Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

19.5.2018 19:12 Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Anton Odabasi pelasi nousujohteisen kauden Turkissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Odabasi pelasi toisen kautensa Turkin liigan Trabzonsporin joukkueessa. Joukkueen kausi oli karikkoinen, sillä taival FIBA Europe Cupissa katkesi jo karsintakierroksella ja sarjassa se taisteli loppukierroksille saakka sarjapaikastaan. Kauteen mahtui myös valmentajan vaihdos sekä palkanmaksuvaikeudet, jonka johdosta joukkueen amerikkalaispelaajat boikotoivat pelejä ja harjoituksia, jonka jälkeen he saivat lähteä. Odabasin vastuu jäi alkukaudesta vähiin, mutta amerikkalaispelaajien lähdettyä hän sai näyttöpaikkansa ja käytti sen erinomaisesti hyväkseen.

 

Kauden viidessä viimeisessä pelissä peliaikaa tuli keskimäärin noin 28 minuuttia ja tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti päätöspeleissä 13,8 pistettä ja 6,2 levypalloa. Kahdesti hän rikkoi myös 20 pisteen rajan ja kertaalleen hän merkkautti komeasti tupla-tuplan.

- Alkukausi oli sekava sekä joukkueelta että itseltäni. Ei tullut peliaikaa, valmentaja vaihtui ja sitten oli paljon kentän ulkopuolista sählinkiä. Jos yrittää löytää ne positiiviset asiat, niin oman kehityksen kannalta menin kuitenkin kauden aikana eteenpäin. Treeneissä pääsi aina pelaamaan menestyneitä jenkkejä vastaan ja loppukaudesta sain myös mahdollisuuden näyttää, että ne treeneissä opitut asiat toimivat myös peleissä. Olin isossa roolissa, kun otimme tärkeän voiton pelissä, jossa ratkaisimme sarjapaikkamme. Se toi tosi paljon itseluottamusta, Odabasi kertaa kautta.

 

Kausi Turkissa oli Odabasille kolmas peräkkäinen, joista ensimmäinen meni Denizli Basketissa ja kaksi seuraavaa Trabzonsporissa. Aikaan ovat mahtuneet omat vaikeutensa sekä myös onnistumisia.

- Tämän kolmen Turkissa vietetyn vuoden jälkeen voi sanoa, että peliaikaan vaikuttavat myös kentän ulkopuoliset asiat hyvin paljon. Siihen päälle tulevat vielä palkkojen myöhästelyt. Joka paikassa on kuitenkin omat haasteensa ja olen yrittänyt kääntää asiat positiivisesti ja keskittyä niihin asioihin joihin voin itse vaikuttaa. Loppukaudesta vastuuta ja sitä kautta onnistumisia sitten tuli.  Kun sain mahdollisuuden, niin näki että ne treeneissä tehdyt asiat pystyi tekemään myös peleissä ja se toi sellaisen buustin itseluottamukseen. Se auttoi varmasti myös tulevaa kautta ajatellen.

 

MM-karsintaottelut seuraavana haasteena

 

Tulevaisuutensa suhteen Odabasi ei ole vielä tehnyt päätöksiä, vaan pohtii tarkkaan jatkosuunnitelmansa.

- Ensi kautta en ole vielä hirveästi miettinyt ja katsotaan mitä tuleman pitää. Ei tässä ole suurta kiirettä ja punnitsen vaihtoehdot rauhassa.

Anton Odabasi on esiintynyt ennakkoluulottomasti Susijengin paidassa. (Kuva: Ville Vuorinen)
 

Kauden aikana Odabasi pääsi debytoimaan myös Susijengin paidassa MM-karsintojen aikana. Odabasia uudet maajoukkueikkunat miellyttävät ja hän odottaa innolla kesä-heinäkuun vaihteen Tshekki- ja Islanti-otteluita.

- Maajoukkueikkunassa on aina molemmat puolensa. Joku saattaa sanoa, että matkustelu kuluttaa kroppaa lisää, mutta mielestäni se on samalla myös hyvää vastapainoa kaudelle. Siinä pääsi käymään kotona muutaman päivän ja näki kavereita ja sitten maajoukkueen mukaan. Maajoukkue on kunnia-asia ja on ollut hienoa päästä pelaamaan. On hieno tunne, kun pystyy auttamaan joukkuetta ja se on erityisen tärkeää maajoukkueessa. Toivon mukaan pystymme ottamaan tärkeät voitot seuraavista maaotteluista.

 

Lisätietoja: Anton Odabasin tilastot Turkin liigassa

Henkilöt

 
1.6.2023 11:40 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla hyvä henkilökohtainen kausi Saksassa – ”Kausi lähti hyvin rullaamaan”

Susijengin takamies Edon Maxhuni, 25, pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigaa ja FIBA Europe Cupia pelanneessa Merlins Crailsheimissa. Vaikka kausi ei mennyt joukkueelta odotusten mukaan, niin Maxhuni esiintyi vakuuttavasti.

26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

26.9.2022 19:37 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Shawn Hopkins yhdessä Romaniassa – ”Tämä auttaa kumpaakin”

Tampereen murre tulee tällä kaudella tutuksi romanialaisen SCMU Craiovan pukukopissa, kun Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä joukkueen kanssa sopimukset. Ystävykset pääsevät tositoimiin jo tiistaina alkavissa FIBA Europe Cupin karsinnoissa.

23.6.2022 18:38 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla hankala kausi Belgiassa – ”En ole ihan sataprosenttisen tyytyväinen”

Topias Palmi siirtyi kesken kauden belgialaisseura Limburg Unitediin. Palmi väläytteli kauden aikana ja pääsi juhlimaan Belgian cupin voittoa, mutta kokonaisuudessaan kausi Belgiassa oli Palmille hankala.

22.6.2022 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen yllätti jopa itsensä kauden aikana – ”En lähtenyt mahdottoman isoilla odotuksilla”

Elias Valtonen osoitti, ettei hyppäys Saksan kakkostasolta Euroopan kovimpaan kansalliseen liigaan ole euralaislähtöiselle nuorukaiselle ponnistus eikä mikään. Sekä Valtonen että hänen seurajoukkueensa Manresa pelasivat erinomaisen kauden.

21.6.2022 20:54 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen odottaa hienoa Susijengi-kesää – ”Toivottavasti jengi löytää paikalle peleihin”

Alexander Madsen vietti menestyksekkäät, mutta vaiherikkaat kolme kautta latvialaisen VEF Riian riveissä. Seuraavaksi edessä siintää kiireinen kesä Susijengin kanssa.

Näytä lisää vastaavia