Vilppaalle neljäs perättäinen voitto, Seagulls kaatoi Kobrat Lapualla

15.3.2017 Korisliigan keskiviikon kierroksella tasavoitoin sarjakärjessä majailevat Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas saalistivat kumpainenkin voiton. Vilpas kaatoi 1480-päisen Salohallin edessä Kouvot lukemin 95-71 (43-32) ja Seagulls haki sarjapisteet Lapualta 98-92 (44-45) –vierasvoitolla Kobrista.

Desmond Williams ja Salon Vilpas ottivat komean kotivoiton 1480-päisen Salohallin yleisön edessä.

Carl Lindbom moukaroi 39 pistettä, kun Seagulls haki sarjapisteet Lapualta. Kuvat: Erkki Hautaviita

Salon Vilpas jatkoi sarjakärki Helsinki Seagullsin jahtaamista keskiviikon kierroksella. Vakuuttavasti 1480-päisen kotiyleisönsä edessä esiintynyt Vilpas otti avausjakson päätteeksi kuskin paikan ja karkasi Kouvojen tavoittamattomiin matkalla 95-71 (43-32) –kotivoittoon.

Voitto oli Vilppaalle sen neljäs perättäinen. Voiton turvin Vilpas pysyy keskiviikkona myös voittoon yltäneet Seagullsin kanssa tasavoitoissa sarjan kärjessä. Helsinkiläiset ovat kuitenkin niskan päällä keskinäisten otteluiden tulosten vuoksi.

Keskiviikon kamppailussa Kouvot otti joukkueista vahvemman startin otteluun ja johti viiden pisteen turvin jakson puolenvälin jälkeen. Vilppaan 10-0 –pisteputki kuitenkin nykäisi voimasuhteita isäntien puolelle ja toisen kymmenminuuttisen vahva ja kokonaisvaltainen esitys siivitti salolaiset 43-32 –johtoasemassa puoliajan isolle tauolle.

Toiselle puoliajalle asteltaessa Vilpas heilutti edelleen tahtipuikkoa. Kouvojen pysyteltyä vielä näköetäisyydellä kolmannen neljänneksen puoliväliin asti, repäisi Vilpas ottelun voittotaistelun kannalta ratkaisevan 11-0 –runin ja tämän ansiosta päätösjaksolle siirryttiin jo kotijoukkueen 20 pisteen johdossa.

Päätösjakso oli enemmän tai vähemmän pelailua, Vilppaan käydessä parhaimmillaan jo 28 pisteen karkumatkalla. Kouvot ei kuitenkaan lopettanut pelaamista vaan kavensi eroa vielä päätössummeria kohti edetessä. Loppulukemat 95-71 sai kunnian viimeistellä Vilppaan sentteri Brandon Edwards.

Isäntien riveistä Edwards urakoi tupla-tuplan 11 pisteellä ja 11 levypallolla ja Juwan Staten toimi hyökkäyksen moottorina 13 pisteellä ja 5 koriin johtaneella syötöllä. Herrojen lisäksi kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät joukkueen pisteykkönen Desmond Williams (24/9/2 riistoa), Michael Pounds (15) sekä Mikko Koivisto (15/2 torjuntaa).

Kouvojen pisteykkösenä toimi 19 pistettä heittänyt ja 4 koriin johtanutta syöttöä jakanut Raheem Appleby. Sentteri Rakeem Buckles (12/9) jäi vain levypallon päähän tupla-tuplasta ja Steven Pledger säesti hienosti 15 pisteellä ja 8 levypallolla.

Ottelutilastot: Vilpas - Kouvot

Seagulls haki pisteet Lapualta

Sarjakärki Helsinki Seagulls säilytti paikkansa sarjataulukon piikkipaikalla, kun se haki keskiviikon kierroksella kovan voiton Lapuan Kobrista. Pitkään voitossa kiinni ollut Kobrat antoi kaikkensa, mutta päätösjaksolla Seagulls pyyhälsi väkisin ohi ja vei sarjapisteet lukemin 98-92 (44-45).

Neljännelle neljännekselle joukkueet lähtivät vielä kotijoukkue Kobrien komennossa. Seagulls onnistui hivuttautumaan tasoihin Carl Lindbomin kolmosella, mutta väkivahvan Dom Morrisin vapaaheitolla Kobrat otti vielä kertaalleen johtoaseman itselleen kun päätösjaksoa oli pelattu reilut kaksi ja puoli minuuttia.

Lokkiparven väkevä 8-0 –pisteputki nykäisi vierailijoille kuitenkin nopeasti seitsemän pisteen johtoaseman. Tämän jälkeen Kobrat sinnitteli loppuun asti iskuetäisyydellä, mutta Lapuan urheilutalon harmiksi neljää pistettä lähemmäs isännät eivät enää päässeet. Loppulukemat viimeisteli kymmenen sekuntia ennen päätössummeria Marius van Andringa.

- Olimme alussa pehmeitä ja annoimme Kobrien pelata palloa lähelle koria. Jo se ratkaisi sen, että tänään piti tehdä paljon pisteitä, totesi Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

- Meiltä löytyi pelaajia, jotka laittoivat itsensä likoon silloin kun sitä eniten tarvittiin ja se lopulta ratkaisi pelin. Olen todella tyytyväinen meidän taisteluilmeeseen.

Seagullsin vierasvoiton avainhahmona toimi käsittämättömät 39 pistettä liekittänyt ja yhdeksän kertaa kaaren takaa osunut Lindbom. Pisteiden lisäksi Lindbom haki 4 levypalloa, jakoi 2 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pelivälineen joukkueelleen kolmesti. Pistemäärä on Lindbomin liigauran ennätys. Lindbomin takana Raymond Cowels (15/8/5 syöttöä) ja Antto Nikkarinen (11/9 syöttöä) tarjosivat miehelle vahvaa tulitukea.

Morris urakoi Kobrille 20 pistettä, ollen joukkueensa pisteykkönen. Ikinuori Damon Williams oli jälleen totutun monipuolinen 12 pisteellä, 8 levypallolla ja 6 syötöllä, Lawrence Kinnard heitti 17 pistettä ja Jamal Jones pussitti isännille 16 pistettä.

Ottelutilastot: Kobrat - Seagulls
 
19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

Näytä lisää vastaavia