Vahva loppukausi lämmitti Koposta

15.6.2018 08:29 Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

Petteri Koponen pelasi toisen kautensa Barcelonassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelona joutui antautumaan Baskonialle ja näin finaalipaikka jäi joukkueelta haaveeksi.

- Baskonia oli hyvä ja pelasi paremmin kuin me. Meiltä loukkaantuivat Andorra-ottelusarjassa Pau Ribas ja Pierre Oriola ja se hieman vaikutti. Baskonialla oli kotietu ja he voittivat kaksi ensimmäistä peliään kotikentällä. Hoidettiin sitten kolmas, mutta Baskonia vei sitten neljännen jatkoajan jälkeen. Baskonia on hyvä jengi. Siitä osoituksena myös se, että he voittivat Real Madridin ensimmäisessä finaalissa, Koponen kertaa välieräsarjaa.

 

Kokonaisuudessaan Barcelonan kausi oli ailahteleva. Euroliigassa joukkue jäi kauas pudotuspeleistä ollen 13. ja Espanjan liigassa pelit loppuivat ennen mestaruustaistelua. Lohtua kuitenkin toi Espanjan cupin, Copa del Reyn, voitto.

- Oli mahtava voittaa Copa, Euroliiga oli pieni pettymys ja Espanjan liigassa halusimme finaaleihin. Aina, kun kauden päätteeksi voittaa pokaalin, niin se on hieno asia. Se ei ole koskaan helppoa ja cup on täällä iso juttu ja sitä arvostetaan korkealle.

 

Vammasta huolimatta käsi kuumana

 

Koposen kausi voidaan hyvin jakaa aikaan ennen ja jälkeen valmentajanvaihdoksen. Alkukaudesta vielä olkapään hermovamman kanssa taiteillut Koponen jäi vähälle vastuulle kesällä seuran päävalmentajaksi nimetyn Sito Alonson alaisuudessa, mutta tahti muuttui, kun Svetislav Pesic korvasi Alonson alkuvuodesta. Koponen nousi nopeasti Pesicin luottomieheksi ja Koponen kuului loppukauden Barcelonan ehdottomiin ykkösnimiin.

- Aika kaksipiippuinen kausi. Alkukaudesta oli käden kanssa ongelmia eikä luottoa tullut. Sitten valmentaja vaihtui ja käsi oli kunnossa ja pystyin pelaamaan viimeiset neljä kuukautta korkealla tasolla ja hyvin. Kaudesta jäi tietenkin parempi maku, kun loppukausi sujui hyvin, mutta mieluustihan sitä olisi koko kauden saanut vastuuta. Käsi meni koko ajan eteenpäin ja uuden valmentajan pelityyli sopi minulle paremmin, Koponen kertaa kauttaan.

Petskun heitto putosi tarkasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koposen roolina hyökkäyspäässä oli erityisesti olla kolmen pisteen heittojen täsmäase. Vaikka käsi vaivasi välillä heittämistä, pisti Koponen palloa tarkasti nailonsukasta läpi. Espanjan liigassa Koponen heitti kolmen pisteen heittonsa todella kovalla 50 prosentin tarkkuudella ja Euroliigassa kolmoset putosivat pussiin peräti 51,1 prosentin sihdillä.

- Aika yllättävää miten hyvin pystyin heittämään jo alkukaudesta ottaen huomioon käden kunnon. Vamman kanssa oppi kuitenkin elämään ja tiesin mitä liikkeitä pystyin milloinkin tekemään. Loppukaudesta peli sekä käsi tuntuivat paremmilta ja viimeiset neljä kuukautta menivät tosi hyvin ja siitä jäi itselle kiva fiilis.

 

Barcelonalla on optio Koposen kanssa ensi kaudesta, mutta varmuutta ensi kauden osoitteesta ei vielä ole. Koponen odottaa Barcelonan ratkaisua maltillisesti.

- Vielä ei ole varmuutta kuka joukkuetta valmentaa ensi kaudella ja Barcelona voi ostaa option halutessaan ulos. Toivottavasti ratkaisu ei veny hirveän pitkälle, valottaa Koponen tilannettaan.

 

Hänellä ei olisi mitään Barcelonaan jäämistä vastaan.

- Tämä on varmasti yksi parhaista kaupungeista Euroopassa ja ilomielin jäisin vielä tänne. Tämä on niitä ammattilaisen jännittäviä hetkiä. Jos pitää etsiä uutta seuraa, niin sitten katsotaan mitä on tarjolla.

 

MM-karsintaotteluihin motivoituneena

 

Koponen ei ehdi kauaa levätä seurajoukkuekautensa päättymisen jälkeen, sillä edessä siintävät jo MM-karsintaottelut. Susijengi aloittaa valmistautumisensa tuleviin Tshekki- ja Islanti-peleihin maanantaina.

- Tässä on pistetty kämppää vähän kuntoon ja pakkailtu ja maanantaina alkavat taas treenit. Heinäkuussa on sitten aikaa hieman lomailla.

Susijengi kokoontuu taas Petteri Koposen ja Lauri Markkasen johdolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen ei päässyt aikaisempiin karsintapeleihin mukaan ja odottaa paluuta Susijengiin vesi kielellä.

- Se tuo lisämotivaatiota, kun en päässyt talvella maajoukkueen mukaan. Toivottavasti pystymme ottamaan näistä kaksi voittoa. Tshekki on tietenkin vieraissa tosi paha ja täyden kotikatsomon edessä meidän pitää pystyä hoitamaan Islanti. Siitä tulee hieno ottelu, hekumoi Koponen.

 

Lisätietoja: Petteri Koposen tilastot Espanjan liigassa
Lisätietoja: Petteri Koposen tilastot Euroliigassa

Henkilöt

 
7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

Näytä lisää vastaavia