Vesa Walldén pitkän ja ansiokkaan uran jälkeen Koripalloliitosta eläkkeelle

12.5.2023 14:50 Suomen Koripalloliitossa 34 vuotta työskennellyt Vesa Walldén on siirtynyt eläkkeelle. Liittokouluttajasta aina toiminnanjohtajaksi koripalloväkeä palvelleen ”Puken” läksiäisiä vietettiin liitossa 12.5.

Walldénin työura Koripalloliitossa oli monipuolinen. Hän työskenteli muun muassa nuorisopäällikkönä, aluepäällikkönä, markkinointipäällikkönä, maajoukkuepäällikkönä sekä toiminnanjohtajana. 

- Olen koripallon avulla saanut ikuisia ystävyyksiä sekä oman että monien muidenkin lajien parista, Hangosta aina Savukoskelle saakka. Monet tietävät, että mulla on perhanan hyvä muisti ja tulen hyödyntämään sitä muistamalla teitä kaikkia ikuisella lämmöllä, toteaa Puke tuttu pilke silmäkulmassaan. 

Puken läksiäisiä vietettiin liitossa 12.5.
Puken läksiäisiä vietettiin liitossa 12.5.

Walldènin rakkaus ja palo koripalloon syttyi Wartti Basketissa 1975, eikä pala loppuun eläkevuosillakaan. Puken lajimeriitteihin lukeutuu mm. A-poikien Suomen mestaruus Helsingin NMKY:ssä sekä myöhemmin NKL-Panttereiden B-poikien valmentajana. 

Koripalloliitto pääsi nauttimaan Puken innosta ja osaamisesta loppuvuodesta 1986, kun hän aloitti työuransa liittokouluttajana. Tehtävät kasvoivat nopeasti ja pian hän jo vastasi muun muassa valtakunnallisista Kultapossu-turnauksista sekä Terveet ympyrät -kokonaisuudesta. Nuorisopainotteisen työn kruunasi Puken luoma valtakunnallinen katukoriskiertue, joka muistetaan kenties parhaiten Dumle Street Basket -kiertueena. 

Nyt 3X3-koriksen kasvaessa räjähdysmaisesti maailmalla, voi todeta katukoriskiertueen olleen todellinen edelläkävijä. Sen lisäksi, että se joka kesä innosti nuoria lajin pariin kymmenillä paikkakunnilla kautta maan, ansaitsi SA-INT Kiertue -nimellä kulkenut tapahtuma Puolustusvoimien kunniamaininnan keräämällä vuosittain yli 5000 varuskuntalaista liikkumaan ja kisaamaan keskenään katukoriksessa. 

1990-luvun alkupuolella Walldénista tuli Keskisen alueen aluepäällikkö ja vuonna 1995 Eteläisen alueen aluepäällikkö. Jätettyään Koripalloliiton tehtävät 2007, Walldén valittiin jo samana vuonna liittovaltuustoon. Paluu liiton palkkalistoille tapahtui 2010, kun hänet kutsuttiin toiminnanjohtajaksi. Vuonna 2016 Walldén siirtyi liiton myyntitiimiin, jossa hän keskittyi erityisesti Korisliigan kehittämiseen sekä palvelemaan koripalloväkeä aina eläkkeelle siirtymiseensä saakka. 

Muiden töidensä ohella Walldén toimi muun muassa Koripallosäätiön toimitusjohtajana 2016-22 ja oli aktiivisesti synnyttämässä Baltic Sea Basketball Cupia. Erikseen on mainittava Puken panos joukkuepalloilulajien ja voimisteluliiton yhteisen tj-verkoston synnyssä, joka jatkaa tänä päivänäkin kasvuaan ja vaikuttavuuttaan. Walldénilla oli näppinsä tiukasti pelissä myös Susijengi-tarinan syntyhetkillä. 

Vesa Walldén ja Hanno Möttölä kauan aikaa sitten... Kuva: Koripalloliitto
Vesa Walldén ja Hanno Möttölä kauan aikaa sitten... Kuva: Koripalloliitto

Walldén on seurannut läheltä ja ollut merkittävä tekijä suomalaisen koripallon menestystarinassa. 

- On ollut etuoikeus nähdä rakkaan lajin kasvu sieltä 70-luvulta aina tähän hetkeen ja tehdä töitä sen eteen näin monessa eri roolissa. Vaikka toki vanhoja on aina kiva muistella, niin koriksen osalta en haikaile 
sinne 80-luvulle, vaan tervehdin ilolla ja innolla tätä nykyhetkeä, koriksen vallatessa isot areenat ja kiinnostuksen jatkaessa räjähdysmäistä kasvuaan. 

Suomen Koripalloliitto toivottaa Pukelle ansaittuja eläkepäiviä. 

Nähdään peleissä! 

 
22.9.2023 12:57 Koripalloliitto

Koripalloliitto on julkaissut nuorten pelaajien rekrytoinnin ja pelaajasiirtojen eettisen toimintamallin

Uusi koripallokausi on käynnistynyt tai käynnistymässä pian koko Suomessa. Koripalloliitto haluaa muistuttaa kaikkia toimijoita vastuullisesta ja eettisestä toiminnasta lasten ja nuorten kanssa toimittaessa.

18.9.2023 09:50 Valmentajat

Suomen kahdesti EM-lopputurnaukseen johdattanut Eero Saarinen Valmentajien Kunniagalleriaan

Eero Saarinen johdatti Suomen naisten maajoukkueen EM-lopputurnauksiin 1980 ja 1981. Saarinen on Koripallovalmentajat ry:n ja Suomen Ammattivalmentajat ry:n perustajajäsen. Saarinen nimettiin kunniagalleriaan Olympiapäivänä 16.9.

15.9.2023 10:15 Koripalloliitto

Koripallon Suomen mestari Lotta Hamari aloitti eduskunnassa

Lotta Hamari (sd.) nousi eduskuntaan varasijalta, kun entinen pääministeri Sanna Marinin jatkaa uraansa muissa tehtävissä. Hän on tuttu koripalloväelle niin pelikentiltä kuin sen reunamilta.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

16.6.2023 08:00 Koripalloliitto

Koripalloliitto hakee viestintä- ja markkinointipäällikköä

Suomalainen koripallo on ollut nousujohteisella kehitysuralla jo hyvän aikaa. Ja lisää on tulossa. Haluatko olla mukana? Suomen Koripalloliitto hakee määräaikaiseen työsuhteeseen viestintä- ja markkinointipäällikköä.

7.6.2023 10:40 Koripalloliitto

Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

20.3.2023 17:04 Susijengi

Tuore tutkimus: koripallo kovassa nosteessa Suomessa

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on tutkinut 18:tta kertaa suomalaisten kiinnostusta urheilua kohtaan. Koripallo nousi lajien välisessä kiinnostuksessa ensimmäistä kertaa kymmenen kärkeen.

2.3.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi ennätysmäärän stipendejä, 115 nuorelle tukea

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi helmikuussa 115 stipendiä vähävaraisien perheiden koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

13.2.2023 09:00 Koripalloliitto tiedottaa

Korisbuumi jatkaa kasvuaan: koripallo toista vuotta peräkkäin uuteen lisenssiennätykseen

Suomalaisessa koripallossa on jälleen tehty uusi lisenssiennätys. Tällä kaudella lajissa on nähty harrastajia lajin ennätysmäärä, kun lisenssimäärässä ylitettiin aiempi, viime vuonna tehty lisenssiennätys.

2.2.2023 11:00 Tukijärjestelmät

Vähävaraisten perheiden koripalloharrastusta tukevalle We deliver -rahastolle merkittävä lahjoitus

We deliver -rahasto on saanut nimettömänä pysyttelevältä taholta suuren rahallisen lahjoituksen. Suomen Koripalloliiton ja PostNordin yhteistyön myötä perustettu rahasto on avustanut vähävaraisia perheitä pysymään koripalloharrastuksessa vuodesta 2018.

1.2.2023 09:45 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto hakee kiertue- ja viestintäavustajaa kesän tapahtumiin

Sykkiikö sydämesi koripallolle ja olet kesätöitä vailla? Etsimme joukkoomme ensi kesäksi reipasta ja oma-aloitteista vahvistusta varmistamaan hauskojen koristapahtuminen onnistunut läpivienti.

16.1.2023 12:20 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 31.1. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 12. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea tiistaihin 31.1. mennessä.

19.12.2022 18:09 Susijengi

Henrik Dettmann ehdolle eduskuntavaaleihin

Suomalaisen urheilun ja koripallon ikonisimpiin hahmoihin lukeutuva Henrik Dettmann, 64, asettuu ehdolle kevään 2023 eduskuntavaaleissa.

16.12.2022 11:35 Koripalloliitto

Koululaiskysely 2022: koripallo kiinnostaa nuorten keskuudessa

Joulukuun puolessa välissä julkaistu koululaiskysely kartoittaa lasten ja nuorten harrastushaluja. Valtakunnalliseen koululaiskyselyyn vastasi yli 160 000 ala- ja yläkoululaista ympäri Suomea yli 1 500 eri koulusta.

29.11.2022 08:39 Seurat

Parempaa korista -webinaarit tuomaan lisäarvoa seuroille

Koripalloliitto käynnistää uuden webinaarikokonaisuuden tarjoamalla jäsenseuroilleen maksuttoman etätapaamisen, jonka tarkoituksena on tukea seuroja vaihtuvin aihepiirein. Seuraava järjestetään 8.12., jolloin aiheena on seuratoiminnan mahdolliset EU-rahoitukset.

22.11.2022 12:26 Koripalloliitto

Koripalloliitolle Liikunnan yhdenvertaisuus -tunnustuspalkinto

Palkinnon myönsi tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen valtakunnallisille ja alueellisille liikuntaa edistäville järjestöille ansiokkaista yhdenvertaisuussuunnitelmista ja niiden toimeenpanosta.

18.10.2022 13:09 Seura tiedottaa

Tulevaisuuden työelämätaidot HBA:n opetussuunnitelman keskiössä

Helsinki Basketball Academylle on luotu opetussuunnitelma, jonka keskeisenä ajatuksena on, että nuori kehittyy lukion aikana sekä opiskelijana että urheilijana. Nyt julkaistu koripallon ja HBA:n opetussuunnitelma on yksi ensimmäisistä lajiliittokohtaisista opetussuunnitelmista.

12.10.2022 11:14 Koripalloliitto

Neljän koripalloseuran yhteiskunnallinen arvo laskettu UEFA SROI -mallinnuksella

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun suomalaisen koripalloseuran yhteiskunnallinen arvo mitattiin. UEFA SROI on työväline, jolla mitataan urheiluseuran sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa. Koripalloliitto osallistui Palloliiton pilottihankkeeseen neljän jäsenseuran kanssa.

Näytä lisää vastaavia