Vimpeli varmisti pudotuspelipaikan – Forssan Alku ja Kouvottaret taistelevat kotiedusta

6.3.2021 19:37 Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Alulle ja Kouvottarille.

Doniyah Cliney kirjautti tripla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli Catzia parempi

Lappeenrannan Catz sai vieraita Vimpelistä, kun Veto saapui Lappeenrannan urheilutalolle. Ottelu oli todella tärkeä pudotuspelipaikkoja ajatellen. Voiton ottelusta vei lopulta vierasjoukkue 85-70. Se varmisti samalla pudotuspelipaikan, sillä yhdeksäntenä oleva ToPo ei enää voi sitä tavoittaa.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja veivät peliä ensimmäisellä puoliajalla. ViVe karkasi puoliajalle johtoasemassa 45-24.

Catz heräsi taisteluun ottelun voitosta tauon jälkeen. Se vei kolmannen jakson kuudella pisteellä ja pääsi iskuetäisyydeltä viimeiselle jaksolle. Joukkueiden välinen ero oli 13 pistettä.

Viimeinen jakso oli kuitenkin tasainen ja 13 pisteen johto säilyi ottelun loppuun asti. Sarjapisteet matkasivat Vimpeliin 85-70.

- Viimeksi hävittiin täällä ja nyt lähdettiin hakemaan revanssia. Onnistuttiin alussa puolustuspelissä erittäin hyvin. Voitettiin levypallot ja heittoprosentit ihan hyvät, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Vieraat hallitsivat ottelussa korinalustaa. He nappasivat ottelussa 48 levypalloa, kun vieraat saivat käsiinsä vain 27 levypalloa.

- Ihan kohtuullinen peli kokonaisuutena levypallopeliä lukuunottamatta. Oltiin siinä vähän pehmeitä pelin alussa. Ekalla puolikkaalla jäätiin 24 pisteeseen. Aika paljon hyviä toteutuksia, mutta oltiin vähän epäonnisia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Kayla Gordon teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Doniyah Clineylle merkittiin tripla-tupla. Hän teki 11 pistettä, jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä ja repi 12 levypalloa. Veera Pirttinen upotti kotijoukkueelle 27 pistettä. 

ViVe on sarjassa kuudennella sijalla 18 pisteellä. Catz on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Se on kaksi pistettä ToPo:n edellä.

Ottelutilasto

FoA jyräsi Pyrinnön

Forssan Alku matkasi vierasotteluun Tampereelle. Sarjanelonen oli ottelussa tyly vieras ja vei pisteet mukanaan 108-71.

Alku karkasi emänniltään heti avausjaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli toimi lähes moitteettomasti ja se pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 29-17.

Toisella jaksolla vieraiden hyökkäyspeli oli jopa vielä parempaa. Se karkasi Ninni Salmen ja Mia Loydin johtamana puoliajalle jo ratkaisevan tuntuisessa johdossa 64-32.

Kolmannella jaksolla nähtiin ottelun tasaisinta koripalloa. Joukkueiden välinen ero säilyi samana, kun lähdettiin päätösjaksolle.

Viimeisen jakson vei nimiinsä jälleen FoA. Lopulta sen voitto kirjattiin lukemin 108-71.

- Oli vauhdikas peli, saatiin juosta ihan hyvin. Saatiin joukkueelle kivasti onnistumisia. Oli ihan semmonen helpottava peli psyykkisesti. Meillä on ollut vähän hankalia pelejä, nyt saatiin vapauttava tunnelma ja onnistumisia tasapuolisesti. Pakissa oltais vähän voitu tiukentaa, tuli omiin helppoja. Mutta jotain pitää jäädä hampaankoloon, FoA:n Ella Salminen totesi.

Suuri ero joukkueiden välille syntyi vapaaheittoviivalta. Forssalaiset onnistuivat sieltä 22 kertaa, kun kotijoukkue onnistui vain neljästi.

- Kovaa peliä Forssa pelasi tänään, ei ihan pystytty vastaamaan kovuuten tuolla hyökkäyspäässä. He saivat pallon, siitä kun me hyökättiin vähän lepsusti eikä pidetty pallosta huolta. He juoksivat muutaman nopean ja pääsivät vähän karkuun ja eroa tuli liikaa, eikä ehditty enää loppua kohden kuromaan kiinni, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä totesi.

Mia Loyd urakoi ottelussa jälleen tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle merkittiin 26 pistettä ja 12 levypalloa. Anni Mäkitalo upotti 14 pistettä, haki kymmenen levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 18 pistettä ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. 

Voitolla FoA piti eronsa viidentenä oleviin Kouvottariin neljässä pisteessä. Pyrintö on jumbona.

Ottelutilasto

Kouvottaret piti johtonsa loppuun asti

Sarjassa toisena oleva EBT sai vieraakseen viidennellä sijalla majailevan Kouvottaret. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 89-81.

Ottelun ensimmäisen puolisko oli tasainen. Avausjakson vei vierasjoukkue kahdella pisteellä.

Toinen jakso merkittiin EBT:lle 16-15. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 37-36.

Kouvottaret tuli pirteästi tauolta. Joukkue vei kolmannen jakson 13 pisteellä. Se sai onnistumisia erityisesti Sarah Toeainalta ja Kaisa Kuismalta.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue viritteli kirivaihteen päälle. Parhaimmillaan se pääsi kolmen pisteen päähän, kun peliaikaa oli reilu minuutti jäljellä. Tämän lähemmäksi EBT ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kouvolaan 89-81.

Kouvottaret heitti ottelussa huomattavasti paremmalla prosentilla kahden pisteen heittoja. Se osui heitoissaan 60 prosenttisesti, kun kotijoukkue jäi 42 prosenttiin.

Aliyah Collierille kirjattiin ottelussa tripla-tupla. Hän teki 23 pistettä, otti 19 levypalloa ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina upotti 24 pistettä ja oli ottelun paras pisteiden tekijä. Hän upotti kahden pisteen heittonsa 79 prosenttisesti. Morgan Batey teki EBT:lle 22 pistettä.

Ottelutilasto

 

 
2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

Näytä lisää vastaavia