Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

4.5.2022 20:02 Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

Salohallin katsomo pursuili väkeä, kun Vilpas otti ensimmäisen voittonsa finaalisarjassa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kauhajoki ei viime ottelun riemuvoittonsa jälkeen päässyt nauttimaan alkuunkaan samanlaisista juhlista Salossa. Kotikentällään pelannut Vilpas nimittäin tuli parketille täysin uudenlaisella valmiudella ja varmuudella ja hoiti ottelun kotiin selkein luvuin 85–58. Vilppaan voiton myötä finaalisarja on nyt tasoissa 1–1.

Vilppaan korinteon erikoismieheksi pelin aikana nousi nopeasti penkiltä aloittanut takamies Marcus Lovett Jr, joka teki 21 pistettä osuttuaan muun muassa kolme heittoa neljästä kaaren takaa. Hänen lisäkseen tilastosarakkeita täyttivät ahkerasti sentteri Jeremiah Wood – 17 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä – sekä laituri Brian Fobbs, joka merkkautti 14 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä syöttöä.

Kauhajoen korkein pistemäärä, 12, nähtiin Simeon Carterilta, ja aivan erityisen näkyvä merkki Salon onnistuneesta puolustuksesta oli se, että kukaan muu Karhun pelaajista ei kaksinumeroisiin pisteisiin edes yltänyt. Lähimmäs pääsi Henri Kantonen, jolle merkittiin kahdeksan pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi Ruudun haastattelussa 27 pisteen voittoa:

– Isoin muutos viime peliin nähden oli se, että meillä oli sen pohjalta tieto- ja tunnejälki Karhun pelaamisesta. Muuttui myös järjestys siinä, kumpi joukkue antoi ensin iskun. Marcus Lovettillekin näköjään sopii tämä penkiltä aloittaminen paremmin kuin aloittaminen tästä tuloksesta päätellen.

Korisliiga-finaalit jatkuvat Kauhajoella perjantaina 6. toukokuuta.

Ottelutilastot

 
27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

Näytä lisää vastaavia