Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

10.2.2021 21:00 Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

Trey Niemen viime sekunnin layup varmisti Uralle voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ura Basket teki voitto-ottelustaan trillerin Joensuussa. Isäntänä toiminut Kataja Basket joutui nöyrtymään 99–100.

Ottelu eteni tasaisena viime metreille asti, ja johtoasema vaihteli viimeisillä minuuteilla pisteen erolla useaan kertaan. Lopulta kuitenkin Uran viimeisestä hyökkäyksestä homman sinetöi takamies Trey Niemi, joka upotti kriittisen layupin. Niemen tilastot koko ottelusta olivat 11 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Uran kovimmat tilastorivit nähtiin Kevin Bracy-Davisilta, joka osui 29 pistettä, ja Matti Nuutiselta, joka upotti 14 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Katajan puolella sen sijaan kovin koritykki oli Rashard Odomes, joka sai aikaan 25 pistettä.

– Kuritonta tekemistä, kuten on ollut jo pitkää. Lähtökohta on se, että minä en saa joukkuetta tekemään pelissä niitä asioita, joita teemme treeneissä kurinalaisesti. Siitä minä kannan täyden vastuun, mutta meidän pitää löytää keino pysyä pelisuunnitelmassa, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Ura ei kuitenkaan ollut ainoa, jolle merkittiin pitkän taistelun jälkeen viimein kauden toinen voitto. Samaan suoritukseen venyi myös sarjataulukon viimeisellä sijalla kamppaileva Korihait, joka otti selkeän voiton vieraana käyneestä Kouvoista. Ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi 84–68.

Korihaiden ehdoton sankari ottelussa oli Miikka Marttinen, joka tykitti 30 pistettä osuen kaaren takaa suorastaan sensaatiomaiset kahdeksan kertaa 12:sta yrityksestä. Kouvojen puolella parastaan teki Severi Kaukiainen, joka saavutti 20 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Korisliigan kakkossijasta kova kamppailu

Vaikka Helsinki Seagulls on pitänyt kauden alusta asti suvereenisti kiinni Korisliigan kärkipaikasta, kakkossijasta on kehkeytymässä kiihkeä kamppailu. Toiselle sijalle kiilasi tänään Kauhajoki, joka kaatoi paikkaa aiemmin pitäneen Tampereen Pyrinnön näiden kotikentällä. Isännät taipuivat 83–89.

Kotijoukkueen linnoitusta piti ihailtavasti pystyssä paikallistähti Osku Heinonen, joka keräsi 25 pistettä ja osui matkan varrella muun muassa viidesti kaaren takaa. Karhun puolella sen sijaan pisimmän korren veti Jeffrey Garrett Jr, jolle merkittiin 24 pistettä ja 14 levypalloa.

– Olimme todella vaisuja kolme ensimmäistä neljännestä. Puolustus oli passiivista ja arkaa, ja siitä syystä hävisimme sitten niin syöttölinjat kuin ajot ja levypallotkin. Kun pakki ei pitänyt, tuli hyökkäyksestäkin puuroa ja pakottamista. Neljäs jakso oli taas meidän näköistä peliä, mutta takamatka oli valitettavasti liian pitkä, kertoi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilastot

Myös Salon Vilpas vahvisti omaa asemaansa korkeammassa kastissa. Neljännellä sijalla oleva Vilpas teki eroa viidennen sijan BC Nokiaan voittamalla nämä 77–62.

Vilppaan onnistumiset jakautuivat vähäkorisessa ottelussa tasaisesti, sillä isoin yksittäinen pistesaldo oli Ladarien Griffinin 13. Nokian puolella Antero Lehto osui 17 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Ottelutilastot

 
28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

12.1.2023 13:00 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina luvassa kaksi huimaa välierää

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan perjantaina ja lauantaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät BC Nokia, Helsinki Seagulls, Kataja Basket ja Kauhajoki.

10.1.2023 21:58 FIBA Europe Cup

Kauhajoki jatkaa hurjana eurokentillä – haki arvokkaan vierasvoiton Israelista lohkon kärkiottelusta

Kauhajoen vierassaldo FIBA Europe Cupissa pysyi puhtaana, kun joukkue kaatoi tiistaina jatkolohkon kärkiottelussa israelilaisen Hapoel Haifan 59–66 (30–41). Kauhajoki jatkaa lohkon kärjessä puhtaalla pelillä.

10.1.2023 20:30 Korisliiga

LJ Thorpen lähes koko kentän kolmonen siivitti Pyrinnön voittoon – Katajalle kotivoitto Nokiasta

Miesten Korisliigassa nähtiin tänä iltana kaksi kotivoittoa, kun sarjapisteet menivät Tampereen Pyrinnölle ja Kataja Basketille.

10.1.2023 12:00 Korisliiga

Seagullsin Jeffrey Carroll on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Helsinki Seagullsin Jeffrey Carroll.

8.1.2023 18:55 Korisliiga

Kauhajoki otti vierasvoiton Kouvoista – pitää kiinni paalupaikastaan

Illan ainoa Korisliiga-ottelu päättyi Kauhajoen vierasvoittoon Severi Kaukiaisen johdolla.

Näytä lisää vastaavia