään.

Seagullsin paras pistemies oli Wayne Martin Jr 19:llä, kun taas Kobrien riveistä loisti Jordan Loveridge 27:llä.

– Tämä oli erinomaista koripalloa. Pelasimme kovaa ja puolustimme hyvin. Kolmannen jakson alussa vähän nukahdimme, ja siitä vastustaja rankaisi meitä. Heitimme vähän heikosti tänään, mutta ei voi silti olla kuin ylpeä joukkeesta, kommentoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Ottelutilastot

 
8.12.2021 20:44 Korisliiga

Pyrintö näytti pärjäävänsä Palmittakin – Kauhajoki lunasti paalupaikan takaisin, mutta Kouvot hönkii niskaan

Miesten Korisliiga-illan voitot menivät Tampereen Pyrinnölle, Kauhajoelle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

7.12.2021 20:17 Korisliiga

Nokia tukahdutti Seagullsin hyökkäyksen – Vilppaalle roima kotivoitto

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat tänään BC Nokia ja Salon Vilpas.

7.12.2021 13:56 Korisliiga

Nikkarinen ylitti 2000 koriin johtaneen syötön rajapyykin

Lapuan Korikobrien Antto Nikkarinen ylitti viikonloppuna Lahtea vastaan pelatussa ottelussa 2000 syötön rajan kolmantena pelaajana Korisliigan runkosarjassa kautta aikain.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

5.12.2021 19:44 Korisliiga

Lehto ja Heinonen ottivat mittaa heittokisassa – Nokia vei Pirkanmaan derbyn

BC Nokia kukisti Tampereen Pyrinnön Pirkanmaan paikalliskamppailussa.

4.12.2021 20:32 Korisliiga

Vilpas järjesti Kauhajoelle kauden toisen tappion – muita voittajia Kouvot, KTP ja Seagulls

Miesten Korisliigassa voittoja juhlivat tänään Salon Vilpas, Kouvot, KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

3.12.2021 20:42 Korisliiga

Lahti kamppaili tiukan voiton Kobrista – Zackery Bryant laittoi tuulemaan heti debyytissä

Lahti Basketballin vierailu Lapualla päättyi voiton juhliin seitsemän pisteen turvin. Pistekuninkaan roolia hoiti joukkueen tuorein vahvistus.

3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

Näytä lisää vastaavia