Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

1.3.2024 20:20 Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

Timo Heinonen (Seagulls) pelasi 1000. Korisliiga-ottelunsa. Kuva: Samira Lee / Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat pyörähtivät maajoukkuetauon jälkeen käyntiin, ja ylemmän lohkon Helsingin-ottelussa vietettiin kolmeakin harvinaista merkkipäivää. Ensinnäkin erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis – isä ja poika – tuomitsivat yhdessä samaa ottelua. Lisäksi Timo "Timi" Heinonen pelasi tuhannennen Korisliiga-ottelunsa ja Susijengi-tähti Jacob Grandison puolestaan ensimmäisensä.

Grandisonin edustama vierasjoukkue Salon Vilpas vei juhlaillassa pidemmän korren Heinosen Helsinki Seagullsista. Isännät taipuivat luvuin 79–91.

Merkkipäivän kunniaksi Grandison nousi myös toiseksi joukkueensa parhaista pistemiehistä ja valittiin heti ottelun pelaajaksi.

– Tässä ei ole kyse minusta, vaan tärkeintä on, että saimme voiton. Olen harjoitellut kovaa pari viime päivää, sillä Vilppaan puolustuskonsepti vaatii todella kovaa työtä. Yritän oppia kaiken mahdollisen tässä vaiheessa, kun on enää muutama peli ennen playoffeja jäljellä, hän kommentoi Ruudun haastattelussa.

Sekä Grandison että Jamison Overton merkkauttivat 16 pistettä. Seagullsin puolella sen sijaan isoin saldo oli Mar'Qualen Grantin 20. Heinonen keräsi kaksi pistettä ja neljä levypalloa.

Ottelutilastot

Timo Heinonen sai saavutuksensa kunniaksi kullatun pallon Korisliigan kilpailujohtaja Tom Westerholmilta. Kuva: Samira Lee / Korisliiga

Voitot myös Lahdelle ja Kobrille

Kotkassa pelattu KTP-Basket–Lahti Basketball -ottelu päättyi isäntien 87–107-tappioon. Voittonsa ansiosta Lahti nousi pykälän Bisons Loimaan edelle, jonka kanssa seura akuuteimmin kilpailee Korisliigassa pysymisestä.

Joukkueidensa pistejohtajat olivat Lahden Harrison Cleary 32 pisteellä ja 12 syötöllä sekä KTP:n Vincent Golson Jr. ja Roydell Brown kumpikin 23 pisteellä.

KTP on taulukossa yhden sijan Lahden edellä, alemman jatkosarjan neljäntenä. Päävalmentaja Michael Pounds kommentoi tappiota Ruudulla:

– Oli upeaa heittopeliä Lahdelta. Osassa oli käsi hyvin edessä, mutta ne olivat niitä heittoja, joita he hakivatkin. Pitää valmistaa joukkue jatkossa paremmin, joten siinä mielessä homma meni nyt omaan piikkiini.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa vajosi omassa kotiottelussaan liigan jumbosijalle Lahden taakse kärsimällä kirpeän 84–89-tappion Kobria vastaan. Voiton ottanut Kobrat on alemmassa jatkosarjassa toisena eli viimeinen joukkue playoff-viivan yläpuolella.

Kokoonpanojensa pistekuninkaat olivat Kobrien Taz Sherman 21:llä ja Bisonsin Devon Goodman 25:llä.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja kommentoi Ruudulla:

– Olimme valmiina ja pelasimme upean ensimmäisen kympin. Toki tiesimme, että kotijoukkue ei anna ikinä periksi, ja se on nähty tällä kaudella, kuinka tiukkoja pelejä Bisons on pelannut. Alun tuoma kaula kuitenkin riitti.

Ottelutilastot

Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis ovat kollegojen lisäksi isä ja poika. Kuva: Samira Lee / Korisliiga
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia