Vimpeli varmisti pudotuspelipaikan – Forssan Alku ja Kouvottaret taistelevat kotiedusta

6.3.2021 19:37 Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Alulle ja Kouvottarille.

Doniyah Cliney kirjautti tripla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli Catzia parempi

Lappeenrannan Catz sai vieraita Vimpelistä, kun Veto saapui Lappeenrannan urheilutalolle. Ottelu oli todella tärkeä pudotuspelipaikkoja ajatellen. Voiton ottelusta vei lopulta vierasjoukkue 85-70. Se varmisti samalla pudotuspelipaikan, sillä yhdeksäntenä oleva ToPo ei enää voi sitä tavoittaa.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja veivät peliä ensimmäisellä puoliajalla. ViVe karkasi puoliajalle johtoasemassa 45-24.

Catz heräsi taisteluun ottelun voitosta tauon jälkeen. Se vei kolmannen jakson kuudella pisteellä ja pääsi iskuetäisyydeltä viimeiselle jaksolle. Joukkueiden välinen ero oli 13 pistettä.

Viimeinen jakso oli kuitenkin tasainen ja 13 pisteen johto säilyi ottelun loppuun asti. Sarjapisteet matkasivat Vimpeliin 85-70.

- Viimeksi hävittiin täällä ja nyt lähdettiin hakemaan revanssia. Onnistuttiin alussa puolustuspelissä erittäin hyvin. Voitettiin levypallot ja heittoprosentit ihan hyvät, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Vieraat hallitsivat ottelussa korinalustaa. He nappasivat ottelussa 48 levypalloa, kun vieraat saivat käsiinsä vain 27 levypalloa.

- Ihan kohtuullinen peli kokonaisuutena levypallopeliä lukuunottamatta. Oltiin siinä vähän pehmeitä pelin alussa. Ekalla puolikkaalla jäätiin 24 pisteeseen. Aika paljon hyviä toteutuksia, mutta oltiin vähän epäonnisia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Kayla Gordon teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Doniyah Clineylle merkittiin tripla-tupla. Hän teki 11 pistettä, jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä ja repi 12 levypalloa. Veera Pirttinen upotti kotijoukkueelle 27 pistettä.

ViVe on sarjassa kuudennella sijalla 18 pisteellä. Catz on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Se on kaksi pistettä ToPo:n edellä.

Ottelutilasto

FoA jyräsi Pyrinnön

Forssan Alku matkasi vierasotteluun Tampereelle. Sarjanelonen oli ottelussa tyly vieras ja vei pisteet mukanaan 108-71.

Alku karkasi emänniltään heti avausjaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli toimi lähes moitteettomasti ja se pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 29-17.

Toisella jaksolla vieraiden hyökkäyspeli oli jopa vielä parempaa. Se karkasi Ninni Salmen ja Mia Loydin johtamana puoliajalle jo ratkaisevan tuntuisessa johdossa 64-32.

Kolmannella jaksolla nähtiin ottelun tasaisinta koripalloa. Joukkueiden välinen ero säilyi samana, kun lähdettiin päätösjaksolle.

Viimeisen jakson vei nimiinsä jälleen FoA. Lopulta sen voitto kirjattiin lukemin 108-71.

- Oli vauhdikas peli, saatiin juosta ihan hyvin. Saatiin joukkueelle kivasti onnistumisia. Oli ihan semmonen helpottava peli psyykkisesti. Meillä on ollut vähän hankalia pelejä, nyt saatiin vapauttava tunnelma ja onnistumisia tasapuolisesti. Pakissa oltais vähän voitu tiukentaa, tuli omiin helppoja. Mutta jotain pitää jäädä hampaankoloon, FoA:n Ella Salminen totesi.

Suuri ero joukkueiden välille syntyi vapaaheittoviivalta. Forssalaiset onnistuivat sieltä 22 kertaa, kun kotijoukkue onnistui vain neljästi.

- Kovaa peliä Forssa pelasi tänään, ei ihan pystytty vastaamaan kovuuten tuolla hyökkäyspäässä. He saivat pallon, siitä kun me hyökättiin vähän lepsusti eikä pidetty pallosta huolta. He juoksivat muutaman nopean ja pääsivät vähän karkuun ja eroa tuli liikaa, eikä ehditty enää loppua kohden kuromaan kiinni, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä totesi.

Mia Loyd urakoi ottelussa jälleen tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle merkittiin 26 pistettä ja 12 levypalloa. Anni Mäkitalo upotti 14 pistettä, haki kymmenen levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 18 pistettä ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä.

Voitolla FoA piti eronsa viidentenä oleviin Kouvottariin neljässä pisteessä. Pyrintö on jumbona.

Kouvottaret piti johtonsa loppuun asti

Sarjassa toisena oleva EBT sai vieraakseen viidennellä sijalla majailevan Kouvottaret. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 89-81.

Ottelun ensimmäisen puolisko oli tasainen. Avausjakson vei vierasjoukkue kahdella pisteellä.

Toinen jakso merkittiin EBT:lle 16-15. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 37-36.

Kouvottaret tuli pirteästi tauolta. Joukkue vei kolmannen jakson 13 pisteellä. Se sai onnistumisia erityisesti Sarah Toeainalta ja Kaisa Kuismalta.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue viritteli kirivaihteen päälle. Parhaimmillaan se pääsi kolmen pisteen päähän, kun peliaikaa oli reilu minuutti jäljellä. Tämän lähemmäksi EBT ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kouvolaan 89-81.

Kouvottaret heitti ottelussa huomattavasti paremmalla prosentilla kahden pisteen heittoja. Se osui heitoissaan 60 prosenttisesti, kun kotijoukkue jäi 42 prosenttiin.

Aliyah Collierille kirjattiin ottelussa tripla-tupla. Hän teki 23 pistettä, otti 19 levypalloa ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina upotti 24 pistettä ja oli ottelun paras pisteiden tekijä. Hän upotti kahden pisteen heittonsa 79 prosenttisesti. Morgan Batey teki EBT:lle 22 pistettä.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.