URHOtv-ennakko: Vilpas janoaa paluuta pudotuspelitaistoon, LrNMKY jatkaa taistelua kuudennesta sijasta

27.2.2013 Keskiviikon URHOtv-ottelu televisioidaan Salosta, missä kotijoukkue Vilpas kärsi edellisessä ottelussaan tappion FoKoPolle voitettuaan sitä ennen rohkaisevasti Korihait. Paluuta pudotuspelitaistoon hamuava Vilpas saa keskiviikkona vieraakseen Lappeenrannan NMKY:n, joka kamppailee Kouvolan Kouvojen kanssa tasaväkisesti Korisliigan kuudennesta sijasta.

Matt Gibsonin LrNMKY metsästää keskiviikkona vierasvoittoa Salohallista. Kuva: Francois Perthuis.

Korisliigan runkosarjan viimeisen neljänneksen käynnistyessä Vilpas ja LrNMKY ovat selkeästi omissa lokeroissaan matkaamassa kohti tavoitteitaan.

 

Liigan viiden kärki on tätä kirjoittaessa LrNMKY:n ulottumattomissa, mutta lappeenrantalaiset taistelevat Kouvolan Kouvojen kanssa rinta rinnan runkosarjasijoituksista 6.-7.

 

Vilpas puolestaan kärkkyy Lapuan Korikobrien kanssa kahden voiton päässä Korihaista, joka pitää hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa. Kuitenkin samaan aikaan FoKoPo on hiipinyt voiton päähän ja liigajumbo Namika Lahtikin säikyttelee vain kahden voiton päässä.

 

Pitkään kahdeksatta sijaa hallinneen Vilppaan alkuvuosi on ollut todella vaikea. Salolaiset ovat voittaneet vuoden 2013 aikana pelaamastaan 13 ottelusta vain kaksi. Viikko sitten Vilpas haki vieraskentällä riemastuttavan voiton Korihaista, mutta kaatui viime kierroksella yllätyksellisesti Forssan Koripojille.

 

LrNMKY on napsinut voittoja keskimäärin joka toisesta ottelustaan erinomaisen amerikkalaiskolmikkonsa Jason Conley-Matt Gibson-Greg Logins johdattamana. Conley, Gibson ja Logins ovat kirjanneet keskimäärin 62,1 pistettä ja napsineet 21,7 levypalloa ottelua kohden, joten Vilppaan kannalta heidän pysäyttämisensä on keskiviikkona voiton avain.

 

LrNMKY:n selkärangan muodostavat Conleyn, Gibsonin ja Loginsin lisäksi Antti Niskanen, Tuomas Viertola, Henri Välimaa, Anttoni Tapio sekä rymistelijäosaston sentteri Clifton Jones, jonka pelaaminen Salossa on epävarmaa. Jos Jones on ottelusta sivussa, on Vilppaasta erityisesti Shawn Atupemin noustava esille hyökkäyspäässä.

 

Vilppaan pisteykkönen on ollut 21,9 paunan keskiarvolla koreja säkittänyt Marcus Relphorde, jonka on vastattava LrNMKY:n amerikkalaiskolmikon korintekouhkaan. Troy Barnies on ollut myös parhaimmillaan jäätävä heittäjä, mutta epätasainen otteissaan.

 

Vilppaan kotimaisesta osastosta Jukka Kataja ja Eero Lehtinen ovat olleet viime kierroksella vireessä, mutta myös Alex Vaenerbergin, Mikael Sandbergin ja Samu Kaaresvirran on kannettava kortensa kekoon. Jos Vilpas saa LrNMKY:n amerikkalaiskolmikon nuhteeseen, Vilppaan jenkkikolmikosta vähintään kaksi nousee esille koritekijöinä ja salolaiset saavat pitkään yskähdelleen kaukoheittopelinsä raiteilleen, on kotijoukkue vahvoilla.

 

Korisliigaa: Salon Vilpas – Lappeenrannan NMKY URHOtv:lla keskiviikkona 27. helmikuuta klo 18:25 alkaen.

 

Lisätietoja: Otteluennakko

 

Asiat

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

23.4.2024 12:49 Korisliiga

Timo Heinoselle 4000 pudotuspeliminuuttia täyteen

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen rikkoi maanantaina ensimmäisenä pelaajana kautta aikain SM-playoffseissa 4000 otteluminuutin rajan.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

22.4.2024 12:44 Korisliiga

Kauhajoen ja Seagulls toinen välierä maanantaina vapaasti katsottavissa Jimillä

Korisfaneja hemmotellaan maanantaina, kun Korisliigan toiset välierät pelataan. Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin toinen välierä on vapaasti katsottavissa Jimiltä alkaen klo 18:15.

22.4.2024 12:39 Korisliiga

Riku Laine Tampereen Pyrintöön

Pyrintö on solminut uuden 1+1 muotoisen pelaajasopimuksen 26-vuotiaan Riku Laineen kanssa. Kahdeksan kautta Korisliigaa pelannut Laine tunnetaan kovana työntekijänä, joka on valmis taistelemaan joukkueensa eteen viimeiseen saakka.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

Näytä lisää vastaavia