Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

1.3.2020 00:08 Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen juhli, kun joukkue otti pitkän nousun jälkeen viimein kärkipaikan Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas on loukkaantumisongelmien jälkeen vahvistunut entisestään ja näytti karkauspäivän ottelussa todelliset värinsä. Vilpas murskasi vieraaksi saapuneen Helsinki Seagullsin 81–62 ja otti näin paalupaikan Korisliigassa.

Seagulls on pitänyt paikkaa jo pitkän tovin, joten 19 pisteen voitto oli huomattavasti enemmän kuin saattoi odottaa. Kummallakin joukkuueella on sarjapisteitä nyt 54.

Ottelun tähdeksi nousi erinomaisen kauden pelannut Vilppaan takamies Henri Kantonen, joka upotti 20 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä.

– Jatkoimme mielestäni samaa rataa kuin viime otteluissa. Pidimme hyvin heittäjät kurissa, ja aika ennenkuulumaton oli myös Seagullsin syöttöjen ja menetysten suhde, 9–15, kommentoi Kantonen.

Seagullsin puolella peliä pitivät yllä Trae Bell-Haynes 15 pisteellä ja kolmella syötöllä sekä Richard Williams 13 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

– Vilppaalla oli kova energia, emmekä vastanneet siihen. Joka kerta, kun pääsimme rytmiin, he muuttivat systeemiään ja pistivät meidät arvailemaan, Williams totesi.

Ottelutilastot

Illan muut voitot niukempia

Debyyttinsä Joensuun Katajan paidassa vaisummin pelannut Jamar Wilson räjähti BC Nokiaa vastaan täyteen liekkiin ja oli joukkueensa energiapakkaus. Kataja kaatoi kotikentällään Nokian 89–86.

Wilson sai avausviisikossa kentällä aikaan 24 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä. Hänellä oli kaikissa kolmessa kategoriassa joukkueensa korkein saldo.

Nokian puolella illan huippuesityksen antoi Niko Mattila, jolle kertyi 22 ja kuusi syöttöä. Joukkuetoveri Shawn Hopkins jäi vain kahteen pisteeseen ja kommentoi tappiota ottelun jälkeen:

– Aloitimme vähän eri lailla, kun penkillä oli hyvä fiilis. Olemme hävinneet pelejä menetyksiin, ja tänään 19 menetystä oli varmasti isoin tekijä, jonka takia pisteet jäivät Joensuuhun. Myös pallosta huolen pitäminen on asia, jossa meidän tulee kehittyä.

Ottelutilastot

Ura Basket eGame Stars otti tärkeän voiton, kun se kukisti vierailevan Kouvot 77–74. Kouvot on Korisliigan playoff-viivan päällä alimmaisena 26 pisteellä, ja Ura seuraa kaksi sijaa taaempana perässä nyt 22:lla.

Kouvojen David Gonzalvez sai ottelussa aikaan 18 pistettä. Voiton napanneen Uran kovimmat tilastonikkarit puolestaan olivat Tre'Shaun Fletcher 27 pisteellä ja 13 levypallolla sekä Darious Moten 24 pisteellä ja 14 levypallolla.

– Molemmat tulivat peliin valmiina taistelemaan ja voittamaan. Ottelu ratkesi pieniin asioihin pelin lopussa, ja onneksi me voitimme. Minun mottoni oli tänään, että tulemme tänne ja annamme ihmisille muiston siitä, että olemme voittajia, kommentoi Moten.

Ottelutilastot

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia