Vimpelille tappio kotikentällä – myös Märsky ja Kouvottaret voittoihin

22.1.2022 19:18 Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Vimpeli koki ensimmäisen tappion kotikentällään. Märsky ja Kouvottaret ottivat voitot jännittävissä otteluissa.

Sarah Toeaina auttoi joukkueensa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT haki kovan päänahan Vimpelistä

Espoo Basket Team matkasi Vimpeliin Vedon vieraaksi. Vierasjoukkue nappasi kovan päänahan, kun se vei sarjapisteet Espooseen 75-60.

Avauspuolikkaalla molemmat joukkueet veivät nimiinsä yhden jakson. Alyesha Lovett pelasi loistavasti ja nakutti avauspuolikkaalla 11 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. EBT oli puoliajalla johdossa 32-31.

Espoolaisjoukkue ratkaisi ottelun vahvalla kolmannella jaksolla. Se kasvatti johtonsa 14 pisteeseen.

Viimeinen jakso oli tasainen, mutta Vimpeli ei missään vaiheessa päässyt taistelemaan voitosta. Sarjapisteet matkasivat Espooseen 75-60.

- Peli meni tänään monilta osin tosi hyvin. Ottelu ei ollut ehkä niin intensiivinen tapahtuma kuin olisin uskonut. Pelattiin hieman matalammalla temmolla sekä meidän että vastustajan osalta, mitä ennakkoon ajattelin. Isoin asia meidän voiton mahdollistamiseen oli, että pärjättiin levypalloissa hyvin. Kun ei anna Roysterille hyökkäyslevypalloa, hän ei myöskään nosta palloa korin alta: me saadaan samalla pallo ja mahdollisuus juosta, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman kertasi.

Lovett pussitti 22 pistettä ja nappasi 12 levypalloa. Kelsey McClure säkitti 18 pistettä. Anni Kujala teki Vimpelille 18 pistettä.

- Olen puolustuspeliin kohtalaisen tyytyväinen. Hyökkäys ei ollut tänään sillä tasolla, millä yleensä on totuttu näkemään. Kaipasimme varmuutta ja oikeaa päätöksen tekoa hyökkäykseen, Kujala totesi ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

Märsky nappasi pisteet trillerissä

HBA emännöi illan kierroksella Catzia. Pisteistä taisteltiin päätösvihellykseen asti, mutta lopulta kotijoukkue nappasi sarjapisteet 70-67. Se vankisti samalla asemiaan taistelussa ylemmän jatkosarjan paikasta.

Edellisen ottelunsa voittanut Catz aloitti pirteästi ja vei avausjakson nimiinsä 25-18.

Peli tasoittui toisella jaksolla, kun myös kotijoukkue piristyi. Hyökkäyspäässä ei kuitenkaan juhlittu vaan onnistumiset nähtiin puolustuksessa. Puoliajalla vieraat johtivat yhdeksällä pisteellä.

Märsky aloitti kirivaiheen toisella puoliajalla. Joukkue kavensi kolmannella jaksolla Catzin johdon viiteen pisteeseen.

Ottelussa taisteltiin voitosta aivan päätöshetkille asti. Lopulta kotijoukkue oli vahvempi ja nappasi voiton 70-67.

Elina Aarnisalo upotti 20 pistettä. Hän oli vieraille vaikea pideltävä, sillä häntä jouduttiin rikkomaan seitsemän kertaa. Janette Aarnio upotti 17 pistettä. Elena Melto teki Catzille 24 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

Ottelutilasto

Kouvottaret jatkoi hyvää virettään

Kouvottaret matkasi illan ottelussa Forssaan Alun vieraaksi. Vieraat veivät tasaisen väännön lopulta 81-75.

Vierasjoukkue oli niskan päällä avauspuolikkaalla. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia puolustuspäässä. Kouvottaret johti puoliajalla 34-29.

Molemmat joukkueet saivat hyökkäyspelinsä toimimaan kolmannella jaksolla. Ero ei kuitenkaan muuttunut vaan vieraat johtivat päätösjaksolle lähdettäessä viidellä pisteellä.

Kouvottaret kasvatti johtoaan pisteellä viimeisellä jaksolla. Lopulta sarjapisteet matkasivat Kouvolaan 81-75.

Sarah Toeaina säkitti 22 pistettä ja keräsi 12 levypalloa. Myös Rashida Timbilla pelasi vahvasti. Hänen tilastoihinsa kirjattiin 20 pistettä ja 18 levypalloa. Wendion Bibbins kirjautti FoA:lle tupla-tuplan 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutilasto

 
5.7.2022 08:18 Naisten Korisliiga

Catz jatkosopimuksiin Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva lappeenrantalaisseura on solminut jatkosopimukset Lotta Laaksosen ja Jenna Toivosen.

28.6.2022 12:11 Naisten Korisliiga

Saana Kujala siirtyy vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliigan joukkue on solminut sopimuksen viime kaudella HBA-Märskyä edustaneen Saana Kujalan, 19, kanssa.

28.6.2022 10:53 Naisten Korisliiga

Kuukka ja Valtonen jatkavat Catzissä - Marttinen uutena mukaan

Naisten Korisliigaan valmistautuva Catz on tehnyt sopimukset kolmen pelaajan kanssa. Takapelaajana viihtyvä Noora Kuukka sekä laiturina pelaava Helmi Valtonen aloittavat Catzissä jo kolmannet kautensa, kun taas uutena tulokkaana joukkueessa nähdään Kouvolasta saapuva Tuulia Marttinen.

27.6.2022 09:00 Naisten Korisliiga

Ellen Järvinen ja Niina Sedano Pyrinnön liigajoukkueeseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut kaksi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, kun naisten I divisioonan parhaaksi valittu Ellen Järvinen sekä Kataja-kasvatti Niina Sedano siirtyvät Pyrintöön.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

21.6.2022 11:18 Naisten Korisliiga

Catz sopimuksiin Farringtonin ja Battlen kanssa

Lappeenrantalaisseura on solminut sopimukset tulevasta kaudesta takapelaaja Raziyah Farringtonin sekä korin läheisyydessä viihtyvän Terri Battlen kanssa.

13.6.2022 08:35 Naisten Korisliiga

Sara Behmille jatkosopimus Catziin

Lappeenrannan Catz on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksensa, kun pitkään seurassa pelannut Sara Behm jatkaa Catz-paidasssa.

9.6.2022 09:25 Naisten Korisliiga

Nenna Lindström yliopistokentiltä Forssan Alkuun

Naisten Korisliigassa pelaava FoA on solminut ensimmäisen pelaajasopimuksen tulevaksi kaudeksi, kun Karhun Poikien kasvatti Nenna Lindström vahvistaa joukkuetta.

6.6.2022 10:34 Naisten Korisliiga

Petri Joukainen jatkaa Catzin päävalmentajana

Päättyneellä kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Catz on aloittanut tulevan kauden joukkueen rakentamisen nimittämällä edustusjoukkueen päävalmentajaksi jo viime kaudella kissalaumaa luotsanneen Petri Joukaisen.

30.5.2022 12:40 Naisten Korisliiga

Karstenille jatkosopimus, Anttila ja Arponen palaavat Hongan naisten liigajoukkueeseen

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkueen kapteeni Sandra Karsten solmi vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Armi Anttila ja Carita Arponen puolestaan palaavat espoolaisjoukkueeseen.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

17.5.2022 14:51 Naisten Korisliiga

Ristola ja Saarelainen jatkavat Hongassa

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Emma Ristolan sopimus on kolmivuotinen, Saarelaisen sopimus puolestaan kattaa kaksi pelikautta.

6.5.2022 21:11 Naisten Korisliiga

Upean tulokaskauden pelannut Elsa Lemmilä jatkaa Hongassa

Elsa Lemmilä, 17, on tehnyt kahden vuoden mittaisen (2022-2024) jatkosopimuksen Tapiolan Hongan kanssa. Upean debyyttikauden naisten liigakaudella pelannut Lemmilä tilastoi tupla-tuplakeskiarvot tulokaskaudellaan.

6.5.2022 10:31 Naisten Korisliiga

Juri Heinämäki Forssan Alun päävalmentajaksi

Tällä kaudella puolivälieriin jäänyt forssalaisjoukkue on solminut kaksivuotisen sopimuksen Juri Heinämäen, 35, kanssa. Hän toimii jatkossa myös Feeniks Basketin valmennusvastaavana.

2.5.2022 08:27 Korisliiga

Äänestä Hang Time -sarjan kauden paras jakso ja voita virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää toisen tuotantokauden paras jakso.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

Näytä lisää vastaavia