Vilpas kohtasi aiempaa vahvemman vastarinnan – Kataja silti kotimatkalle selkä seinää vasten

20.4.2022 20:22 Salon Vilpas ja Kataja Basket mittelivät miesten Korisliigan välierissä viimeiseen sekuntiin, mutta lopulta Vilpas kairasi kolmannen voittonsa.

Jeremiah Wood ja Marcus Lovett Jr. olivat Vilppaan tehopelaajat illan voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Salon Vilpas kohtasi kotikentällään sisuuntuneen Kataja Basketin miesten Korisliigan välierien kolmannessa ottelussa. Vilpas joutui painimaan pisteistä kalkkiviivoille saakka mutta sai lopulta itselleen 79–73-voiton. Lopputuloksen johdosta Kataja joutuu pelaamaan perjantain kotiottelunsa selkä seinää vasten 0–3-takaa-ajoasemassa.

Ottelun monipuolisin esiintyjä oli jälleen Vilppaan korinalusjyrä Jeremiah Wood, joka tilastoi 17 pistettä, yhdeksän levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Eikä pelivireen valossa ihmekään, että Wood sai ottelun aikana huilata ainoastaan reilut neljä minuuttia. Hänen lisäkseen kovassa vedossa oli joukkuetoveri Marcus Lovett Jr, joka upotti 20 pistettä ja riisti pallon kolmesti.

Katajan pisteistä leijonanosan iski taululle Rahlir Hollis-Jefferson, jolle merkittiin niitä 24 ja oheen 11 levypalloa sekä viisi syöttöä. Mutta varma ja päättäväinen esiintyminen hehkui tänään koko joukkueesta – ei pelkästään Hollis-Jeffersonista.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen laittoikin Ruudun haastattelussa tiukan lopputuloksen syyksi mieluummin Katajan tason nousun kuin oman tason laskun.

– Kataja oli tänään erittäin hyvä vastustaja. He olivat tehneet paljon viilauksia hyökkäykseensä ja hyökkäsivät paljon match-upien kautta. Se aiheutti meille hankaluuksia, Toiviainen totesi.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia