Uralle ja Korihaille kummallekin kauden toinen voitto – Kauhajoki kiilasi Pyrinnön ohi kakkoseksi

10.2.2021 21:00 Miesten Korisliigassa Ura Basket ja Korihait ottivat molemmat vihdoin kauden toisen voittonsa. Kakkossijasta käy kiihkeä taisto, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas vahvistivat omaa asemaansa.

Trey Niemen viime sekunnin layup varmisti Uralle voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Ura Basket teki voitto-ottelustaan trillerin Joensuussa. Isäntänä toiminut Kataja Basket joutui nöyrtymään 99–100.

Ottelu eteni tasaisena viime metreille asti, ja johtoasema vaihteli viimeisillä minuuteilla pisteen erolla useaan kertaan. Lopulta kuitenkin Uran viimeisestä hyökkäyksestä homman sinetöi takamies Trey Niemi, joka upotti kriittisen layupin. Niemen tilastot koko ottelusta olivat 11 pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Uran kovimmat tilastorivit nähtiin Kevin Bracy-Davisilta, joka osui 29 pistettä, ja Matti Nuutiselta, joka upotti 14 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa.

Katajan puolella sen sijaan kovin koritykki oli Rashard Odomes, joka sai aikaan 25 pistettä.

– Kuritonta tekemistä, kuten on ollut jo pitkää. Lähtökohta on se, että minä en saa joukkuetta tekemään pelissä niitä asioita, joita teemme treeneissä kurinalaisesti. Siitä minä kannan täyden vastuun, mutta meidän pitää löytää keino pysyä pelisuunnitelmassa, kommentoi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

Ottelutilastot

Ura ei kuitenkaan ollut ainoa, jolle merkittiin pitkän taistelun jälkeen viimein kauden toinen voitto. Samaan suoritukseen venyi myös sarjataulukon viimeisellä sijalla kamppaileva Korihait, joka otti selkeän voiton vieraana käyneestä Kouvoista. Ottelu päättyi kotijoukkueen hyväksi 84–68.

Korihaiden ehdoton sankari ottelussa oli Miikka Marttinen, joka tykitti 30 pistettä osuen kaaren takaa suorastaan sensaatiomaiset kahdeksan kertaa 12:sta yrityksestä. Kouvojen puolella parastaan teki Severi Kaukiainen, joka saavutti 20 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Ottelutilastot

Korisliigan kakkossijasta kova kamppailu

Vaikka Helsinki Seagulls on pitänyt kauden alusta asti suvereenisti kiinni Korisliigan kärkipaikasta, kakkossijasta on kehkeytymässä kiihkeä kamppailu. Toiselle sijalle kiilasi tänään Kauhajoki, joka kaatoi paikkaa aiemmin pitäneen Tampereen Pyrinnön näiden kotikentällä. Isännät taipuivat 83–89.

Kotijoukkueen linnoitusta piti ihailtavasti pystyssä paikallistähti Osku Heinonen, joka keräsi 25 pistettä ja osui matkan varrella muun muassa viidesti kaaren takaa. Karhun puolella sen sijaan pisimmän korren veti Jeffrey Garrett Jr, jolle merkittiin 24 pistettä ja 14 levypalloa.

– Olimme todella vaisuja kolme ensimmäistä neljännestä. Puolustus oli passiivista ja arkaa, ja siitä syystä hävisimme sitten niin syöttölinjat kuin ajot ja levypallotkin. Kun pakki ei pitänyt, tuli hyökkäyksestäkin puuroa ja pakottamista. Neljäs jakso oli taas meidän näköistä peliä, mutta takamatka oli valitettavasti liian pitkä, kertoi Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen.

Ottelutilastot

Myös Salon Vilpas vahvisti omaa asemaansa korkeammassa kastissa. Neljännellä sijalla oleva Vilpas teki eroa viidennen sijan BC Nokiaan voittamalla nämä 77–62.

Vilppaan onnistumiset jakautuivat vähäkorisessa ottelussa tasaisesti, sillä isoin yksittäinen pistesaldo oli Ladarien Griffinin 13. Nokian puolella Antero Lehto osui 17 pistettä ja jakoi seitsemän syöttöä.

Ottelutilastot

 
3.3.2021 20:20 Korisliiga

Kataja kiipesi pudotuspeliviivan päälle – Pyrintö kiilasi Kauhajoen ohi kakkoseksi

Miesten Korisliigassa käy kova kamppailu niin kärkisijoista kuin viimeisistä playoff-paikoistakin. Illan voittajia olivat Kataja Basket ja Tampereen Pyrintö.

2.3.2021 20:13 Korisliiga

Vilpas taisteli, mutta Seagulls piti pintansa – Shawn Huff johti korintekoa

Salon Vilpas antoi kotikentällään kovan vastuksen Helsinki Seagullsille, mutta sarjakärki ei suostunut taipumaan.

1.3.2021 20:06 Korisliiga

Sisuuntunut KTP kynsi tiensä takaisin viivan päälle – Lahden heitot satoivat rautoihin

KTP-Basket haki pisteet Lahdesta ja pitää playoff-haaveensa yhä hengissä.

27.2.2021 18:35 Korisliiga

Seagulls, Pyrintö ja Kauhajoki porskuttavat karkuun – viimeisillä playoff-sijoilla tiukka sumppu

Korisliigan kolmen kärki Helsinki Seagulls, Tampereen Pyrintö ja Kauhajoki vahvistivat asemaansa illan voitoilla.

26.2.2021 10:16 Korisliiga

Pekka Saros viheltää lauantaina 1200. liigaottelunsa

Erotuomari Pekka Saros saavuttaa jälleen huiman rajapyykin, kun lauantaina hän viheltää erotuomariuransa 1200. pääsarjaottelun. Saros on viheltänyt miesten pääsarjassa yhtäjaksoisesti jo kaudesta 1987–88.

24.2.2021 19:55 Korisliiga

Pyrinnön Shawn Hopkins hassutti kasvattajaseuraansa Pirkanmaan derbyssä – Antero Lehdon 16 syöttöäkään eivät kamppailussa riittäneet

Miesten Korisliigassa voittoja hakivat Tampereen Pyrintö, Kauhajoki ja Lahti Basketball. Playoff-viivan ylä- ja alapuoliset joukkueet pysyivät ennallaan.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

13.2.2021 17:11 Korisliiga

Kobrat jatkoi pirteitä otteitaan, Vilppaalle murskavoitto Korihaista

Edellisessä ottelussaan Lahti Basketballille kapsahtanut Lapuan Kobrat haki viidennen voittonsa kuuteen matsiin luutimalla loppuhetkillä BC Nokian tieltään pistein 105-96 (49–48). Samaan aikaan Salohallissa Vilpas vankisti asemiaan pudotuspelien kotietuasetelmissa höykyttämällä liigajumbo Korihaita 119–66 (55–28).

12.2.2021 20:08 Korisliiga

KTP vaikeuksien kautta voittoon Kymenlaakson derbyssä – pudotuspelit askeleen lähempänä

KTP-Basket isännöi Kouvoja ja otti hankalan kamppailun jälkeen tiukan 101–95-voiton.

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

9.2.2021 20:15 Korisliiga

Lahden pyörteet liikaa Kobrille – Seagulls vahvisti sarjajohtoaan

Miesten Korisliigassa illan otteluvoitot menivät Lahti Basketballille ja Helsinki Seagullsille.

8.2.2021 08:30 Korisliiga

Tammikuun Valopilkku Antto Nikkarinen: ”Olemme sijoitustamme parempi joukkue”

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi. Nikkarisen mukaan Kobrien sijoitus sarjataulukossa antaa virheellisen kuvan joukkueen potentiaalista.

6.2.2021 19:04 Korisliiga

Pyrinnöstä ei ollut pysäyttämään Seagullsia – Kauhajoki hengittää kärkikaksikon niskaan

Korisliigan kärkikolmikko tiivistyy, kun kauden loppusuora lähenee. Seagulls pitää visusti kiinni ykköspaikastaan, mutta Pyrinnön ja Kauhajoen välillä nousee jo jännitys.

5.2.2021 20:15 Korisliiga

Kobrat ryöväsi pisteet Mansikka-aholta – Grimes syttyi toisella puolikkaalla

Kouvojen ja Kobrien kohtaaminen miesten Korisliigassa päättyi isäntien 85–95-tappioon.

5.2.2021 13:39 Korisliiga

Rajapyykkeihin yltänyt Sami Toiviainen nauttii päivittäisestä valmentajan työstä ja jatkuvasta oppimisesta

Salon Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen tuuletti kahta merkkipaalua tammikuussa, kun hän saavutti 600 Korisliiga-ottelun sekä 300 runkosarjavoiton rajapyykit päävalmentajana - molemmat vasta historian neljäntenä valmentajana.

5.2.2021 10:25 Korisliiga

Korisliigan kärkiottelu Seagulls-Pyrintö lauantaina ilmaiskanavalla – Jim näyttää ottelun suorana

Korisliigan huippuottelu on nähtävissä vapaalla kanavalla tulevana lauantaina, kun sarjan kaksi parasta joukkuetta kohtaavat toisensa. Ennakkostudio käynnistyy klo 16.00 ja ottelu puoli tuntia myöhemmin.

3.2.2021 20:30 Korisliiga

Korisliigassa nähtiin kaksi jatkoeräjännäriä – Kaukiainen ja Kouvot juhlivat voittoa Nuutisen loistopelistä huolimatta

Voitonjuhlia miesten Korisliigassa viettivät tänään Kouvot, Pyrintö, Seagulls ja Kauhajoki.

2.2.2021 20:09 Korisliiga

Kobrien putki jatkuu – Vilpas kaadettiin varmoin ottein

Kobrat otti neljännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kaatamalla kotikentällään Salon Vilppaan 98–74.

2.2.2021 13:15 Korisliiga

Antto Nikkarisesta tammikuun Valopilkku

Lupaavaan nousukiitoon päässeen Kobrien pelinjohtaja Antto Nikkarinen valittiin miesten Korisliigassa tammikuun Valopilkuksi.

30.1.2021 18:48 Korisliiga

Seagulls runnoi tiensä taas Suomen cup -finaaliin – Korisliigassa Kobrille kolmas voitto putkeen

Eilisen tavoin miesten Suomen cup -välierissä tasoero näkyi enemmän kuin Korisliigan puolella. Voittajina Helsinki Seagulls ja Kobrat.

Näytä lisää vastaavia