Vilpas nousi Rannikon kolmosella pisteen voittoon Seagullsista – Kobrat katkaisi tappioputkensa

21.12.2018 20:51 KTP-Basket venytti voittoputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Vilppaan Teemu Rannikko johdatti joukkonsa joulutauolle voittoisissa tunnelmissa. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigaa johtava Salon Vilpas palasi joulun kunniaksi voittojen pariin melkoisen trillerin jälkeen. Helsinki Seagulls aiheutti Salohallissa kotijoukkueelle kovan haasteen, mutta niin vain Teemu Rannikon kolmosella Vilpas voitti 80–79 (­33–44).

Ottelun ratkaiseva kolmonen upposi taikuri Rannikon kädestä vain 12 sekuntia ennen päätössummeria.

Salossa ottelu alkoi todellisella Chris Ortizin show’lla. Ortiz osui ensimmäisellä neljänneksellä kaikki viisi kolmostaan. Ortizin hurmio siivittikin Seagullsin jopa 17 pisteen johtoasemaan ennen toista jaksoa.

Ennen puoliaikaa Vilpas sai pelijuonestaan kiinni ja kiri hiljalleen iskuetäisyydelle.

Toisella puoliajalla johtoasema vaihteli tiuhaan. Ortiz (25/5) ja entiseen kotihalliinsa palannut Juwan Staten (22/3) yrittivät kynsin hampain tehdä ryöstöretken mahdolliseksi.

Seagullsin voiton tielle asettui kuitenkin Rannikko (16/1/5s), jonka kylmäpäiset suoritukset loppuhetkillä molemmissa päissä kenttää ratkaisivat ottelun kotijoukkueen voitoksi.

Vilppaan leiristä parhaat tilastot keräsivät Rannikon lisäksi Antonio Ballard (19/6) ja Mikko Koivisto (15/5).

Vilppaan kausi jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla Kaarinan Ura Basketia vastaan. Seagulls puolestaan isännöi perjantaina Joensuun Kataja Basketia.

Ottelutilasto

Kobrat otti helpottavan voiton BC Nokiasta

Lapuan Kobrat katkaisi peräti kahdeksan ottelun tappioputkensa voittamalla kotikentällään BC Nokian 84–81 (­41–41). BC Nokialle tappio oli vasta joulukuun toinen.

Nokialaiset veivät ottelun alkua, vaikka edelleen kokoonpanosta uupui muutama avainmies. Kovalla kuormituksella viime viikot ollut avausviisikko kuitenkin taisteli urheasti. Puoliajalla oli miltei pieni ihme, että kotijoukkue pääsi tauolle tasalukemissa.

Toisella puoliajalla ottelu eteni äärimmäinen tasaisena.

Kobrien helpottava voitto syntyi etenkin Larry Andersonin (28/5) ja Jaron Hopkinsin (20/5) hyvällä hyökkäystyöskentelyllä. Kobrien leiristä myös Ville Turja (10/0) toimi sytyttäjän roolissa kolmella onnistuneella kolmosellaan.

– Silloin pitää heittää, kun on tilaa heittää. Paistaa se aurinko joskus onneksi tännekin suuntaa, Turja kuittasi.

– Meillä on tuossa pelaajisto, joka on joutunut kärsimään tappiosta ja käsittelemään yhdessä asioita. Hienoa, että nyt tuli voitto. Uskon, että tällaisella taisteluilmeellä niitä tulee myös vielä lisää, Kobrien päävalmentaja Lars Ekström huokaisi helpotuksesta.

BC Nokian murheenkryyniksi muodostui neljännen jakson heikko viiden minuutin hetki, jonka aikana Kobrat mätti peräti 14–0-pisteputken.

– Hävisimme juuri siihen, mitä Lapuaa vastaan ei saa antaa. Menetimme palloa ja annoimme heidän juosta kenttää. Se 14 pinnan putki ottelun ratkaisi. Se oli pitkälti meidän omaa hölmöilyä, BC Nokian Aapeli Alanen (20/6) tuumi.

– Meillä on nyt sellainen tilanne, että meillä on oikeastaan vain yksi pallonkäsittelijä käytössä (Jonathan Hudson). Jos ainoa pallonkäsittelijä ei onnistu palloa käsittelemään, niin vaikeaa on. Meillä oli 22 menetystä, sellaisella tilastolla harvoin voi peliä voittaa. Lähelle päästiin silti, BC Nokian luotsi Ville Tuominen mietti.

Kobrien kausi jatkuu ensi perjantaina Kouvolassa. BC Nokia saa perjantaina vieraakseen Kataja Basketin.

Kobrien urheilullinen laituri Jaron Hopkins tehoili 20 pistettä. Kuva: Pasi Ahola

KTP joulutauolle huimassa vireessä

Kotkassa Steveco Areenalla KTP-Basket jatkoi loistavaa pelivirettään kaatamalla Joensuun Kataja Basketin 79–77 (39–36). Voitto oli KTP:lle jo kahdeksas peräkkäinen.

Äärimmäisen tasaisen kamppailun ratkaisua ei pysty suoraan tilastoilla selittämään. Kaksi hyvää joukkuetta taistelivat erinomaisesti läpi 40 minuuttia ja johtoasema vaihteli moneen otteeseen.

Lopulta voittokorin heitti kaaren takaa Matt Williams Jr. (6/2/5s) 55 sekuntia ennen loppua. Kataja ei onnistunut viimeisissä hyökkäyksissään enää korinteossa, joten KTP pääsi joulutauolle makoisassa voittoputkessa.

KTP:n tehomiehinä häärivät Tyrell Nelson (18/9) ja komean tupla-tuplan kasannut Donte Thomas (17/17). Katajan parhaat olivat Daniel Mullings (19/6) ja Topias Palmi (18/4).

KTP matkaa ensi viikon perjantaina Helsinkiin. Kataja isännöi samaisena päivänä BC Nokiaa.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit