Viikon Veikkauspeli: Vilpas yrittää venyttää voittoputkensa jo 15 ottelun mittaiseksi Katajan kustannuksella

15.12.2018 10:01 Lauantainen kahden Korisliiga-ennakkosuosikin kohtaaminen on katsottavissa suorana VeikkausTV:stä monikameratuotantona.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Joensuussa päättyi Vilppaan juhliin. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan kahden kenties suurimman ennakkosuosikin Salon Vilppaan ja Joensuun Kataja Basketin kohtaaminen on lauantain ehdoton herkkupala. Ottelu on vieläpä katsottavissa VeikkausTV:stä monikameratuotantona.

Katajan valmistautuminen Vilppaan kohtaamiseen ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Kataja hävisi keskiviikkona FIBA Europe Cupin ottelunsa Saratovissa tylysti 41 pisteellä. Ottelun jälkeen joensuulaisten lento peruttiin ja edessä oli 15 tunnin junamatka Moskovaan. Saloon Kataja saapuu suoraan Helsingistä, sillä lento Suomeen saapui vasta perjantai-iltana.

– Tätä tehdessä istumme junassa matkalla kohti Moskovaa. Toivottavasti pääsemme perjantai-illaksi Helsinkiin. Vilpas on ollut erinomainen, ja meillä on hampaankolossa kotipelistä, jossa olimme niskan päällä reilut kolme jaksoa. Olennaista lienee, miten saamme kaivettua energiaa lauantai-iltapäiväksi, Kataja-luotsi Juha Sten tuumii raskaan Venäjän-reissun keskeltä.

Kataja majailee sarjataulukossa sijalla yhdeksän. Yhdeksästä Korisliiga-ottelustaan joensuulaiset ovat napanneet viisi voittoa.

Vilpas puolestaan metsästää jo kauden 15. voittoaan. Sarjakärjen ainoa tappio tuli Korisliigan avausottelussa Kauhajoella.

– Runkosarjassa tärkeintä on kehityskäyrän oikea suunta. Joulukuussa ei tiettävästi jaeta Korisliiga-mestaruuksia tänäkään vuonna? Keväällä vahvimmillaan ovat joukkueet, jotka ovat kasvaneet runkosarjan aikana yhteen ja ovat terveitä. Siksi voittojen ja tappioiden sijasta on viisaampaa vain keskittyä prosessiin ja suorittamiseen, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo linjaa.

Vilppaalla on käytettävissään täysi kokoonpano, joskin Antonio Ballardin Pyrintö-ottelussa saama tälli ei ole ollut täysin oireeton.

Vilppaan peliä johtaa totutusti 38-vuotias Teemu Rannikko (11,2/2,0/5,3s). Vilppaan pisteentekovastuu on jakautunut monelle. Kaikkiaan Rannikon lisäksi viidellä pelaajalla pistekeskiarvo on yli 10 pistettä: Juho Nenonen, Jamie Skeen, Diante Baldwin, Brandon Taylor ja Ballard.

– Pyrintö-ottelussa olimme 35 minuuttia niskan päällä ja kun muutetaan se täydeksi 40 minuutiksi, olemme oikealla polulla. Katajassa on paljon samaa kuin Pyrinnössä: erinomainen siirtymähyökkäys, paljon palloskriinejä sekä loistavia heittäjiä. Siispä jälleen erinomainen mittari, miten paljon pystymme kehittymään kahden välipäivän aikana.

Lauantaina on tarjolla Korisliiga-ottelu Vilpas-Kataja klo 17 Salohallissa. Ottelu on katsottavissa suorana monikameratuotantona VeikkausTV:stä ja Elisa Viihde Sportilla.

Linkki: VeikkausTV

Henkilöt

 
8.12.2021 20:44 Korisliiga

Pyrintö näytti pärjäävänsä Palmittakin – Kauhajoki lunasti paalupaikan takaisin, mutta Kouvot hönkii niskaan

Miesten Korisliiga-illan voitot menivät Tampereen Pyrinnölle, Kauhajoelle, Kouvoille ja Kataja Basketille.

7.12.2021 20:17 Korisliiga

Nokia tukahdutti Seagullsin hyökkäyksen – Vilppaalle roima kotivoitto

Miesten Korisliiga-illan voittajat olivat tänään BC Nokia ja Salon Vilpas.

7.12.2021 13:56 Korisliiga

Nikkarinen ylitti 2000 koriin johtaneen syötön rajapyykin

Lapuan Korikobrien Antto Nikkarinen ylitti viikonloppuna Lahtea vastaan pelatussa ottelussa 2000 syötön rajan kolmantena pelaajana Korisliigan runkosarjassa kautta aikain.

7.12.2021 09:15 Korisliiga

Maisteri Jamar Wilson: ”Haluan antaa takaisin saamastani hyvästä”

Susijengiä viimeiset kuusi vuotta edustanut Kataja Basketin pelinrakentaja Jamar Wilson, 37, saavutti syksyllä merkittävän rajapyykin valmistuttuaan urheilujohtamisen maisteriksi Southern New Hampshiren yliopistosta. Wilson keskittyy vielä täysillä koripallouraansa, mutta uskoo koulutuksen olevan apuna yhteisön auttamisessa pelivuosien jälkeen.

5.12.2021 19:44 Korisliiga

Lehto ja Heinonen ottivat mittaa heittokisassa – Nokia vei Pirkanmaan derbyn

BC Nokia kukisti Tampereen Pyrinnön Pirkanmaan paikalliskamppailussa.

4.12.2021 20:32 Korisliiga

Vilpas järjesti Kauhajoelle kauden toisen tappion – muita voittajia Kouvot, KTP ja Seagulls

Miesten Korisliigassa voittoja juhlivat tänään Salon Vilpas, Kouvot, KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

3.12.2021 20:42 Korisliiga

Lahti kamppaili tiukan voiton Kobrista – Zackery Bryant laittoi tuulemaan heti debyytissä

Lahti Basketballin vierailu Lapualla päättyi voiton juhliin seitsemän pisteen turvin. Pistekuninkaan roolia hoiti joukkueen tuorein vahvistus.

3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

Näytä lisää vastaavia