Vilpas sarjakärkeen voitolla Seagullsista

18.3.2017 Lauantai-illan ainoassa Korisliigan ottelussa sarjakakkonen Salon Vilpas matkusti sarjakärki Helsinki Seagullsin vieraaksi Töölön Kisahalliin. Vahvan toisen puoliaikansa ansiosta Vilpas saalisti sarjapisteet mukaansa lukemin 78-70 (38-40) ja nousi sarjakärkeen helsinkiläisten ohi.

Okko Järvi oli vahvassa lyönnissä, kun Vilpas nousi sarjakärkeen vierasvoitolla Helsinki Seagullsilsta. Kuva: Francois Perthuis

Töölön Kisahallin 1126-päinen kotiyleisö joutui lähtemään kotimatkalle pettynein mielin lauantain ainoan liigaottelun jälkeen, kun sarjakakkonen Salon Vilpas kävi ryöstöretkellä pääkaupunkiseudulla. Sarjakärki Helsinki Seagulls oli ottelussa kuskin paikalla avauspuolikkaan jälkeen, mutta Vilpas käänsi kamppailun lopulta nimiinsä numeroin 78-70 (38-40).

Avauspuolikkaan jälkeen kahden pisteen takamatkalla majaillut Vilpas tuli kolmannelle jaksolle terävästi ja puolustuspelinsä sytyttämänä. Seagulls onnistui vain kertaalleen korinteossa kolmannen jakson ensimmäisen reilun neljän minuutin aikana, Vilppaan tykittäessä 15-3 –runin ja karaten 10 pisteen johtoon.

Isännät raapivat itsensä vielä mukaan ottelun voittotaisteluun ja Remy Abell nosti vapaaheitoillaan Seagullsin kolmisen minuuttia ennen loppua kolmen pisteen kosketusetäisyydelle. Vilppaan 5-0 –pisteputki siivitti vierailijat päätösminuutille 74-66 –johtoon, eikä pelikellon aika enää riittänyt Seagullsille kivuta neljää pistettä lähemmäs viikinkejä. Loppulukemat 78-70 viimeisteli donkilla Vilppaan liukas takamies Juwan Staten.

-Ottelu oli kaiken kaikkiaan viihdyttävä. Tässä oli kaksi joukkuetta, jotka ovat olleet kauden aikana liigan kovimmat puolustusjoukkueet, pyöritteli Vilpas-luotsi Joonas Iisalo.

Vilppaan hyökkäyksen moottori Staten operoi 16 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä voitossa. Mikko Koivisto heitti vierailijoille 12 pistettä ja sentteri Brandon Edwards oli tehokas 13 pisteellä ja 8 levypallolla.

Seagullsin pisteykkösenä toimi 12 pistettä nakuttanut Remy Abell. Statenin taisteluparina Antto Nikkarinen oli kovassa iskussa, veivaten isännille 9 pistettä ja peräti 13 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Seagulls - Vilpas

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

16.1.2024 20:52 Korisliiga

Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

13.1.2024 19:50 Korisliiga

Korihait kotivoittoon – ylemmän jatkosarjan paikkaa tavoitteleva KTP jäi pisteittä

Korihait ja KTP kohtasivat Uudessakaupungissa, ja isännät olivat vahvempia.

12.1.2024 20:44 Korisliiga

Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

10.1.2024 20:38 Korisliiga

Lahti sai kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – sarjakärki Seagulls kesytti Vilppaan

Miesten Korisliigan sarjapisteet kirjattiin Helsinki Seagullsille ja Lahti Basketballille.

8.1.2024 13:45 Korisliiga

Kauhajoen Topias Palmi Korisliigan joulukuun kuukauden pelaaja

Täyskäännöksen Korisliigassa tehneen Kauhajoen Topias Palmi on valittu joulukuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia