Vahva loppukausi lämmitti Koposta

15.6.2018 08:29 Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

Petteri Koponen pelasi toisen kautensa Barcelonassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelona joutui antautumaan Baskonialle ja näin finaalipaikka jäi joukkueelta haaveeksi.

- Baskonia oli hyvä ja pelasi paremmin kuin me. Meiltä loukkaantuivat Andorra-ottelusarjassa Pau Ribas ja Pierre Oriola ja se hieman vaikutti. Baskonialla oli kotietu ja he voittivat kaksi ensimmäistä peliään kotikentällä. Hoidettiin sitten kolmas, mutta Baskonia vei sitten neljännen jatkoajan jälkeen. Baskonia on hyvä jengi. Siitä osoituksena myös se, että he voittivat Real Madridin ensimmäisessä finaalissa, Koponen kertaa välieräsarjaa.

 

Kokonaisuudessaan Barcelonan kausi oli ailahteleva. Euroliigassa joukkue jäi kauas pudotuspeleistä ollen 13. ja Espanjan liigassa pelit loppuivat ennen mestaruustaistelua. Lohtua kuitenkin toi Espanjan cupin, Copa del Reyn, voitto.

- Oli mahtava voittaa Copa, Euroliiga oli pieni pettymys ja Espanjan liigassa halusimme finaaleihin. Aina, kun kauden päätteeksi voittaa pokaalin, niin se on hieno asia. Se ei ole koskaan helppoa ja cup on täällä iso juttu ja sitä arvostetaan korkealle.

 

Vammasta huolimatta käsi kuumana

 

Koposen kausi voidaan hyvin jakaa aikaan ennen ja jälkeen valmentajanvaihdoksen. Alkukaudesta vielä olkapään hermovamman kanssa taiteillut Koponen jäi vähälle vastuulle kesällä seuran päävalmentajaksi nimetyn Sito Alonson alaisuudessa, mutta tahti muuttui, kun Svetislav Pesic korvasi Alonson alkuvuodesta. Koponen nousi nopeasti Pesicin luottomieheksi ja Koponen kuului loppukauden Barcelonan ehdottomiin ykkösnimiin.

- Aika kaksipiippuinen kausi. Alkukaudesta oli käden kanssa ongelmia eikä luottoa tullut. Sitten valmentaja vaihtui ja käsi oli kunnossa ja pystyin pelaamaan viimeiset neljä kuukautta korkealla tasolla ja hyvin. Kaudesta jäi tietenkin parempi maku, kun loppukausi sujui hyvin, mutta mieluustihan sitä olisi koko kauden saanut vastuuta. Käsi meni koko ajan eteenpäin ja uuden valmentajan pelityyli sopi minulle paremmin, Koponen kertaa kauttaan.

Petskun heitto putosi tarkasti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koposen roolina hyökkäyspäässä oli erityisesti olla kolmen pisteen heittojen täsmäase. Vaikka käsi vaivasi välillä heittämistä, pisti Koponen palloa tarkasti nailonsukasta läpi. Espanjan liigassa Koponen heitti kolmen pisteen heittonsa todella kovalla 50 prosentin tarkkuudella ja Euroliigassa kolmoset putosivat pussiin peräti 51,1 prosentin sihdillä.

- Aika yllättävää miten hyvin pystyin heittämään jo alkukaudesta ottaen huomioon käden kunnon. Vamman kanssa oppi kuitenkin elämään ja tiesin mitä liikkeitä pystyin milloinkin tekemään. Loppukaudesta peli sekä käsi tuntuivat paremmilta ja viimeiset neljä kuukautta menivät tosi hyvin ja siitä jäi itselle kiva fiilis.

 

Barcelonalla on optio Koposen kanssa ensi kaudesta, mutta varmuutta ensi kauden osoitteesta ei vielä ole. Koponen odottaa Barcelonan ratkaisua maltillisesti.

- Vielä ei ole varmuutta kuka joukkuetta valmentaa ensi kaudella ja Barcelona voi ostaa option halutessaan ulos. Toivottavasti ratkaisu ei veny hirveän pitkälle, valottaa Koponen tilannettaan.

 

Hänellä ei olisi mitään Barcelonaan jäämistä vastaan.

- Tämä on varmasti yksi parhaista kaupungeista Euroopassa ja ilomielin jäisin vielä tänne. Tämä on niitä ammattilaisen jännittäviä hetkiä. Jos pitää etsiä uutta seuraa, niin sitten katsotaan mitä on tarjolla.

 

MM-karsintaotteluihin motivoituneena

 

Koponen ei ehdi kauaa levätä seurajoukkuekautensa päättymisen jälkeen, sillä edessä siintävät jo MM-karsintaottelut. Susijengi aloittaa valmistautumisensa tuleviin Tshekki- ja Islanti-peleihin maanantaina.

- Tässä on pistetty kämppää vähän kuntoon ja pakkailtu ja maanantaina alkavat taas treenit. Heinäkuussa on sitten aikaa hieman lomailla.

Susijengi kokoontuu taas Petteri Koposen ja Lauri Markkasen johdolla. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen ei päässyt aikaisempiin karsintapeleihin mukaan ja odottaa paluuta Susijengiin vesi kielellä.

- Se tuo lisämotivaatiota, kun en päässyt talvella maajoukkueen mukaan. Toivottavasti pystymme ottamaan näistä kaksi voittoa. Tshekki on tietenkin vieraissa tosi paha ja täyden kotikatsomon edessä meidän pitää pystyä hoitamaan Islanti. Siitä tulee hieno ottelu, hekumoi Koponen.

 

Lisätietoja: Petteri Koposen tilastot Espanjan liigassa
Lisätietoja: Petteri Koposen tilastot Euroliigassa

Henkilöt

 
16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Näytä lisää vastaavia