Viimeisten playoff- ja kotietusijojen sumput tiivistyvät – Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille

26.3.2022 20:17 Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan ottelun voitti tänään Helsinki Seagulls. Alemmassa voitokkaina olivat Kataja Basket ja BC Nokia. Jatkosarjoja on jäljellä enää yksi ainoa ottelukierros, ja se pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona 30. maaliskuuta.

Tomi Lommi oli avainpelaaja Katajan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket taivutti Bisons Loimaan 73–63. Samalla Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille. Itselleen siksi, että Kataja pitää voiton ansiosta kiinni vaakalaudalla olleesta playoff-paikastaan ja jatkaa pudotuspeleihin. Korihaille taas siksi, että Bisonsin häviön vuoksi Korisliigasta putoava joukkue ei ole vielä selvänä. Divariin putoamisessa ratkaisun avaimet ovat nyt kirjaimellisesti putoajan käsissä, sillä potentiaaliset jumbosijalle jääjät – Korihait ja Bisons – kohtaavat ainoassa jäljellä olevassa ottelussaan toisensa.

Illan ottelussa Katajan ja Bisonsin välillä voittajajoukkueen pistekuninkaaksi nousi 17:llä suomalaislaituri Tomi Lommi. Lisäksi Lommi nappasi neljä levypalloa.

– Oli iloinen peli, koska saimme toisella puoliajalla puolustuksen lisäksi myös hyökkäyksen auki. Meillä on joukkue täynnä hyviä jätkiä, ja kun he tekevät kaikkensa, niin  lopputulos näyttää tältä, Lommi kehui.

Bisonsin korkein pistesaldo, 18, merkattiin Cortez Edwardsille.

– Emme pelanneet hyökkäyksessä joukkueena yhteen, ja Kataja teki hyvää työtä puolustuksessa, Edwards kommentoi lopputulosta.

Ottelutilastot

Katajan voitto varmisti seuralle playoff-sijan, vaikka viimeisten paikkojen osalta taulukko onkin yhä melkoisessa sumpussa. Kataja on seitsemäntenä, ja myös tasapisteissä kahdeksantena tuleva BC Nokia voitti oman ottelunsa. Yhdeksännellä sijalla joukkueita seuraa Lahti Basketball – vain yhden voiton päässä.

Kobrien ja Nokian kohtaaminen tänään päättyi ottelutulokseen 78–82 Nokian hyväksi, eikä sillä enää ollut vaikutusta Kobrien tilanteeseen. Lapualaisseura on jo pudonnut liian kauas pudotuspeliviivasta.

Voittajajoukkueen tähtenä häärivät tuttuun tapaan Kahron Ross 21 pisteellä sekä Arnaldo Toro 12 pisteellä ja 19 levypallolla. Kobrien puolella sen sijaan loistivat Andre Wesson Jr. ja Stokley Chaffee Jr – kumpikin 16 pisteellä.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi voittoa:

– Oli kova peli. Olisi voinut kääntyä kummalle vain. Levypallopeliä ja puolustus toivat meille voiton tänään.

Ottelutilastot

Seagulls näytti, ettei kotietu ole vielä ratkaistu

Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan puolella sen sijaan voittoa juhli Helsinki Seagulls. Kohtaaminen Salon Vilppaan kanssa ei merkittävästi muuttanut sarjataulukkoasetelmia, mutta ainakin alemmin sijoittunut Seagulls näytti, ettei heidän tuomansa uhka kärkijoukkueita kohtaan ole aiemmista tappioputkista huolimatta haihtunut. Salossa pelattu ottelu päättyi tulokseen 80–87.

Seagullsin pistetykki ottelussa oli Joseph Lawson III, joka tilastoi 25 pistettä ja seitsemän levypalloa. Loistokasta työtä takakentän puolella teki Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtavaa syöttöä. Hänen vaihtomiehensä ja ajoittainen takakenttäparinsa Petteri Koponen käytti myös minuuttinsa tuotteliaasti tekemällä kymmenen pistettä ja syöttämällä kolmesti.

– Tämä oli viihdyttävä peli, ja näitä tämä liiga tarvitsee. Pienet nyanssit ratkaisevat, ja annoimme kypsän esityksen tänään. Vilpas pelaa drop-defenceä isojen kanssa, ja meidän isot pelaajamme naulasivat kolmosia sisään. Sen takiahan tässä yhä pelataan, että pääsee vääntämään Nenosen kanssa, Koponen sanaili leikkisästi ottelun jälkeen.

Seagullsin on voitettava viimeinen ottelunsa KTP-Basketia vastaan noustakseen neljännelle sijalle ja saavuttaaksen kotiedun. Vilpas puolestaan on kiinni kolmannessa sijassa ja kohtaa viimeisessä pelissään Pyrinnön.

Ottelutilastot

Muokkaus 26.3. klo 21.02: Lisätty tieto, että Katajan pudotuspelipaikka on varmistunut.

 
5.10.2022 20:10 Korisliiga

Kauhajoki vihki upean hallinsa käyttöön voitolla – Kouvot ja Lahti kamppailivat jatkoajalle asti

Korisliiga-voitot tänään Kouvoille, Kobrille ja Kauhajoelle, joka juhlisti samalla uutta kotihalliaan 2000 katsojan edessä.

4.10.2022 21:49 Korisliiga

Honka otti avauspisteensä Korisliigassa – Nokia ja KTP jatkavat voittojen tiellä

Illan Korisliiga-kierroksen voittajia olivat Tapiolan Honka, BC Nokia ja KTP Basket.

1.10.2022 21:25 Korisliiga

Korisliigassa kaksin verroin yllätyksiä – vajaarivinen Nokia kaatoi Vilppaan ja Kobrat taivutti Kauhajoen

Illan Korisliiga-kierroksen voittajia olivat BC Nokia, Kobrat, KTP-Basket ja Lahti Basketball.

30.9.2022 20:08 Korisliiga

Lassi Nikkarinen johti Seagullsin pisteilottelua – Korisliiga käyntiin korijuhlilla

Helsinki Seagulls ja Korihait kohtasivat miesten Korisliigan avausottelussa. Kotijoukkue vei pisteet luvuin 110–74.

30.9.2022 09:45 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Helsinki Seagulls, Kouvot ja Kauhajoki

Okko Järvi tekee Korisliiga-comebackinsa Helsinki Seagullsin väreissä. Jyri Lehtonen näkee Kouvojen nuorissa suomalaisissa valtavan potentiaalin. Henri Kantonen jatkaa huikeasta maajoukkuekesästä suoraan Kauhajoelle ja lisää mestaruuksia jahtaamaan.

29.9.2022 18:30 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Salon Vilpas, Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket

Salon Vilpas saa vanhasta tutusta Jussi Savolaisesta uuden päävalmentajan ja uusia vivahteita peliinsä. Heittäjä-ässä Osku Heinonen luottaa Tampereen Pyrinnön kykyyn kilpailla alkavalla kaudella. KTP-Basket täydentää rivejään harvinaisen monipuolisella 213-senttisellä Mubashar Alilla.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

28.9.2022 18:35 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Lahti Basketball, Kataja Basket ja BC Nokia

Lahti Basketball ja Eemi Luukkonen lähtevät kauteen tutulla rungolla. Tuomas Hirvonen ja Kataja Basket puolestaan tavoittelevat mestaruutta täysin uusissa merkeissä. Greg Gibsonille kaikkein tärkeintä on saada pelata BC Nokian kanssa vihdoinkin kentän ulkopuolisista vastoinkäymisistä vapaa kausi.

27.9.2022 19:39 FIBA Europe Cup

Kataja Basket palaa eurokentille – vastassa Hapoel Haifa FIBA Europe Cupin karsinnassa

Keskiviikkona pelattava karsintaottelu on joensuulaisseuran historian 99. ottelu kansainvälisissä eurokilpailussa. Ottelun voittaja etenee perjantaina pelattavaan karsintafinaaliin, jonka voittaja etenee kilpailun lohkovaiheeseen.

27.9.2022 12:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tapiolan Honka, Korihait ja Kobrat

Tapiolan Honka nousee sarjaan tähtenään paluumuuttaja Carl Lindbom. Korihait pyrkii jatkamaan keväällä alkanutta rivakkaa nousukiitoaan uuden päävalmentajan Tero Vasellin johdolla. Ville Turja ja Kobrat lähtevät koitokseensa entistä laajemmalla kokoonpanolla.

26.9.2022 09:56 Korisliiga

Korikuningas Ike Smith palaa Pyrintöön ja Korisliigaan

Tampereen Pyrintö vahvistaa Korisliiga-joukkuettaan. Pyrintö on tehnyt sopimuksen kauden 2021-22 päätteeksi Korisliigan runkosarjan korikuninkaan kanssa.

23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

Näytä lisää vastaavia