Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

6.5.2022 20:33 Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

Lee Skinner viilettää kauhajokelaisyleisön edessä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoen ja Salon Vilppaan väliset miesten Korisliigan finaalit ovat kolmanteen otteluun asti olleet yhtäältä tasaväkiset, toisaalta taas murskaavan epätasaväkiset. Kumpikin aiempi ottelu on päättynyt rajuun voittoon, mutta eri joukkueen hyväksi.

Tällä kertaa Kauhajoella todistettiin todellista trilleriä, kun Salon Vilpas nousi yli kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta vielä niin lähelle, että pääsi viime sekuntien pallonriiston ansiosta yrittämään voittoheittoa. Brian Fobbsin yritys kaaren takaa kolahti kuitenkin rautoihin, ja Kauhajoki pääsi täpärästi juhlimaan 82–81-voittoa.

Näin ollen Kauhajoki johtaa finaaleja otteluvoitoin 2–1, kun seuraava kohtaaminen koittaa maanantaina 9. toukokuuta Salossa.

Ilan ottelussa Kauhajoen suurin tähti tilastojen valossa oli Lee Skinner, joka upotti 16 pistettä, napsi yhdeksän levypalloa ja jakoi neljä koriin johtavaa syöttöä. Hyvin onnistui myös Severi Kaukiainen, jolle merkittiin 13 pistettä ja kuusi syöttöä.

Vilppaan puolella sen sijaan selkein tilasto-onnistuja oli Jeremiah Wood, joka kirjautti 21 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Loppusuoralla kirkkaimmin loisti tärkeän kolmosen upottanut ja kriittisen irtopallon napannut Mikko Koivisto – hänen saldonsa oli yhdeksän psitettä ja viisi levypalloa.

Tappion kärsineen Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi ottelutulosta Ruudun haastattelussa:

– Teimme tänään tiettyjä asioita vähän hölmösti. Menetimme muutaman kerran heidän prässissään aivan turhaan. Toisella kympillä emme saaneet palloa liikkeelle ja eteenpäin. Lopussa löytyi muutama kova stoppi ja muutama kikkapeli Koivistolle. Tämä antaa uskoa, että voimme täällä vielä voittaa.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia