Viimeisten playoff- ja kotietusijojen sumput tiivistyvät – Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille

26.3.2022 20:17 Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan ottelun voitti tänään Helsinki Seagulls. Alemmassa voitokkaina olivat Kataja Basket ja BC Nokia. Jatkosarjoja on jäljellä enää yksi ainoa ottelukierros, ja se pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona 30. maaliskuuta.

Tomi Lommi oli avainpelaaja Katajan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket taivutti Bisons Loimaan 73–63. Samalla Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille. Itselleen siksi, että Kataja pitää voiton ansiosta kiinni vaakalaudalla olleesta playoff-paikastaan ja jatkaa pudotuspeleihin. Korihaille taas siksi, että Bisonsin häviön vuoksi Korisliigasta putoava joukkue ei ole vielä selvänä. Divariin putoamisessa ratkaisun avaimet ovat nyt kirjaimellisesti putoajan käsissä, sillä potentiaaliset jumbosijalle jääjät – Korihait ja Bisons – kohtaavat ainoassa jäljellä olevassa ottelussaan toisensa.

Illan ottelussa Katajan ja Bisonsin välillä voittajajoukkueen pistekuninkaaksi nousi 17:llä suomalaislaituri Tomi Lommi. Lisäksi Lommi nappasi neljä levypalloa.

– Oli iloinen peli, koska saimme toisella puoliajalla puolustuksen lisäksi myös hyökkäyksen auki. Meillä on joukkue täynnä hyviä jätkiä, ja kun he tekevät kaikkensa, niin  lopputulos näyttää tältä, Lommi kehui.

Bisonsin korkein pistesaldo, 18, merkattiin Cortez Edwardsille.

– Emme pelanneet hyökkäyksessä joukkueena yhteen, ja Kataja teki hyvää työtä puolustuksessa, Edwards kommentoi lopputulosta.

Ottelutilastot

Katajan voitto varmisti seuralle playoff-sijan, vaikka viimeisten paikkojen osalta taulukko onkin yhä melkoisessa sumpussa. Kataja on seitsemäntenä, ja myös tasapisteissä kahdeksantena tuleva BC Nokia voitti oman ottelunsa. Yhdeksännellä sijalla joukkueita seuraa Lahti Basketball – vain yhden voiton päässä.

Kobrien ja Nokian kohtaaminen tänään päättyi ottelutulokseen 78–82 Nokian hyväksi, eikä sillä enää ollut vaikutusta Kobrien tilanteeseen. Lapualaisseura on jo pudonnut liian kauas pudotuspeliviivasta.

Voittajajoukkueen tähtenä häärivät tuttuun tapaan Kahron Ross 21 pisteellä sekä Arnaldo Toro 12 pisteellä ja 19 levypallolla. Kobrien puolella sen sijaan loistivat Andre Wesson Jr. ja Stokley Chaffee Jr – kumpikin 16 pisteellä.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi voittoa:

– Oli kova peli. Olisi voinut kääntyä kummalle vain. Levypallopeliä ja puolustus toivat meille voiton tänään.

Ottelutilastot

Seagulls näytti, ettei kotietu ole vielä ratkaistu

Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan puolella sen sijaan voittoa juhli Helsinki Seagulls. Kohtaaminen Salon Vilppaan kanssa ei merkittävästi muuttanut sarjataulukkoasetelmia, mutta ainakin alemmin sijoittunut Seagulls näytti, ettei heidän tuomansa uhka kärkijoukkueita kohtaan ole aiemmista tappioputkista huolimatta haihtunut. Salossa pelattu ottelu päättyi tulokseen 80–87.

Seagullsin pistetykki ottelussa oli Joseph Lawson III, joka tilastoi 25 pistettä ja seitsemän levypalloa. Loistokasta työtä takakentän puolella teki Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtavaa syöttöä. Hänen vaihtomiehensä ja ajoittainen takakenttäparinsa Petteri Koponen käytti myös minuuttinsa tuotteliaasti tekemällä kymmenen pistettä ja syöttämällä kolmesti.

– Tämä oli viihdyttävä peli, ja näitä tämä liiga tarvitsee. Pienet nyanssit ratkaisevat, ja annoimme kypsän esityksen tänään. Vilpas pelaa drop-defenceä isojen kanssa, ja meidän isot pelaajamme naulasivat kolmosia sisään. Sen takiahan tässä yhä pelataan, että pääsee vääntämään Nenosen kanssa, Koponen sanaili leikkisästi ottelun jälkeen.

Seagullsin on voitettava viimeinen ottelunsa KTP-Basketia vastaan noustakseen neljännelle sijalle ja saavuttaaksen kotiedun. Vilpas puolestaan on kiinni kolmannessa sijassa ja kohtaa viimeisessä pelissään Pyrinnön.

Ottelutilastot

Muokkaus 26.3. klo 21.02: Lisätty tieto, että Katajan pudotuspelipaikka on varmistunut.

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia