Vilppaalle tusina voittoja täyteen, Lahti Basketballin tuska kotikentällä sai jatkoa

24.11.2019 19:13 Hieman vajaamiehinen kotijoukkue ei saanut otetta Teemu Rannikon johtamaan hyökkäykseen.

Teemu Rannikon reilun 22 peliminuutin aikana Vilpas voitti ottelun 30 pisteellä. Kuva: Ville Vuorinen

Salon Vilpas otti kauden 12 voittonsa, kun Lahti Basketball kaatui kotiparketillaan koriluvuin 91–99 (42–49). Vilpas on vain yhden voiton perässä sarjakärki Helsinki Seagullsia, joka tosin on pelannut yhden ottelun salolaisia enemmän.

Lahti Basketballin saldo on sunnuntain jälkeen neljä voittoa ja kymmenen tappiota. Lahtelaisten kaudessa erikoista on ollut, että joukkue on voittanut seitsemästä kotiottelustaan ainoastaan yhden.

Vilpas hallitsi ottelua lähes alusta loppuun saakka. Siitä huolimatta parannettavaakin valmennusjohdon silmin löytyi.

– 91 pistettä on aivan liikaa, meidän pitää puolustaa vielä paljon paremmin. Toki viimeisen kympin 31 pistettä muutti kokonaisuutta. Tokalla ja kolmannella neljännes oli meiltä ihan hyvää pelaamista ja pakkipäässä solidia varsinkin kolmannen jakson alussa, Vilppaan päävalmentaja Ville Tuominen kertasi Elisa Viihteen haastattelussa.

197-senttinen Chris Flemmings (9/3) pelasi ensimmäistä kertaa sunnuntaina Vilppaan paidassa. Tuominen näki debytantin suorituksissa lupaavia asioita.

– Flemmings oli vähän passiivinen alkuun. Sen jälkeen kun puhuimme siitä hänen kanssaan, niin sitten ottelun lopussa teki muutaman oikeastikin tärkeän korin, että saimme pidettyä siinä eroa. Hän hakee vielä paikkaansa, mutta kyllä tuossa sellaista lupausta niin sanotusti on.

Lahti Basketball joutui sunnuntaina tulemaan toimeen ilman uutta sisäpelaajansa, Taylor Johnsia. Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat Courtney Stockard (24/4), Jerry Evans Jr. (23/11) sekä Tuomas Hirvonen (12/5/7s).

Vilppaalta jokainen kymmenestä pelaajasta onnistui pistetehtailussa. Teemu Rannikon (13/3/11s) johdolla vieraiden hyökkäykset soljuivatkin ajoittain helponoloisesti. Rannikon lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät DJ Laster (27/2) ja Juho Nenonen (11/5).

– Paljon siinä oli hyvää. Varsinkin kolmas neljännes, miten tulimme kopista, niin oli todella, todella hyvää. Mutta sitten tuossa neljännellä jaksolla varmaan 15 pinnaa annettiin Lahdelle helppoja. Se on vähän tuollaista välillä, kun 15–20 pistettä johdat peliä, niin vähän lähtee pelaamisesta maltti pois, Rannikko pyöritteli.

– Pelattiin vähän Lahden temmolla aluksi. Ei ehkä tänään ihan saatu tarpeeksi hyvin käytettyä laajempaa rotaatiota hyväksemme.

Lahti Basketball pelaa tiistaina Helsingissä Seagullsin vieraana. Vilpas puolestaan matkaa tuolloin Kotkaan.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia