Unitedille toinen kiinnitys mestaruuteen, Catzille pronssia

18.4.2017 Naisten Korisliigan mestaruus on katkolla torstaina Hyvinkäällä, kun Espoo United nappasi toisen voiton finaalisarjassa tänään kukistamalla Hyvinkään Pontevan kotonaan lukemin 82-72 (38-39). Lappeenrannassa Catz puolestaan nappasi pronssimitalit kaulaansa kaatamalla Peli-Karhut 77-46 (47-22).

Mestaruus on katkolla Faith Randolphin Espoo Unitedille torstaina.

Catz nappasi pronssia Peli-Karhujen nenän edestä. Kuvat: Ville Vuorinen, Matti Koskinen.

Ponteva aloitti kamppailun terävästi Taru Tuukkasen (18/19) sekä Anni Jämsän (11/5) johdolla, mutta espoolaiset pysyivät Tabatha Richardson-Smithin (22/13) onnistumisten kautta mukana ja avausjakso päättyi Jämsän onnistuneeseen heittoon lukemissa 19-23.

Vieraat koittivat kovasti repiä eroa suuremmaksi toisella neljänneksellä, mutta kotijoukkueen, etunenässä Minna Malin (9/0), onnistumiset kaaren takaa pitivät Unitedin aivan HyPon kannassa. Lähes kori korista edennyt avauspuoliaika päättyi lukemiin 38-39. 

Puoliajan jälkeen kentälle asteli nälkäinen kotijoukkue, joka näkyi emäntien otteissa. Faith Randolph (24/6) ja Richardson-Smith iskivät ison vaihteen silmään ja United repi eron nopeaan tahtiin 15 pisteeseen, joka oli tulostaululla myös päätösneljännekselle lähdettäessä.

Ottelun vähäkorisin neljännes oli viimeinen kymmenminuuttinen, joka oli kotijoukkueen hallinnassa läpi jakson. HyPo vei neljänneksen nimiinsä 11-16, muttei onnistunut nousemaan 12 pistettä lähemmäs ja näin ollen mestaruus on torstaina katkolla Unitedille.

Lisätiedot: Ottelutilastot

Catzin mitaliputkelle jatkoa

Rajun pettymyksen finaaleista pudottuaan kokenut Catz sai kerättyä kuitenkin itsensä pronssiotteluun, josta tuloksena vakuuttava voitto kauden päätösottelussa.

Avausneljännes tarjoili vauhdikasta hyökkäyspeliä molemmilta joukkueilta. Jakso päättyi kuitenkin kotijoukkueen johtolukemissa 20-14, kun tuttuun tapaan ”Kissalaumasta” Chandrea Jones (24/5) tehtaili vain kaksi pistettä vähemmän, kuin vieraat yhteensä.

Toisella neljänneksellä kotijoukkue karkasi salamana kymmenen pisteen johtoon ja sitä myöten riisui Peli-Karhut aseista. Meriem Eerikinharjun (6/4) kolmen pisteen onnistuminen venytti eron jo 20 pisteeseen ja puoliajalle Lappeenrannassa mentiin tilanteessa 47-22.

Elena Reshetko (17/14) nosti emännät 52-22 -johtoon heti jälkimmäisen puoliskon alkajaisiksi, oli ottelu taputeltu, eikä kotiyleisölle jäänyt suurempaa jännitettävää.

Peli-Karhut onnistui riistämään pallon emänniltä 15 kertaa, muttei pystynyt hyödyntämään stoppeja, vaan tarkkaa työtä bonuskaaren takaa tehnyt Catz heitti vieraat kumoon, kun kotkalaisten 25 kolmosyrityksestä ainoastaan kolme löysi tiensä renkaan läpi.

Vierailta kaksinumeroisille pisteille ylsivät tupla-tuplan kerännyt Akilah Sims (17/10) sekä 11 pistettä heittänyt Amanda Lassiter.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia