Viimeisten playoff- ja kotietusijojen sumput tiivistyvät – Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille

26.3.2022 20:17 Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan ottelun voitti tänään Helsinki Seagulls. Alemmassa voitokkaina olivat Kataja Basket ja BC Nokia. Jatkosarjoja on jäljellä enää yksi ainoa ottelukierros, ja se pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona 30. maaliskuuta.

Tomi Lommi oli avainpelaaja Katajan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket taivutti Bisons Loimaan 73–63. Samalla Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille. Itselleen siksi, että Kataja pitää voiton ansiosta kiinni vaakalaudalla olleesta playoff-paikastaan ja jatkaa pudotuspeleihin. Korihaille taas siksi, että Bisonsin häviön vuoksi Korisliigasta putoava joukkue ei ole vielä selvänä. Divariin putoamisessa ratkaisun avaimet ovat nyt kirjaimellisesti putoajan käsissä, sillä potentiaaliset jumbosijalle jääjät – Korihait ja Bisons – kohtaavat ainoassa jäljellä olevassa ottelussaan toisensa.

Illan ottelussa Katajan ja Bisonsin välillä voittajajoukkueen pistekuninkaaksi nousi 17:llä suomalaislaituri Tomi Lommi. Lisäksi Lommi nappasi neljä levypalloa.

– Oli iloinen peli, koska saimme toisella puoliajalla puolustuksen lisäksi myös hyökkäyksen auki. Meillä on joukkue täynnä hyviä jätkiä, ja kun he tekevät kaikkensa, niin  lopputulos näyttää tältä, Lommi kehui.

Bisonsin korkein pistesaldo, 18, merkattiin Cortez Edwardsille.

– Emme pelanneet hyökkäyksessä joukkueena yhteen, ja Kataja teki hyvää työtä puolustuksessa, Edwards kommentoi lopputulosta.

Ottelutilastot

Katajan voitto varmisti seuralle playoff-sijan, vaikka viimeisten paikkojen osalta taulukko onkin yhä melkoisessa sumpussa. Kataja on seitsemäntenä, ja myös tasapisteissä kahdeksantena tuleva BC Nokia voitti oman ottelunsa. Yhdeksännellä sijalla joukkueita seuraa Lahti Basketball – vain yhden voiton päässä.

Kobrien ja Nokian kohtaaminen tänään päättyi ottelutulokseen 78–82 Nokian hyväksi, eikä sillä enää ollut vaikutusta Kobrien tilanteeseen. Lapualaisseura on jo pudonnut liian kauas pudotuspeliviivasta.

Voittajajoukkueen tähtenä häärivät tuttuun tapaan Kahron Ross 21 pisteellä sekä Arnaldo Toro 12 pisteellä ja 19 levypallolla. Kobrien puolella sen sijaan loistivat Andre Wesson Jr. ja Stokley Chaffee Jr – kumpikin 16 pisteellä.

Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi voittoa:

– Oli kova peli. Olisi voinut kääntyä kummalle vain. Levypallopeliä ja puolustus toivat meille voiton tänään.

Ottelutilastot

Seagulls näytti, ettei kotietu ole vielä ratkaistu

Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan puolella sen sijaan voittoa juhli Helsinki Seagulls. Kohtaaminen Salon Vilppaan kanssa ei merkittävästi muuttanut sarjataulukkoasetelmia, mutta ainakin alemmin sijoittunut Seagulls näytti, ettei heidän tuomansa uhka kärkijoukkueita kohtaan ole aiemmista tappioputkista huolimatta haihtunut. Salossa pelattu ottelu päättyi tulokseen 80–87.

Seagullsin pistetykki ottelussa oli Joseph Lawson III, joka tilastoi 25 pistettä ja seitsemän levypalloa. Loistokasta työtä takakentän puolella teki Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtavaa syöttöä. Hänen vaihtomiehensä ja ajoittainen takakenttäparinsa Petteri Koponen käytti myös minuuttinsa tuotteliaasti tekemällä kymmenen pistettä ja syöttämällä kolmesti.

– Tämä oli viihdyttävä peli, ja näitä tämä liiga tarvitsee. Pienet nyanssit ratkaisevat, ja annoimme kypsän esityksen tänään. Vilpas pelaa drop-defenceä isojen kanssa, ja meidän isot pelaajamme naulasivat kolmosia sisään. Sen takiahan tässä yhä pelataan, että pääsee vääntämään Nenosen kanssa, Koponen sanaili leikkisästi ottelun jälkeen.

Seagullsin on voitettava viimeinen ottelunsa KTP-Basketia vastaan noustakseen neljännelle sijalle ja saavuttaaksen kotiedun. Vilpas puolestaan on kiinni kolmannessa sijassa ja kohtaa viimeisessä pelissään Pyrinnön.

Ottelutilastot

Muokkaus 26.3. klo 21.02: Lisätty tieto, että Katajan pudotuspelipaikka on varmistunut.

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia