Veto, EBT ja Ponteva kasvattivat voittotilejään

4.3.2017 Naisten Korisliigan lauantaikierroksella voitot itselleen nappasivat Forssan Alun kotonaan lukemin 97-66 (47-31) kaatanut Vimpelin Veto, vajaamiehisestä Äänekosken Huimasta 60-67 (32-28) -vierasvoiton hakenut Espoo Basket Team sekä runkosarjavoittonsa jo varmistanut HyPo, joka peittosi Kouvottaret kotonaan 88-78 (41-34).

Anni Kujala oli Vimpelin Vedon tehokkaimpia Forssan Alkua vastaan.

Tierra Hendersonin EBT haki yllätysvoiton Äänekoskelta.

Henna Salomaan ranne lauloi kauniisti, kun HyPo peittosi Kouvottaret. Kuvat: Francois Perthuis, EBT & Kai Kilappa.

Vimpelissä FoA vei ensimmäiset kaksi minuuttia nimiinsä 0-6, mutta Veto nousi nopeasti rinnalle ja siirtyi kuskin paikalle Wilesia Hardyn (18/3/9 syöttöä) onnistumisten ja Anni Kujalan (15/1) kolmosten turvin. Alku pysyi kuitenkin tahdissa mukana ja avauskymppi päättyi 22-17 -kotijohtoon.

Noora Järvikangas (19/2) sytytti kotijoukkueen liekkeihin rokottamalla entistä joukkuettaan kolmella perättäisellä kolmen pisteen heitolla toisen neljänneksen puolivälissä ja siivitti emännät 14 pisteen karkuun. Puoliajalle Vimpelissä mentiin ViVen 47-31 -johdossa.

-Todella hyvä esitys koko joukkueelta. Pelaajat nauttivat pelaamisesta, luottivat itseensä ja pelasivat joukkueelle. Heitot upposivat uskomattomasti ja peräti kuusi meidän pelaajaa teki yli kymmenen pistettä, ViVe-luotsi Jarkko Havu iloitsi.

Kotijoukkue sai itseluottamuksen kohdilleen vahvasta toisesta neljänneksestä ja jatkoi heittoiloittelua myös puoliajan jälkeen, eikä forssalaiset saaneet takaa-ajoaan käyntiin, vaan ero pysyi tukevasti 20 pisteen tuntumassa.

Viimeinen neljännes ei kotiyleisölle suurempaa jännitystä tuonut, mutta ilon aiheita kotijoukkueen hyökkäyspään onnistumisista sitäkin enemmän. Päätöskymppi kirjattiin kotijoukkueelle 29-18 ja näin ollen ViVe nappasi kolmannen perättäisen voittonsa.

Alun tehokkaimmat olivat 20 pistettä tehtaillut Ashley Clark sekä Tyonna Snow (19/4).

Ottelutilastot: Veto - Alku

Huiman taistelu ei riittänyt

Kaksi avausviisikon pelaajaansa hiljattain Forssan Alkuun ja Espoo Unitediin menettänyt Huima tuli otteluun ennakkoluulottomasti ja vei kotimaisten pelaajiensa onnistumisten avulla avausneljänneksen 16-6.

Emäntien johto säilyi läpi ensimmäisen puoliajan, eikä Huima päästänyt vieraita johtoasemaan, vaikka EBT tulikin kovaa rinnalle ja jopa tasoihin. Puoliajalla kotijohto oli neljä pistettä (32-28).

Karoliina Rytkösen (12/0) ja Kenya Robinsonin (18/10) onnistumiset pitivät kotijoukkueen johdossa myös läpi kolmannen neljänneksen, eikä hyökkäyspelinsä kanssa tuskaillut EBT onnistunut vieläkään nousemaan ohi. Päätösneljännekselle lähdettiin kutkuttavassa 43-41 tilanteessa.

Heti viimeisen neljänneksen alkajaisiksi EBT karkasi kahdeksan pisteen johtoon kahdella kolmosellaan ja kapealla rosterilla operoinut Huima ei tahtonut enää pysyä enää vieraiden vauhdissa, vaan Tierra Hendersonin (18/5) kolmonen minuutti ennen loppua oli viimeinen naula Huiman arkkuun.

Huimalta lisäksi pirteästi esiintyivät Henna-Riikka Paajanen (10/4) sekä Batabe Zempare (10/9). Voittajilta Hendersonia säesti upean ottelun pelannut Lotta Aaltonen (19/6).

Ottelutilastot: Huima - EBT

Kouvottaret kiusasi, HyPo kesti

Runkosarjavoittonsa jo varmistanut Hyvinkään Ponteva karkasi kotikentällään Kouvottarista kolmannen jakson puolenvälin lähestyessä jo yhdentoista pisteen johtoon (53-42), mutta pudotuspelipaikasta taistelevat kouvolalaiset eivät lannistuneet, vaan rynnistivät Whitney Frazier (21/9) johtotähtenään piste-eron kahteen.

Meral Bedretdinin (5/2) onnistunut kolmonen ja kaksi vapaaheittoa palauttivat tahtipuikon Pontevalle päätösjakson puolivälissä. Pontevan puolustuksen asetuttua kohdalleen Bria Goss (14/7/5 syöttöä) ja Henna Salomaa (19/3/4 syöttöä) kasvattivat turvavälin kymmeneen pisteeseen. Voitto merkittiin Pontevalle lukemin 88-78 (41-34).

Hyvinkääläisten tehot jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken. Kaikki yhdeksän vapaaheittoaan upottanut Salomaa, jälleen kerran tuhojaan korin alla tehnyt Taru Tuukkanen (11/14/7 syöttöä/4 riistoa/2 blokkia), tarkasti kakkosensa nostellut Niina Laaksonen (16/7), hyvinkääläisten pelinrakennuksesta vastannut Anni Jämsä (12/1/3 syöttöä) ja joukkueen taisteluhengen ilmentymä Goss viimeistelivät kaikki kaksinumeroiset pisteet.

Kouvottarien parhaat olivat Frazier ja Jacqueline Luna-Castro (20/5).

Ottelutilastot: HyPo - Kouvottaret

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.