Utah Jazzin Sean Sheldon vahvistaa Susijengin valmennusta

25.7.2023 11:42 Utah Jazzin apuvalmentajana viime vuodet toiminut michiganilaislähtöinen Sean Sheldon, 30, vahvistaa Susijengin valmennusjohtoa MM-kisakesän 2023 aikana. Aikaisemmin Gregg Popovichin apuvalmentajana San Antonio Spursissa työskennelleellä Sheldonilla on taustaa myös Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:sta sekä Euroopan ammattilaiskentiltä.

Sean Sheldon vahvistaa Susijengin valmennusta kesällä 2023. Kuvat: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Tutustuin Lassiin (Tuovi) ja Henrikiin (Dettmann) tammikuussa heidän Utahin vierailunsa yhteydessä. He seurasivat joukkueharjoituksiamme sekä yhteistreenejämme Laurin (Markkanen) kanssa ja juttelimme paljon koko viikon ajan, Sheldon taustoittaa.

- NBA-kauden päättymisen jälkeen sain Susijengiltä kyselyn mahdollisuudesta liittyä heidän valmennusjohtoonsa. Olin luonnollisesti kiinnostunut ja jotain Susijengiä kohtaan kokemastamme arvostuksesta kertoo sekin, että (Utah Jazzin) päävalmentaja Will Hardy ei epäröinyt hetkeäkään, kun kysyin, saanko viettää tämän kesän Suomessa ja Aasiassa.

Sheldon pelasi nelivuotisella NCAA-urallaan 111 ottelua William & Maryn yliopistossa ja ehti pelata viisi kuukautta ammattilaisena Sveitsin liigassa ennen uransa päättänyttä olkapäävammaa.

Sheldon liittyi kesällä 2019 San Antonio Spursin valmennusjohtoon videokoordinaattorin ominaisuudessa ja siirtyi Utah Jazziin apuvalmentajaksi Will Hardyn kutsusta kaudeksi 2022-23. Sheldonilla on myös kansainvälistä kokemusta Yhdysvaltain miesten maajoukkueen valmennusryhmästä.

- San Antonion vuosinani valmentaja Popovich toimi myös Team USA:n päävalmentajana. Will Hardy oli silloin yksi hänen apuvalmentajistaan ja teki paljon scoutingia. Minä puolestani sain työskennellä Hardyn apukätenä, joten kansainvälinen koripallo tuli tutuksi myös sitä kautta.

”Joukkue on todella yhtenäinen”

Sheldonsaapui Helsinkiin viime perjantai-iltana ja liittyi Susijengin matkaan maanantain päiväharjoituksissa. Vaikka otanta on ollut toistaiseksi pieni, Sheldon on vaikuttunut näkemästään – kentällä ja sen ulkopuolella.

- Ensimmäinen havaintoni Susijengistä on, että joukkue on todella yhtenäinen ja sen jäsenet nauttivat toistensa seurasta. Se ei ole itsestäänselvyys. Ensimmäisten treenien perusteella joukkueessa on paljon hyviä pelaajia ja tulee olemaan mielenkiintoista tutustua heihin paremmin seuraavina viikkoina, hän kommentoi.

- Olen kotoisin Michiganin Lake Traversesta järven rannalta, ja heti Helsinkiin päästyäni totesin, että tämähän on ihan kuin kotona olisi. Lisäksi kaikki ovat olleet äärimmäisen ystävällisiä ja vastaanottavaisia, mikä on helpottanut sopeutumista maahan ja joukkueeseen.

Alkaneen MM-kisakesän tavoitteikseen Sheldon asettaa paitsi Susijengin valmistamisen Aasian MM-kisoihin ja menestyksen siellä, myös kansainvälisen huipputason kokemuksen ammentamisen Utah Jazzin pelikautta 2023-24 varten.

- MM-kisat tulevat olemaan iso juttu, mutta meidän on luonnollisesti edettävä yksi peli kerrallaan. Tarvitsemme kaikki tulevat viikot saadaksemme itsemme valmiiksi Okinawaa varten. Rakennamme joukkuetta harjoitus ja ottelu kerrallaan ja toivottavasti saamme mahdollisuuden pelata maailman parhaiden joukossa Filippiineillä, Sheldon kuvailee.

- Valmentajana otan tietenkin tästä kokemuksesta irti sen, mitä saan ja toivottavasti palatessani kesän lopussa Utahiin minulla on takataskussani uusia hyökkäyssettejä, puolustuspelejä ja harjoitteita. Pyrkimyksemme on saada Lauri (Markkanen) pelaamaan Utah Jazzissa samalla tavalla vahvuuksiensa kautta kuin Susijengissä.

Tuovi: ”Susijengi saa innokkaan valmentajan”

Toisen kesänsä Susijengin päävalmentajana aloittanut Lassi Tuovi on hyvillään Susijengin ja Utah Jazzin yhä syvenevästä yhteistyöstä. Tuovi vietti itse heinäkuun alun Utah Jazzin kesäliigajoukkueen kanssa Salt Lake Cityssä ja Las Vegasissa.

- Kiitokset Henrikille (Dettmann) ja Utah Jazzin johdolle, että saivat välistämme yhteistyötä tiivistettyä entisestään. Toimintamme perustuu avoimuuden arvoon ja filosofiaan, jota tahdomme vaalia kaikessa, mitä teemme, Tuovi lausuu.

- Susijengi saa Seanissa joukkoonsa innokkaan valmentajan, joka tuo uusia näkökulmia päivittäiseen tekemiseen. Oppimista tapahtuu varmasti paljon puolin ja toisin.

Pähkinänkuoressa: Sean Sheldon

  • Syntynyt 26.5.1993
  • Kotikaupunki: Lake Traverse, Michigan
  • Valmentajana: Utah Jazz (apuvalmentaja) 2022-23, San Antonio Spurs (videokoordinaattori) 2021-22), San Antonio Spurs (apulaisvideokoordinaattori) 2019-21
  • Pelaajaura: William & Mary (NCAA) 2012-16, BC Winterthur (SUI) 2016-17
  • Maisterin tutkinto kinesiologiasta (Michigan State)
  • Naimisissa, kaksi lasta
 
2.3.2024 10:19 Susijengi

Susijengi säilytti 20. sijan FIBA:n maailmanrankingissa

Helmikuun EM-karsintaikkunassa yhden voiton ja yhden tappion kerännyt Susijengi on säilyttänyt viime syyskuussa saavuttamansa ennätyssijan FIBA:n miesten maailmanrankingissa. Susijengi jatkaa maailmanrankingin 20. sijalla Euroopan 13. korkeimmalle rankattuna miesten maajoukkueena.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

27.2.2024 11:34 Susijengi

Tuoville ja Salinille pykälänousuja kaikkien aikojen maaottelutilastoissa

Susijengin päävalmentajan tehtävään kesällä 2022 noussut Lassi Tuovi, 37, saavutti tukun ikonisia valmentajanimiä kaikkien aikojen valmennettujen miesten maaotteluiden tilastossa. Susikapteeni Sasu Salin nousi puolestaan pykälän pelattujen maaotteluiden listassa.

27.2.2024 11:07 Susijengi

Toijala komensi Viron historialliseen voittoon

Viidettä vuottaan Viron miesten maajoukkuetta komentava Jukka Toijala luotsasi joukkueensa kenties sen koripallohistorian makeimpaan voittoon, kun Viro peittosi maanantai-illan EM-karsintaottelussa Tallinnassa Liettuan. Voitto oli Viron koripallon historian ensimmäinen voitto Liettuasta miesten maajoukkuetasolla.

26.2.2024 21:27 Susijengi

Susijengi löysi taisteluilmeensä, nousi 17 pisteen takaa avausvoittoon EM-karsinnoissa

EM-karsintansa kotivoitolla Georgiasta avannut Tanska saapui maanantaina Espoo Metro Areenalle täynnä tulta ja tappuraa, upotti avauspuoliskolla liki kaiken mahdollisen ja karkasi 17 pisteen vierasjohtoon. Susijengi palasi kuitenkin pitkän tauon jälkeen perusasioihin ja säntäsi kollektiivisella esityksellä 5339-päisen kotikatsomon riemuksi 89–85 (42–58) -voittoon.

26.2.2024 11:38 Susijengi

Alexander Madsen: ”Me pelataan parhaimmillamme, kun ollaan ärsyttäviä”

Alexander Madsen, 29, on hyvässä paikassa koripalloilijana. Susijengin ison pään kouvolalaislähtöinen luottomies on saanut räjähtävän startin alkuvuoteen 2024 Espanjan liigassa CB Andorran paidassa. Samaan aikaan Susijengissä Madsenin rooli on vanha tuttu ja hän uskoo, että paras tulos tulee, kun pidetään kiinni perusasioista.

25.2.2024 20:54 Susijengi

Susijengi ja Tanska nimesivät tusinansa maanantain otteluun

Susijengi ja Tanska ovat nimenneet pelaajansa maanantai-illan EM-karsintaotteluun. Susijengin kokoonpanoon nousee Saksan Bundesliigan Tigers Tübingenia edustava Aatu Kivimäki. Ottelu pelataan maanantaina klo 18.30 Espoo Metro Areenalla.

25.2.2024 11:38 Susijengi

Lundbergin Tanska on Susijengille erilainen haaste

Vaikka Tanskaa ei laajalti tunnetakaan koripallomaana, aloitti joukkue EM-karsintaurakkansa kirivoitolla ennakkosuosikki Georgiaa vastaan kotonaan Århusissa. Tanska kävi jo edellisissä EM-karsinnoissa yhden korin päässä EM-kisoista ja hakee nyt Euroliiga-tähtensä Gabriel Lundbergin johdolla ensimmäistä EM-kisapaikkaa 70 vuoteen.

24.2.2024 12:34 Susijengi

Remu Raitanen: ”Varmasti ikimuistoisimpia kokemuksia omalla uralla”

Susijengin tarkkakätinen laituri Remu Raitanen, 26, esiintyi ennakkoluulottomasti ja kellotti tehokkaat peliminuutit myöhään perjantai-iltana, kun Susijengi haastoi MM-hopeamitalisti Serbian sen kotihallissa Belgradissa. Raitasen mukaan Susijengi pystyi Belgradin kuurouttavassa metelissä haastamaan Serbian niin kauan kuin pysyi pelisuunnitelmassaan.

Näytä lisää vastaavia