URHOtv-ennakko: LrNMKY ja Kouvot vääntävät kutospaikasta

20.2.2013 Paikallistaiston makua on maisteltavissa keskiviikon URHOtv:n Korisliigan ottelussa, kun Lappeenrannan NMKY saa vieraakseen Kouvolan Kouvot. Päämausteena on kuitenkin taistelu liigan kuudennesta sijasta, jota nyt pitää yhden voiton edulla yhden pelin enemmän pelannut vierasjoukkue Kouvot.

Jumppa Niskanen ja LrNMKY vääntävät keskiviikkona Kouvojen kanssa Korisliigan kuudennesta sijasta. Kuva: Francois Perthuis.

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin. LrNMKY voitti marraskuussa jatkoajan jälkeen 112–104 ja Kouvolassa Kouvot vähäkorisemmin juuri ennen vuodenvaihdetta, 75–63.

 

Aiempien kohtaamisten mielenkiintoisin yksityiskohta on ollut Jason Conleyn 46 pistettä kotipelissä, joka on tämän kauden yksittäisen ottelun ennätyspistemäärä. Conley heitti pelitilanneheittonsa 18/28 ja vapaaheittonsa 5/7.

 

LrNMKY on dominoinut keskinäisissä peleissä levypalloja peräti 91–60. Heittopelissä joukkueiden välillä on selvä ero, sillä Kouvot on heittänyt lähes puolet pelitilanneheitoistaan (60 kpl) kolmen pisteen viivan takaa, kun taas LrNMKY:n heitot painottuvat selvästi kakkosten puolelle (101–37).

 

Lassi Tuovin valmentama LrNMKY haki lauantaina komean vierasvoiton Kauhajoen Karhusta. Edellisestä kuudesta ottelustaan lappeenrantalaiset olivat voittaneet vain yhden.

 

Jyri Lehtosen johtama Kouvot tulee puolestaan Etelä-Karjalaan pohjoisesta Kymenlaaksosta 86 kilometriä kuutostietä pitkin hyvässä myötätuulessa, ainakin tulosten perusteella. Alla on kolme makeaa voittoa: Pyrinnöstä ja FoKoPosta kotona sekä Vilppaasta vieraissa.

 

Joukkueet pääsevät ennakkotietojen perusteella peliin parhailla kokoonpanoilla. Kouvojen Ilari Seppälän pelaaminen on epävarmaa nuorukaisen missattua kaksi edellistä ottelua, mutta ulkomaalaisvahvistukset Chris Hester, LaMarr Greer ja Gilberto Clavell sekä kotimaiset luottomiehet Antto Nikkarinen, Samuli Vanttaja, Atte Perttu sekä Aleksi Akpaso ovat mukana ruodussa.

 

Lappeenrantalaisten ulkomaalaiskolmikon muodostavat ikitehokkaat Matt Gibson, Jason Conley ja Greg Logins. Korin alla möyrii havaijilaislähtöinen, mutta jo kauan Suomen passilla pelannut Clifton Jones ja kotimaisen vitjan täydentävät Antti Niskanen, Tuomas Viertola, Anttoni Tapio, Joel Heinikoski, Henri Välimaa, Anton Kankaanpää sekä Lasse Aavamäki.

 

LrNMKY – Kouvot, suora lähetys URHOtv:ssä keskiviikkona 20.2. klo 18:25 alkaen. Ottelun selostaa Toni Flink. Tauolla henkilökuvassa tavataan kotijoukkueesta Antti ”Jumppa” Niskanen.

 

 

Lisätietoja: URHOtv
 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia