Vimpeli varmisti pudotuspelipaikan – Forssan Alku ja Kouvottaret taistelevat kotiedusta

6.3.2021 19:37 Naisten Korisliiga jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Alulle ja Kouvottarille.

Doniyah Cliney kirjautti tripla-tuplan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli Catzia parempi

Lappeenrannan Catz sai vieraita Vimpelistä, kun Veto saapui Lappeenrannan urheilutalolle. Ottelu oli todella tärkeä pudotuspelipaikkoja ajatellen. Voiton ottelusta vei lopulta vierasjoukkue 85-70. Se varmisti samalla pudotuspelipaikan, sillä yhdeksäntenä oleva ToPo ei enää voi sitä tavoittaa.

Vieraat aloittivat ottelun vahvasti ja veivät peliä ensimmäisellä puoliajalla. ViVe karkasi puoliajalle johtoasemassa 45-24.

Catz heräsi taisteluun ottelun voitosta tauon jälkeen. Se vei kolmannen jakson kuudella pisteellä ja pääsi iskuetäisyydeltä viimeiselle jaksolle. Joukkueiden välinen ero oli 13 pistettä.

Viimeinen jakso oli kuitenkin tasainen ja 13 pisteen johto säilyi ottelun loppuun asti. Sarjapisteet matkasivat Vimpeliin 85-70.

- Viimeksi hävittiin täällä ja nyt lähdettiin hakemaan revanssia. Onnistuttiin alussa puolustuspelissä erittäin hyvin. Voitettiin levypallot ja heittoprosentit ihan hyvät, Vimpelin päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kommentoi.

Vieraat hallitsivat ottelussa korinalustaa. He nappasivat ottelussa 48 levypalloa, kun vieraat saivat käsiinsä vain 27 levypalloa.

- Ihan kohtuullinen peli kokonaisuutena levypallopeliä lukuunottamatta. Oltiin siinä vähän pehmeitä pelin alussa. Ekalla puolikkaalla jäätiin 24 pisteeseen. Aika paljon hyviä toteutuksia, mutta oltiin vähän epäonnisia, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Kayla Gordon teki ottelussa 23 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Doniyah Clineylle merkittiin tripla-tupla. Hän teki 11 pistettä, jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä ja repi 12 levypalloa. Veera Pirttinen upotti kotijoukkueelle 27 pistettä. 

ViVe on sarjassa kuudennella sijalla 18 pisteellä. Catz on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Se on kaksi pistettä ToPo:n edellä.

Ottelutilasto

FoA jyräsi Pyrinnön

Forssan Alku matkasi vierasotteluun Tampereelle. Sarjanelonen oli ottelussa tyly vieras ja vei pisteet mukanaan 108-71.

Alku karkasi emänniltään heti avausjaksolla. Joukkueen hyökkäyspeli toimi lähes moitteettomasti ja se pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 29-17.

Toisella jaksolla vieraiden hyökkäyspeli oli jopa vielä parempaa. Se karkasi Ninni Salmen ja Mia Loydin johtamana puoliajalle jo ratkaisevan tuntuisessa johdossa 64-32.

Kolmannella jaksolla nähtiin ottelun tasaisinta koripalloa. Joukkueiden välinen ero säilyi samana, kun lähdettiin päätösjaksolle.

Viimeisen jakson vei nimiinsä jälleen FoA. Lopulta sen voitto kirjattiin lukemin 108-71.

- Oli vauhdikas peli, saatiin juosta ihan hyvin. Saatiin joukkueelle kivasti onnistumisia. Oli ihan semmonen helpottava peli psyykkisesti. Meillä on ollut vähän hankalia pelejä, nyt saatiin vapauttava tunnelma ja onnistumisia tasapuolisesti. Pakissa oltais vähän voitu tiukentaa, tuli omiin helppoja. Mutta jotain pitää jäädä hampaankoloon, FoA:n Ella Salminen totesi.

Suuri ero joukkueiden välille syntyi vapaaheittoviivalta. Forssalaiset onnistuivat sieltä 22 kertaa, kun kotijoukkue onnistui vain neljästi.

- Kovaa peliä Forssa pelasi tänään, ei ihan pystytty vastaamaan kovuuten tuolla hyökkäyspäässä. He saivat pallon, siitä kun me hyökättiin vähän lepsusti eikä pidetty pallosta huolta. He juoksivat muutaman nopean ja pääsivät vähän karkuun ja eroa tuli liikaa, eikä ehditty enää loppua kohden kuromaan kiinni, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä totesi.

Mia Loyd urakoi ottelussa jälleen tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle merkittiin 26 pistettä ja 12 levypalloa. Anni Mäkitalo upotti 14 pistettä, haki kymmenen levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 18 pistettä ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. 

Voitolla FoA piti eronsa viidentenä oleviin Kouvottariin neljässä pisteessä. Pyrintö on jumbona.

Ottelutilasto

Kouvottaret piti johtonsa loppuun asti

Sarjassa toisena oleva EBT sai vieraakseen viidennellä sijalla majailevan Kouvottaret. Vierasjoukkue vei ottelusta pisteet 89-81.

Ottelun ensimmäisen puolisko oli tasainen. Avausjakson vei vierasjoukkue kahdella pisteellä.

Toinen jakso merkittiin EBT:lle 16-15. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 37-36.

Kouvottaret tuli pirteästi tauolta. Joukkue vei kolmannen jakson 13 pisteellä. Se sai onnistumisia erityisesti Sarah Toeainalta ja Kaisa Kuismalta.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue viritteli kirivaihteen päälle. Parhaimmillaan se pääsi kolmen pisteen päähän, kun peliaikaa oli reilu minuutti jäljellä. Tämän lähemmäksi EBT ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kouvolaan 89-81.

Kouvottaret heitti ottelussa huomattavasti paremmalla prosentilla kahden pisteen heittoja. Se osui heitoissaan 60 prosenttisesti, kun kotijoukkue jäi 42 prosenttiin.

Aliyah Collierille kirjattiin ottelussa tripla-tupla. Hän teki 23 pistettä, otti 19 levypalloa ja antoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Sarah Toeaina upotti 24 pistettä ja oli ottelun paras pisteiden tekijä. Hän upotti kahden pisteen heittonsa 79 prosenttisesti. Morgan Batey teki EBT:lle 22 pistettä.

Ottelutilasto

 

 
22.5.2023 14:18 Naisten Korisliiga

Räty, Blomfelt ja Frimodig jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Erlund uutena pelaajana mukaan

Kouvottaret on solminut jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Johanna Rädyn, Yasmine Blomfeltin sekä Roosa Frimodigin kanssa. Uutena kasvona Taret-paidassa nähdään Sofie Erlund, joka siirtyy Kouvolaan Helsingin Namikasta.

8.5.2023 16:33 Naisten Korisliiga

Sandra Prieto ToPon naisten päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella naisten SM-hopeaa ja Suomen Cupin voittanut Torpan Pojat on pestannut uudeksi päävalmentajaksi espanjalaisen Sandra Prieton.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

19.4.2023 09:44 Naisten Korisliiga

Naisten toisessa finaaleissa ennätyskirja uusiksi: Thomasin 44 pistettä kaikkien aikojen ennätys

Torpan Poikien IImar’I Thomasin 44 pistettä on naisten Korisliigan pudotuspelien kaikkien aikojen ennätys. Thomas nousi jaetulle ykkössijalle yhdessä Jurgite Kausaiten kanssa.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

3.4.2023 20:27 Naisten Korisliiga

FoA kampesi sarjan tasoihin

Välieräsarja jatkui Forssassa. Kotijoukkue tuli otteluun sisuuntuneena ja otti tärkeän voiton 84-73. Sarja on tilanteessa 1-1.

2.4.2023 19:20 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen voitto välierissä

ToPo aloitti välieräsarjan vakuuttavasti kotonaan. Se nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 98-64.

31.3.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Kotkan Peli-Karhut aloitti välierät voitolla, kun se emännöi Forssan Alkua. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle 66-58.

31.3.2023 17:00 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 2/2: Vimpeli ja ToPo taistelevat jatkopaikasta

Toisessa välieräsarjassa ToPo ja Vimpeli ottavat mittaa toisistaan. Sarjan ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina Helsingissä.

31.3.2023 14:32 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö ja Petteri Molenius jatkosopimukseen

Naisten Korisliigassa puolivälieriin selviytynyt Tampereen Pyrintö on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentaja Petteri Moleniuksen kanssa.

31.3.2023 06:08 Naisten Korisliiga

Välieräennako 1/2: Forssan Alku haastaa Peli-Karhut

Ensimmäinen välieräsarja käynnistyy perjantaina Kotkassa. Siinä Peli-Karhut ja FoA ottavat mittaa toisistaan.

Näytä lisää vastaavia