Vilppaan hurja syyslento jatkuu, nyt jyrän alle jäi hallitseva mestari Karhu Basket

16.10.2019 21:22 Salon Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottomana joukkueena. Helsingissä Seagulls kaatoi loppukirinsä turvin KTP-Basketin. Pyrinnön ja Lahti Basketballin ottelu ratkesi jatkoajan jälkeen Pyrinnön voittoon.

Vilppaan Jamuni McNeace keräsi suitsutusta omalta joukkueelta, kun Vilpas kaatoi Karhu Basketin. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajokiset karkasivat Vilpasta vastaan avauskympillä jo 11 pisteen karkumatkalle, mutta kotijoukkue kasasi rivinsä toisella kymmenminuuttisella. Vilpas vei toisen ja kolmannen neljänneksen peräti 48-23 ja lopulta koko ottelun selvästi 82-68.

Vilppaan paras pistemies oli aloitusviisikkoon murtautunut Henri Kantonen (19/7/3). DJ Laster (13/5), Jamuni McNeace (13/12/4t) ja Tim Coleman (11/5) nakuttivat kaksinumeroiset pisteet. Karhu Basketin Okko Järvi heitti 18 ja Cameron Jones 16 pistettä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Hyvä peli meiltä. Jos vastustaja tekee 68 pistettä meitä vastaan, niin meidän hyökkäyskaliiberilla ei pitäisi kovin montaa matsia hävitä tässä sarjassa. Moni pelasi tänään kauden parhaan pelinsä ja suojeli omaa koria hienosti, Vilppaan Henri Kantonen avasi.

- Saimme McNeacen ensimmäistä kertaa sellaiseen rooliin, mitä häneltä on odotettu. Hän oli paintissa maalivahtina suojelemassa meidän koria isolla ulottuvuudella. Nyt hänen ajoitukset olivat kunnossa ja hän oli oikeassa paikassa. Meidän ulkopelaajat pystyvät puolustuksessa laittamaan enemmän painetta, kun he tietävät, että tuollainen tuki ja turva on takana, Vilppaan päävalmentaja suitsutti Jamuni McNeacea.

Vilpas jatkaa sarjan kärjessä viidellä voitolla. Kauhajokiset ovat saalistaneet viidestä ottelusta kaksi voittoa.

Ottelutilastot >

 

Helsinki Seagulls jatkoi KTP-Basketin ahdinkoa

Seagulls tuskaili tänään korin läheisyydessä upottaen kahden pisteen heittonsa sisään 43 prosenttisesti. Sen sijaan kolmen pisteen kaaren takaa joukkue osui yhtä prosenttiyksikkö tarkemmin. 

KTP oli parhaimmillaan ottelussa jo 15 pisteen karkumatkalla avauspuoliajan loppuhetkillä, mutta kotijoukkue onnistui hiljalleen hinaamaan itsensä voittotaisteltuun ja lopulta ottelun voittoon lukemin 76-75. Tuukka Kotti (13/6) nosti voittokorin reilut seitsemän sekuntia ennen päätössummeria.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Kotka teki vaikeaksi meidän pelaamisen. Ruvettiin juoksemaan toisella puoliajalla ja se oli ratkaisu tänään, Seagullsin Antti Kanervo kommentoi.

- Me ei pelattu ensimmäisellä puoliajalla, niin kuin oltiin suunniteltu. Nostettiin tempoa toiselle jaksolle, ja saatiin laadukkaampia heittopaikkoja. Kotka teki pelistä vaikean ja loppu olikin kolikonheittoa, päävalmentaja Jussi Laakso jatkoi. 

Seagullsin paras pistemies oli Antti Kanervo, joka viimeisteli 14 pistettä. Richard Williams heitti 11 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. KTP:n JayVaughn Pinkston heitti 19 pistettä ja Byron Wesley (17/11/7) flirttaili tripla-tuplan kanssa.

Seagulls jatkaa sarjassa toisena, kun sillä viidestä ottelusta neljä voittoa. KTP:n saldo on yksi voitto ja neljä tappiota.

Ottelutilastot >

 

Lahti Basketball kiusasi Pyrintöä Tampereella koko rahan edestä

Sarjanousija Lahti Basketball karkasi Pyrinnöltä jo 17 pisteen johtoon toisen puoliajan alkupuolella. Kotijoukkue onnistui kaventamaan johdon viiteen pisteeseen ennen päätöskymppiä. 

BJ Raymondin (28/7/5) onnistunut kolmen pisteen heitto tasoitti ottelun summerin soidessa. Ilman Vesa Mäkäläistä, Arttu Saarijärveä ja Otto Aaltoa pelanneet vieraat olivat virhevaikeuksissa ottelun lopussa ja Pyrintö vei jatkoajan selvästi ja koko ottelun lopulta 115-104.

Pyrinnön parhaimmistoa oli Raymondin lisäksi 23 pistettä viimeistellyt Raymond Nixon sekä oman Korisliigan piste-ennätyksensä naulannut Justus Kilpinen (21/9). Lahtelaisten Devante Wallace heitti 36 pistettä ja Jerry Evans Jr. (24/11) taituroi tupla-tuplan.

- Tyytyväinen voittoon, mutta aikamoista ylä- ja alamäkeä oli tänään. Tasoituksemme tuli vikalla sekunnilla ja sitten jatkoajalla Lahdelta alkoi pelaajat loppumaan. Olen tyytyväinen, että tietyt pelaajat nostivat hyökkäyspäässä tasoaan. Tästä on hyvä jatkaa, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi Elisa Viihteellä.

- Tänään meni aika paljon vapaita heittoja ohi, mutta tärkeä voitto meille. Kolmannen neljänneksen heikon alun jälkeen joku sytytti meiltä valot ja löydettiin tarvittava taisteluilme peliin. Oltiin onnekkaita, että päästiin jatkoajalla, Pyrinnön Antero Lehto näki.

Pyrintö on voittanut viidestä ensimmäisestä ottelustaan kolme, Lahden vastaava saldo on yksi.

Ottelutilastot > 

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia