Ura Basket nappasi seurahistoriansa avausvoiton Korisliigassa

16.10.2018 20:24 Ilman Croonea, Skamoa ja Akpasoa Kotkaan matkannut Ura onnistui laajalla rintamalla.

Suomen maajoukkueen takamies Fiifi Aidoo oli KTP:lle paha pideltävä. Kuva: Ville Vuorinen

Sarjanousija Kaarinan Ura Basket otti seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-voiton, kun Kotkassa KTP-Basket kaatui 65–91 (34–46).

Haastavista lähtökohdista vierasotteluun lähtenyt Ura käänsi vaikeudet voitokseen. Uralta puuttuivat kokoonpanosta Eldar Skamo, Aleksi Akpaso ja Stephen Croone.

– Helpottunut tunnelma on joukkueessa. Luottamuksen ja heittäytymisen kannalta voitto tekee totta kai hyvää. Nyt on näyttöä, että suunta on oikea. Ja että oikeita asioita ollaan tehty, Ura-käskyttäjä Kristian Palotie totesi.

– Olihan otteluun vaikea lähteä, koska kolme aloitusviisikon tasoista pelaajaa oli poissa. Fiifi (Aidoo) tiesi, että hänen pitää yhä enemmän olla meidän etujen luoja, kentän paras pelaajaa. Hän onnistui roolissaan hyvin. Samaan hengenvetoon on sanottava, että voitto ei suinkaan ollut ainoastaan Fiifin, vaan koko joukkue nousi esiintyi vahvasti.

Avausneljänneksen vierasjoukkue aloitti iloisella heittopelillä, viidestä ensimmäisestä kolmosesta upposikin neljä. Etenkin Avery Woodson oli KTP:n puolustukselle haastava pideltävä. Woodson johdatti yhdeksällä pisteellään Uran ensimmäiselle tauolle johdossa 26–17.

Toisella jaksolla Ura kasvatti eroa entisestään. Enimmillään kaarinalaiset johtivat jo 19 pisteellä. KTP sai kuitenkin avauspuoliskon loppua kohti hyökkäyskuvioistaan paremmin kiinni ja ero kaventui puoliajalle 12 pisteeseen.

Uran ulottuva Malik Dime toimi pelotteena molemmissa kenttäpäädyissä. Kuva: Ville Vuorinen

KTP:lle sekava esitys kotona

Jälkimmäisellä puoliskolla mikään ei ottelussa muuttunut. KTP etsi kentälle toimivaa viisikkoa ja kokeili puolustuksessa myös paikkaa. Ura sen sijaan löysi jatkuvasti vapaita pelaajia etenkin kolmosviivan takaa.

Kaiken kaikkiaan KTP:n esitys kotiyleisön edessä oli vähintäänkin sekava. Loppulukemat 65–91 kertoivat tiistai-illana kamppailusta oleellisen.

– Jos tiedettäisiin, mistä tämä johtui, niin näin ei olisi käynyt. Ura pelasi vahvuuksillaan äärimmäisen hyvän pelin, me emme. Silloin käy noin. Voisi heittää kaikki kliseet intensiteetistä ja että emme olleet valmiina, mutta Ura pelasi tänään hemmetin hyvin, KTP:n Michael Pounds tunnusti.

KTP:n tehopelaaja oli Donte Thomas 13 pisteellään ja 10 levypallollaan.

Ura Basketin leiristä onnistujia löytyi leveästi. Fiifi Aidoo teki 21 pistettä ja antoi seitsemän syöttöä. Malik Dime kasasi 18 pistettä ja 13 levypalloa. Woodson heitti monipuolisesti 18 pistettä. Avausviisikkoon noussut Ville Hänninen tulitti puolestaan peräti kuusi onnistunutta kolmen pisteen heittoa.

KTP:n kausi jatkuu perjantaina Lapualla. Ura Basket pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona Kouvolassa.

– Meillä on nyt viikon tauko otteluista. Sen jälkeen meillä 15 päivässä seitsemän ottelua. Jos niistä peleistä saamme hyviä tuloksia, voimme pelata kaudella aika mielenkiintoisistakin sijoituksista, Palotie pohti. 

Ottelutilasto

 
26.10.2020 14:28 Korisliiga

Vilpas vaihtaa amerikkalaisvahvistusta – Tyler Cheese saapuu Saloon

Kesän hankinnoissa Vilppaan hyppysistä karannut takamies Tyler Cheese saapuu sittenkin Saloon.

21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

Näytä lisää vastaavia