URHOtv-ennakko: viidennelle sijalle kärkkyvä Honka kohtaa Colemanin Bisonsin

21.2.2014 Makean vierasvoiton Kauhajoelta keskiviikon Korisliiga-kierrokselta hakenut Tapiolan Honka jatkaa kilpajuoksuaan kohti liigataulukon viidettä sijaa tänään perjantaina, kun hallitseva mestari Nilan Bisons saapuu Tapiolaan. Bisonsissa katseet siirtyvät joukkueen uuteen takamieheen Aubrey Colemaniin, joka latoi edellisessä pelissä 35 pistettä Kouvoja vastaan.

Villematti Kopio on henkilökuvassa perjantain URHOtv-ottelussa. Kuva: Francois Perthuis.

Pekka Salmisen valmentama Tapiolan Honka on pysytellyt pitkään Korisliigan seitsemännellä sijalla, mutta Namika Lahden tappioputken ja Kauhajoen Karhun hienoisen alavireen myötä Hongan mahdollisuudet nousta liigataulukossa jopa viidennelle sijalle ovat realisoituneet.

 

Honka porskuttaa mallikkaasti voitettuaan neljästä viimeisestä ottelustaan kolme – liigakärki Tampereen Pyrintökin onnistui kaatamaan espoolaiset vasta viimeisen pariminuuttisen uroteoillaan viime viikolla. Edellisessä ottelussaan Honka kiskaisi vierasvoiton aina hankalasta Kauhajoen Karhusta.

 

Tehokkaan amerikkalaiskolmikon Ronnie Clark-Jaraun Burrows-Brady Morningstar komennossa kulkeva Honka on hitsautunut kauden edetessä yhä paremmin yhteen. Takamiehet Tuomas Iisalo, Villematti Kopio ja Joni Herrala ovat pelanneet mallikkaasti rooleissaan, Anton Odabasi on kuulunut parhaimmillaan liigan parhaisiin kotimaisiin hyökkäyspään pelaajiin ja Tero Laitinen on tuonut kovuutta penkiltä.

 

Vaikka Kauhajoen Karhu on ollut pitkään Hongan saavuttamattomissa viidennellä sijalla, espoolaisilla olisi Bisons-voitolla mahdollisuudet nousta jopa yhden voiton päähän kauhajokisista sekä Namika Lahden ohi kuudennelle sijalle.

 

Nilan Bisons on peitonnut espoolaiset kahdesti tällä kaudella, mutta loimaalaiset ovat olleet viime viikot käymistilassa. Amerikkalaiset John Williamson ja Frank Robinson ovat loukkaantuneina sivussa, Mikko Koivisto on siirtynyt Turkkiin ja Antto Nikkarinen on vasta parannut sairastuvalta. Lisäksi sentteri Ralph Sampson III palasi pikakomennuksella Yhdysvalloista lomittamaan Williamsonia.

 

Lähtöpassit saaneen Billy Keysin tilalle Loimaalle on saapunut Aubrey Coleman, joka on väläytellyt jo kahdessa ensimmäisessä ottelussaan virtuoosin otteita. Ensimmäisessä kotiottelussaan Loimaalla Coleman rankaisi Kouvolan Kouvoja 35 pisteen ja 10 levypallon saldolla.

 

URHOtv:n suora lähetys Tapiolan Honka – Nilan Bisons käynnistyy Tapiolan Urheiluhallilla perjantaina 21.2. klo 18:25 alkaen. Tauolla henkilökuvassa Hongan Villematti ”VilleGalle” Kopio.

 

 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia