Ville Kaunisto palaa Kouvolan Kouvoihin

2.9.2009 Korisliigakauteen valmistautuva Kouvolan Kouvot sai riveihinsä merkittävän paluumuuttajan, kun 204-senttinen, 27-vuotias Ville Kaunisto ilmoitti keskiviikkona palaavansa Suomeen viisi vuotta kestäneeltä Euroopan ammattilaistaipaleeltaan.

Keväällä 2004 Kouvot mestariksi donkannut Ville Kaunisto palaa Kouvolaan viiden vuoden jälkeen.

Viisi vuotta kestäneellä Euroopan taipaleellaan Kaunisto pelasi mm. Italian LegaDuessa.

Hyvänä levypallopelaajana tunnettu Kaunisto tuo arvokkaan lisän Kouvojen pitkään päähän. Kuvat: Tuomo Kuusisto ja Legabasket.

Hyvänä levypallopelaajana tunnettu Kaunisto pelasi Kouvojen riveissä viimeksi kaudella 2003/04, jolloin Kouvot päätti kautensa Suomen mestaruuteen. Kaunisto oli kyseisellä kaudella Kouvojen mestaruuden kulmakivi 17,1 pisteen, 9,1 levypallon, 1,8 riiston ja 1,3 syötön ottelukeskiarvoillaan.

Viimeisen viiden vuoden aikana Kaunisto on pelannut Sveitsissä, Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa. Pelikauden 2008/09 Kaunisto aloitti Espanjan LEB Bronze -liigassa Oviedo Club Balonceston joukkueessa, mutta siirtyi kesken kauden sarjaporrasta ylemmäs CB Tarragonaan ja lopulta Sveitsin pääsarjan Sdent BBC Nyoniin. Sveitsissä Kaunisto viimeisteli 6,7 pistettä ja 5,5 levypalloa ottelua kohden.

- Suomeen palaaminen ei ole ollut helppo pala purtavaksi, mutta Kouvojen tarjoama pelillinen haaste sai minut valitsemaan kovatasoisen Korisliigan Espanjan hiekkarantojen sijaan. Joukkueen ikänestorina lähden kauteen motivoituneena kehittämään itseäni pelaajana, auttamaan joukkueemme nuoria ja lahjakkaita pelaajia, sekä siinä samalla palauttamaan Kouvot Suomen mestariksi, kertoo Kaunisto alkavan kauden tavoitteistaan.

Suomen mestaruuden lisäksi Kaunisto on juhlinut Suomen cupin mestaruutta Turun Piilosetin riveissä joulukuussa 1999. Kaunisto on palkittu I divisioonan parhaana pelaajana 2001 ja Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana 2003.

- Ville täydentää erinomaisesti kokoonpanoamme. Meillä on nyt kasassa erilainen Kouvojen joukkue kuin viimeisenä parina kautena. Olemme suhteellisen isoja ja joukkueessa on paljon levypallovoimaa, jonka pitäisi mahdollistaa myös nopeat hykkäykset, kaavailee Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala.

Toijalan mukaan Kauniston paluu joukkueseen selkeyttää myös pelaajien rooleja.

- Villen tulo isoon päähän vapauttaa pitkät laiturimme (Jukka Kataja, Matti Nuutinen) pelaamaan enemmän ulkopaikoilla. Saamme kasaan niin halutessamme varsin ison viisikon.

Kouvoilla on voimassa pelaajasopimukset alkavasta kaudesta Reggie Golsonin, Adrian Hillin, Kyle Shilohin, Ville Kauniston, Jukka Katajan, Antti Kanervon, Matti Nuutisen, Antto Nikkarisen sekä Ilari Seppälän kanssa.

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia