Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

19.5.2018 19:12 Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Anton Odabasi pelasi nousujohteisen kauden Turkissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Odabasi pelasi toisen kautensa Turkin liigan Trabzonsporin joukkueessa. Joukkueen kausi oli karikkoinen, sillä taival FIBA Europe Cupissa katkesi jo karsintakierroksella ja sarjassa se taisteli loppukierroksille saakka sarjapaikastaan. Kauteen mahtui myös valmentajan vaihdos sekä palkanmaksuvaikeudet, jonka johdosta joukkueen amerikkalaispelaajat boikotoivat pelejä ja harjoituksia, jonka jälkeen he saivat lähteä. Odabasin vastuu jäi alkukaudesta vähiin, mutta amerikkalaispelaajien lähdettyä hän sai näyttöpaikkansa ja käytti sen erinomaisesti hyväkseen.

 

Kauden viidessä viimeisessä pelissä peliaikaa tuli keskimäärin noin 28 minuuttia ja tilastokeskiarvoikseen hän merkkautti päätöspeleissä 13,8 pistettä ja 6,2 levypalloa. Kahdesti hän rikkoi myös 20 pisteen rajan ja kertaalleen hän merkkautti komeasti tupla-tuplan.

- Alkukausi oli sekava sekä joukkueelta että itseltäni. Ei tullut peliaikaa, valmentaja vaihtui ja sitten oli paljon kentän ulkopuolista sählinkiä. Jos yrittää löytää ne positiiviset asiat, niin oman kehityksen kannalta menin kuitenkin kauden aikana eteenpäin. Treeneissä pääsi aina pelaamaan menestyneitä jenkkejä vastaan ja loppukaudesta sain myös mahdollisuuden näyttää, että ne treeneissä opitut asiat toimivat myös peleissä. Olin isossa roolissa, kun otimme tärkeän voiton pelissä, jossa ratkaisimme sarjapaikkamme. Se toi tosi paljon itseluottamusta, Odabasi kertaa kautta.

 

Kausi Turkissa oli Odabasille kolmas peräkkäinen, joista ensimmäinen meni Denizli Basketissa ja kaksi seuraavaa Trabzonsporissa. Aikaan ovat mahtuneet omat vaikeutensa sekä myös onnistumisia.

- Tämän kolmen Turkissa vietetyn vuoden jälkeen voi sanoa, että peliaikaan vaikuttavat myös kentän ulkopuoliset asiat hyvin paljon. Siihen päälle tulevat vielä palkkojen myöhästelyt. Joka paikassa on kuitenkin omat haasteensa ja olen yrittänyt kääntää asiat positiivisesti ja keskittyä niihin asioihin joihin voin itse vaikuttaa. Loppukaudesta vastuuta ja sitä kautta onnistumisia sitten tuli.  Kun sain mahdollisuuden, niin näki että ne treeneissä tehdyt asiat pystyi tekemään myös peleissä ja se toi sellaisen buustin itseluottamukseen. Se auttoi varmasti myös tulevaa kautta ajatellen.

 

MM-karsintaottelut seuraavana haasteena

 

Tulevaisuutensa suhteen Odabasi ei ole vielä tehnyt päätöksiä, vaan pohtii tarkkaan jatkosuunnitelmansa.

- Ensi kautta en ole vielä hirveästi miettinyt ja katsotaan mitä tuleman pitää. Ei tässä ole suurta kiirettä ja punnitsen vaihtoehdot rauhassa.

Anton Odabasi on esiintynyt ennakkoluulottomasti Susijengin paidassa. (Kuva: Ville Vuorinen)
 

Kauden aikana Odabasi pääsi debytoimaan myös Susijengin paidassa MM-karsintojen aikana. Odabasia uudet maajoukkueikkunat miellyttävät ja hän odottaa innolla kesä-heinäkuun vaihteen Tshekki- ja Islanti-otteluita.

- Maajoukkueikkunassa on aina molemmat puolensa. Joku saattaa sanoa, että matkustelu kuluttaa kroppaa lisää, mutta mielestäni se on samalla myös hyvää vastapainoa kaudelle. Siinä pääsi käymään kotona muutaman päivän ja näki kavereita ja sitten maajoukkueen mukaan. Maajoukkue on kunnia-asia ja on ollut hienoa päästä pelaamaan. On hieno tunne, kun pystyy auttamaan joukkuetta ja se on erityisen tärkeää maajoukkueessa. Toivon mukaan pystymme ottamaan tärkeät voitot seuraavista maaotteluista.

 

Lisätietoja: Anton Odabasin tilastot Turkin liigassa

Henkilöt

 
4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia