Vilppaan Juho Nenonen: ”Mitä paremmin onnistumme pitämään vauhtia, sitä vahvemmilla olemme”

25.4.2017 Salon Vilpas on selvittänyt Korisliigan kevään pudotuspeleissä tiensä voiton päähän sen seurahistorian ensimmäisestä SM-tason mitalista, Vilppaan johtaessa välieräsarjaa Kauhajoen Karhua vastaan voitoin 3-2 ennen keskiviikon kuudetta ottelua Kauhajoella. Karhu-sarjan onnistujiin lukeutuu comebackin Vilppaaseen Argentiinan reissulta palattuaan tehnyt Juho Nenonen.

Juho Nenosen tarkan heittokäden avustamana Vilpas nousi välieräsarjan kolmannessa ottelussa Karhua vastaan takamatkalta tasoihin...

...ja lopulta voittoon asti.

Mitä kovempaa tempoa Vilpas pystyy pitämään, sen vahvemmilla joukkue mestaruustaistossa on. Tämän tietää myös Nenonen. Kuvat: Ville Vuorinen

- Sanoisin, että meillä on jopa koko Korisliigan tasolla todella harvinaisen epäitsekäs joukkue. Vaikka kesken kauden joukkueen mukaan tuleminen on aina vähän soveltamista, joukkue teki siitä mahdollisimman kivuttoman prosessin, paljastaa vain 14 ottelua tähän päivään mennessä kaudella 2016/17 Salon Vilppaan paidassa pelannut laituri Juho Nenonen.

- Loukkaantuminen tietysti venytti sitä sopeutumisjaksoa, mutta nyt aletaan olemaan taas ainakin suhteellisesti paremmassa kunnossa.

Nenonen todellakin teki paluunsa viikinkipaitaan tammikuun alkupuolella, vietettyään syksyn Argentiinan pääsarjassa Ciclista Olimpicon riveissä. Kun matka Argentiinassa tuli päätökseen, oli suuntana viime kaudelta tuttu osoite, Salo.

Nenosen pelikunto pudotuspeleissä oli pitkään hämärän peitossa, miehen ollessa sivussa pelikentiltä kuukauden verran helmikuun lopussa kärsityn alaraajavamman vuoksi. Viiden minuutin paluu comeback-keikka Korihaita vastaan Pohitullissa jäi kuitenkin lyhyeksi iloksi salolaiskannattajille, eikä Nenosta nähty pelikentillä puolivälieräsarjassa Pyrintöä vastaan.

Paluu kentille tapahtui välieräsarjan avausottelussa kolmen pisteen muodossa, mutta todellinen muistutus Nenosen kyvyistä saatiin ottelusarjan kolmannessa ottelussa Salohallissa. Vilppaan ollessa jo 23 pisteen takamatkalla, passitti päävalmentaja Joonas Iisalo miehen kentälle sytytystulpaksi. Tuloksena kolme kolmosta toisella jaksolla, koko ottelussa yhteensä 16 pistettä ja Vilppaan nousu komeaan voittoon.

- Kun on seitsemän viikkoa huilannut ja saa tuollaisia onnistumisia, niin kyllähän se tuntuu hyvältä. Uran varrella on kuitenkin aika paljon hyviä ja huonojakin kokemuksia ehtinyt kokemaan, joten ei tämä kuitenkaan liikaa heilauta suuntaan taikka toiseen. Tuollaisen onnistumisen jälkeen on kuitenkin helpompi jatkaa eteenpäin, 459 Korisliiga-ottelun Nenonen tuumaa.

- Pelikunto on ihan jees. Ei tässä kohtaa kautta varmasti kukaan ole 100-prosenttisessa tikissä ja urheilijahan ei tunnetusti tervettä päivää näe.

”Eri osa-alueilla vahva joukkue”

Nenonen kuului viime kaudella Vilppaan avainhahmoihin, kun joukkue laittoi lopulta mestaruuden voittaneen Kouvot juuri niin tiukoille, kuin joukkueen voi paras-viidestä –puolivälieräsarjassa laittaa. Viidennen ottelun ratkaisu nähtiin vasta kamppailun päätössekunneilla, Kouvojen taisteltua tiensä jo varmalta näyttäneen tappion hampaista voittoon.

Kouvot ei koko pudotuspelien aikana kohdannut vastaavaa vastarintaa muilta joukkueilta, mikä johti ”mitä jos?” –kysymystulvaan salolaisten koripalloaktiivien joukossa. On kuitenkin perusteltua väittää Vilppaan olleen yksi vahvimmista mestarisuosikeista viime keväänä.

- Meillä on tällä kaudella, ainakin tulosten perusteella, jopa vieläkin paremmin yhteen hitsautunut joukkue kuin tuolloin. Viime kaudella olimme pelillisesti vahvoja vähän eri osa-alueilla, Nenonen toteaa.

- Erityisesti laajempi materiaali ja viime kautta leveämpi rotaatio ovat iso ero. Esimerkiksi etukentän rotaatiossa oli viime vuonna kolme pelaajaa, nyt neljä.

Välieräsarja Karhua vastaan on varmasti luonut salolaiskannattajien keskuudessa uskoa mestaruustaistelun suhteen. Samalla Karhu on myös pystynyt osoittamaan sen, ettei edes Vilpas ja sen laaja ja laadukas materiaali ole ennakkosuosikki vierailijoille aina vaikeassa Kauhajoen liikuntahallissa.

Mikäli Vilpas Karhun kuitenkin onnistuu kaatamaan ja taistelee tiensä lopulta Pantteri-patsaan nostajaisiin, tietää Nenonen reseptin tähän.

- Kyllä meidän suurin ase on ehdottomasti tempopelaaminen ja vauhdin pitäminen kovana jatkuvasti. Mitä paremmin onnistumme siinä ja saamme hyödynnettyä meidän parhaimmillaan yhdeksän pelaajan rotaatiota, sitä vahvemmilla olemme, Nenonen niputtaa.

- Jos pelaamme kuten pelasimme välieräsarjan viidennessä ottelussa (98-60 –kotivoitto), olemme aina vahvoilla.

Lisätiedot: Juho Nenonen
 
20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

22.1.2019 12:37 Korisliiga

Joulukuun pelaaja Tyrell Nelson luottaa ahkeruuteen: "Aina kun lepään, joku toinen tekee töitä"

Kotkassa vaadittiin aikaa ennen kuin peli alkoi sujua.

5.1.2018 21:25 Haastattelu

Syöttötilaston kärkeen noussut Teemu Rannikko: ”Pitää vain tietää kenelle pallo pelataan”

Kotimaisessa pääsarjakoripallossa tehtiin loppiaisaattoiltana 2018 historiaa, kun ensimmäistä kauttaan Salon Vilppaassa pelaava Turun NMKY:n kasvatti ja kaksinkertainen Suomen mestari Teemu Rannikko, 37, nousi Korisliigan kaikkien aikojen syöttötilaston kärkeen. Rannikko on jakanut yhdeksänvuotisella liigaurallaan nyt hurjat 2287 syöttöä.

22.11.2017 Haastattelu

Vilppaan Aaron Jones: ”En koe, että meidän kehityksellemme on olemassa kattoa”

Salon Vilpas siirtyi maajoukkueiden karsintatauolle Korisliigan sarjataulukon piikkipaikalta, seilaten parhaillaan yhdeksän ottelun voittoputkessa. Yksi iso syy tuohon voittoputkeen on ollut joukkueen sentteri, järisyttävän vahvan alkukauden pelannut Aaron Jones.

13.4.2017 Haastattelu

Vilppaan Juwan Staten: ”Otan sen mitä puolustus minulle antaa”

Korisliigan runkosarjan voittanut Salon Vilpas eteni välieriin Kauhajoen Karhua vastaan voittamalla Tampereen Pyrinnön puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 3-0. Kevään kenties kuumin joukkue on siis enemmän kuin valmis taistelemaan seurahistoriansa ensimmäisestä mitalista. Joukkueen menestyksen ytimestä löytyy räjähtävä 185-senttinen takamies Juwan Staten.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

19.1.2017 Haastattelu

Ville Kaunisto: ”On etuoikeus saada pelata koripalloa ammatikseen”

Kouvot-ikoni Ville Kauniston, 34, syyskausi sai marraskuussa äkkilopun akillesjänteen katkeamisen myötä. Kaunisto ei kuitenkaan jäänyt voivottelemaan. Talven aikana Susijengi-laituri on jatkanut yliopisto-opintojaan, ilmoittautunut kuntavaaliehdokkaaksi Kouvolassa ja aloittanut kuntoutuksensa tähtäimessään paluu liigatohinoihin syksyllä 2017.

7.1.2017 Haastattelu

Vilppaan Desmond Williams: ”Fanimme saavat jokaisen hallin tuntumaan kotikentältä”

Salon Vilppaan Desmond Williams, 25, on tehnyt nimensä tunnetuksi Suomen koripalloympyröissä jo ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. Korisliigan joulukuun pelaajaksi valittu Southern Connecticut -yliopiston kasvatti kertoo, että hänen ja joukkueensa runkosarjassa saavuttama menestys on tullut hänelle hienoisena yllätyksenä.

12.12.2016 Haastattelu

Teemu Rannikko: ”Näissä peleissä kyse on koko joukkueen panoksesta”

Kataja Basket on voittanut pelaamistaan Mestarien liigan otteluista puolet ja hakenut vierasvoitot muun muassa Israelista ja Turkista. Joensuulaiset ovat viime vuosina kaataneet useita Euroopan huippujoukkueita, mutta Teemu Rannikko ei suostu pitämään joukkuetta yllättäjänä.

11.11.2016 Haastattelu

Matias Ojala: ”Saatiin heti alkukaudesta itseluottamus kohdilleen”

Moni ennakoi Salon Vilppaalle vaikeaa uudelleenrakennuskautta sen jälkeen, kun kevään 2016 menestysryhmä hajosi yhtä rotaatiopelaajaa lukuun ottamatta kokonaan. Syöksyyn sijaan Vilpas viihtyy marraskuun ensimmäisen kolmanneksen jälkeen runkosarjan kakkossijalla. Suurimpia syitä salolaisten vahvaan syksyyn on parasta kauttaan pelaava Matias Ojala, 27.

2.11.2016 Haastattelu

Raymond Cowels: ”Olemme määrätietoinen, epäitsekäs ja yhtenäinen joukkue”

Korisliiga-kausi 2016-17 on alkanut kaikki kuusi otteluaan voittaneen Helsinki Seagullsin merkeissä. Nimivahvan, iskukykyisen ”lokkiparven” johtohahmoksi on noussut ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava Raymond Cowels III, 25, joka löytää lukuisia loogisia syitä joukkueensa vahvalle alkukaudelle.

24.5.2016 Haastattelu

Janne Muurinen ripustaa pillin naulaan

Suomen ansioituneimpiin koripalloerotuomareihin kuuluva espoolaislähtöinen Janne Muurinen, 48, on päättänyt erotuomariuransa. Syksyllä 1987 pääsarjadebyyttinsä tehneen Muurisen 29-vuotinen pääsarjaura päättyi Korisliigan kevään 2016 finaalien viidenteen osaotteluun, jossa Kouvot kukisti Tampereen Pyrinnön kotonaan varmistaen Suomen mestaruuden.

11.5.2016 Haastattelu

”Tämä on palkinto pitkästä prosessista”

Kouvolan Kouvot on miesten Korisliigan kauden 2015/2016 mestari. Kouvolalaisen koripalloilun lippulaiva tarjosi menneen kauden aikana kannattajilleen ikimuistoisia hetkiä parketilla ja unohtumattomia tunteita katsomossa. Kouvoille mestaruus oli seurahistorian neljäs ja ensimmäinen sitten kauden 2003/2004. Tuossa joukkueessa pelasi myös nykyinen Kouvot-kapteeni Ville Kaunisto.

9.5.2016 Haastattelu

Pyrinnön Antero Lehto: ”Nyt mitataan kuinka kovia jätkiä ollaan”

Tampereen Pyrintö on Korisliigan finaalisarjassa Kouvolan Kouvoja vastaan neljän ottelun jälkeen 3-1 –takamatkalla otteluvoitoissa. Ailahtelevasti esiintyneet tamperelaiset eivät ole onnistuneet näyttämään parasta osaamistaan kuin ajoittain, mutta Pyrinnön kapteeni Antero Lehto tietää, että joukkue pystyy paljon nähtyä parempaan.

21.4.2016 Haastattelu

Pyrinnön Ricky Minard: ”Puolustus on aseemme”

Tampereen Pyrinnön vahvan kevätvireen taustalla on ollut yksilöiden hitsautuminen hienolla tavalla joukkueeksi, mutta myös niiden yksilöiden jatkuva tason nosto joukkueen sisällä. Yksi näistä kevätauringon alla pelaamisensa tasoa nostaneista pelaajista on 196-senttinen, 33-vuotias laituri Ricky Minard.

9.4.2016 Haastattelu

BC Nokian Henri Hirvikoski: ”Tämä on iso asia koko Nokialle”

Sarjanousija BC Nokia vastasi koripallokauden suurimmasta yllätyksestä, kun se tiputti hallitsevan mestarin ja runkosarjan selvän ykkösen Joensuun Katajan viemällä puolivälieräsarjan nimiinsä voitoin 3-1. Joukkueen taisteluasenteen ilmentymä Henri Hirvikoski tietää, että joukkue on edelleen altavastaajan asemassa, mutta missään nimessä BC Nokia ei lähde välieriin nöyristelemään.

18.12.2015 10:20 Haastattelu

Joonas ”Suobacca” Suotamo: ”Lontoosta soitettiin, että pääsisitkö tapaamaan J.J. Abramsia”

Suomalaisessa viihdemaailmassa räjähti keskiviikkona pommi, kun uuden Tähtien Sota -elokuvan ”The Force Awakens” yhteydessä paljastui suomalaisen Joonas Suotamon, 29, esittävän elokuvassa Chewbacca-wookieta. Entisen Korisliiga- ja Susijengi-sentterin johtopäätös elokuvan Lontoon ensi-illan jälkeen on tyhjentävä: ”Ilman koripalloa en olisi täällä nyt.”

12.12.2015 Haastattelu

Tuhannen liigaottelun Pekka Saros: "Jokainen on rookie joskus"

Suomalaisessa koripallossa kirjoitettiin perjantaina jälleen kerran historiaa, kun erotuomari Pekka Saros, 54, tuomitsi jo uransa 1000. Korisliiga-ottelun. Hämeenlinnassa asuva forssalaislähtöinen Saros on viheltänyt pääsarjaa yhtäjaksoisesti jo syksystä 1987.

4.5.2015 Haastattelu

Bisonsin Tuukka Kotti: ”Se ottelu, jossa koitetaan laittaa sarja poikki, on kaikkein haastavin”

Bisons Loimaa on noussut parhaaseen vireeseen juuri oikeaan aikaan kevättä, kun Korisliigassa taistellaan Pantteri-patsaasta. ”Biisonit” ovat nyt pudotuspeleissä voiton päässä finaalipaikasta puhtaalla pelillä, mistä voi suurelta osin kiittää tärkeisiin otteluihin syttynyttä Tuukka Kottia.

16.12.2014 Haastattelu

Carl Lindbom: ”Olemme oppineet pelaamaan joukkueena”

Liiganousija Helsinki Seagulls on viettänyt lähes koko syyskauden Korisliigan jumbosijalla, mutta joulun lähestyessä lokit ovat päässeet odotettuun liitoon. Viimeisestä neljästä ottelustaan kolme voittaneen Seagullsin kotimaisen pistetykin Carl Lindbomin, 23 ja 206 cm, mukaan helsinkiläiset ovat joulukuun aikana oppineet pelaamaan joukkueena.

Näytä lisää vastaavia